Home GÜNCEL Yabancı ikametine yeni karar!

Yabancı ikametine yeni karar!

- Guncellenme Tarihi: 11 Haziran 2022 13:01
2 min read
Yabancı ikametine yeni karar! için yorumlar kapalı
0

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla Suriyelilerin yaşadığı bin 200 mahalle ikamete kapatılacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göç İdaresi Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yabancılara ikamet yasağıyla ilgili yeni kararı da duyuran Bakan Soylu, “1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla mahallelerde ikamet edecek Suriyelerin oranı yüzde 25’ten yüzde 20 olarak uygulanmasına karar verdik. Böylelikle bin 200 mahalle ikamete kapatılacak. Böylece buralarda artık bir ikamet izni verilmemiş olacak. Mobilitenin önlenmesi. İzinsiz başka bir ile gidilemiyor.” dedi.

Bakan Soylu, geri gönderme merkezlerinde toplam 25 bin geri gönderilecek insan olduğunu söyledi. Soylu ‘Yakalanan toplam kaçak göçmen sayısı 110 bin. Biz kaçak göçle mücadeleye bugün başlamadı, bize haksızlık yapılıyor. Kaçak göçle canhıraş bir mücadele yaptık, yapıyoruz. Her ay kaçak göçle mücadele operasyonu yapıyoruz.’ dedi.

BAYRAM İZNİ UYGULAMASI OLMAYACAK

Öte yandan İçişleri Bakanı Soylu, Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı’nda da Suriyeliler için bayram izni uygulaması olmayacağını bildirdi.

Kaynak: sondakika.com

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, Muhtar Toplantılarına İnegöl’den Başladı

Vatandaşların devletle ilk temas noktası olan muhtarların görüşlerine büyük önem veren ve …