Home GÜNCEL TÜGİAD BURSA’DAN OİB BAŞKANI ÇELİK’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

TÜGİAD BURSA’DAN OİB BAŞKANI ÇELİK’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

- Guncellenme Tarihi: 27 Mayıs 2022 12:41
5 min read
TÜGİAD BURSA’DAN OİB BAŞKANI ÇELİK’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ için yorumlar kapalı
0

TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Parseker ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’ne (OİB) ikinci kez başkan seçilen Baran Çelik’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

TÜGİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’ne (OİB) ziyaret gerçekleşti. TÜGİAD heyeti, kısa bir süre önce OİB’e yeniden Yönetim Kurulu Başkanı Seçilen TÜGİAD Bursa Şubesi Geçmiş Dönem Başkanları’ndan Baran Çelik’e hayırlı olsun dileklerini iletti. Ekonomi ve ihracat konusunda karşılıklı fikir alışverişi ile gerçekleşen görüşmede Bursa ekonomisi de masaya yatırıldı. İhracattaki fırsatların da gündeme geldiği ziyarette, e-ticaret, dijitalleşme ve blockchain konuları da ele alındı.

PARSEKER “TÜGİAD OLARAK VAR GÜCÜMÜZLE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Ahmet Parseker, “TÜGİAD geçmiş dönem başkanlarımızdan Sayın Baran Çelik’in Türkiye’nin en önemli kuruluşlarından OİB’e ikinci kez Yönetim Kurulu Başkanı seçilmesi bizleri ayrıca gururlandırdı. Türkiye ekonomisine 2021 yılı baz alındığında 25,3 milyar dolarlık katkı sağlayan OİB’in çalışmalarını bizler de yakından takip ediyoruz. Küreselleşen dünyada ihracat odaklı büyüme her geçen gün daha çok önem kazanıyor. Nisan ayında 23,4 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek nisan ayı ihracat rekoru kırıldı. Yeni rekorların gelmesi, ülke ekonomisinin kalkınması adına TÜGİAD olarak var gücümüzle üretmeye devam edeceğiz” dedi.

ÇELİK: “SANAYİCİLERİMİZ ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYOR“

OİB Başkanı Baran Çelik, ise TÜGİAD Bursa Şubesi’nin gerçekleştirdiği ziyaretin kendisini memnun ettiğini dile getirerek, “Bir dönem başkanlık görevini üstlendiğim TÜGİAD Bursa Şubesi, üyelerinin katkılarıyla günden güne büyümeye devam ediyor. Dünya ticaretinde yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen, 23,4 milyar dolarla nisan ayında kırılan ihracat rekoru, sanayicimizin ne kadar özveri ile çalıştığının bir göstergesi. Başkan Çelik, “Bu yılın ocak-nisan döneminde Euro / Dolar paritesi kaynaklı 700 milyon dolarlık ihracat kaybımız oluştu. Buna rağmen ilk dört ayda otomotiv endüstrisi ihracatımız yüzde 0,4 artışla 10,2 milyar dolar oldu. İlk dört aydaki ortalama aylık ihracatımız ise 2,55 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Yakalanan hedeflerin üzerine, yeni hedefler koyarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Obezitenin Çözümü Obezite Cerrahisinden Geçiyor

Nev Esentepe Genel Cerrahi Gastroenteroloji Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Ufuk Arslan, ob…