Home GÜNCEL Adliye Kavşağı trafiğe nefes olacak

Adliye Kavşağı trafiğe nefes olacak

- Guncellenme Tarihi: 21 Haziran 2022 11:45
3 min read
Adliye Kavşağı trafiğe nefes olacak için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından nisan ayında temeli atılan Adliye Kavşağı’nda çalışmalar hızlandı. Fuar Caddesi girişine sinyalize olmadan giriş yapılacak şekilde alternatif güzergah oluşturabilmek için inşa edilen köprünün kiriş montajının ardından, kavşak bağlantı kollarında zemin dolgu çalışmalarına hız verildi.

Bursa’da ulaşım sorununun ortadan kaldırılması amacıyla yol genişletme ve yeni yollar, akıllı kavşaklar, toplu ulaşımı teşvik, raylı sistem yatırımları gibi çalışmaları aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, trafiğin tıkanan damarlarını yeni köprülü kavşaklarla açıyor. Yeni adliye binasının da taşınmasıyla birlikte Yakın Doğu Çevre Yolu’nun İstanbul Caddesi’ne bağlantı noktasındaki trafik yükü her geçen gün artarken, Büyükşehir Belediyesi bu sorunu iki luplu kavşak ile çözüme kavuşturuyor. Nisan ayında temeli atılan proje kapsamında, 3 açıklıklı 117 metre uzunluğunda ve 2 açıklıklı 54 metre uzunluğunda iki köprü ile 3 bin 500 metre bağlantı yolu yapılacak.

Yaklaşık 75 milyon liraya mal olacak kavşağın 5,5 ay gibi kısa sürede bitirilmesi hedeflenirken, bölgede hummalı çalışma sürüyor. Yakın Doğu Çevre Yolu’ndan Fuar Caddesi girişine sinyalize olmadan giriş yapılacak şekilde alternatif güzergah oluşturabilmek için yapılan köprünün kiriş montajlarının ardından bölgedeki çalışmalara hız verildi. Kavşak bağlantı kollarında zemin dolgu, fore kazık ve perde duvar başlık kirişi imalatları devam ediyor.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…