- Guncellenme Tarihi: 26 Mayıs 2022 16:55
8 min read
için yorumlar kapalı
0

MÜSİAD BURSA’DA GÜNDEM PERAKENDE VE  E- TİCARET

  • MÜSİAD BURSA’NIN KONUĞU MODA SELVİM YK. BŞK. YUSUF YAHYA DÜŞÜNÜKLÜ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği ( MÜSİAD) Bursa Şubesi’nin perakende ve e-ticaret sektör kurulu toplantısı gerçekleşti.

MÜSİAD Bursa bünyesinde oluşturulan sektör kurulları alanında başarılı olmuş firma sahiplerini kurul üyeleriyle buluşturarak, bakış açılarını değiştirmeye ve ileriye dönük fikirlerinin gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor.

Bu kapsamda MÜSİAD Bursa Şubesi’nin “E-Ticaretteki Fırsatlar” konulu Perakende ve E-Ticaret Sektör kurulunun toplantısının konuk konuşmacıları kısa sürede e-ticaretteki başarısıyla adından söz ettiren Moda Selvim Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yahya Düşünüklü ve Moda Selvim Genel Müdürü Münevver Geçgil oldu.

Toplantıda; MÜSİAD Bursa Sektör Kurulları Başkanı İbrahim Güney, Perakende ve E-ticaret Sektör Kurulu Başkanı Özer Düşünüklü, perakende sektöründe faaliyet gösteren ve e-ticaret konusunda bilgi almak isteyen MÜSİAD üyeleri hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Bursa Şubesi Perakende ve E-ticaret Sektör Kurulu Başkanı Özer Düşünüklü, perakende sektörünün tüketici ihtiyaçlarına cevap vermesi için kaçınılmaz olarak dijitalleşmesi gerektiğini vurguladı. Düşünüklü sözlerinin devamında, “Perakende sektörü gerek teknolojik gelişmeler gerekse değişen tüketici davranışlarıyla, devamlı olarak dönüştürücü bir değişim süreci içinde olan sektörlerin de başında gelmektedir.  Dünya genelinde pandemi süreci ile birlikte tüketici alışkanlıkları ve davranışlarında köklü değişiklikler gerçekleşti. Bu çerçevede sürecin ilerlemesi ile beraber sektörde tüketici ihtiyaçlarına cevap vermek üzere dijitalleşmenin hızlanması, e ticaretin payının hızla artması gibi birçok değişim gözlemlendi. Birçok durumda online ortamın fiziksel mağazaya kıyasla çok daha kolaylıklar içermesi sebebiyle dijital satış ve e-ticaret kanallarının karlılığı da avantajların başında gelmektedir. Bu anlamda fiziksel mağazaların rolünün de ilerleyen dönemlerde değişmesi beklenmektedir. Perakendecilerin getirilerini en üst düzeye çıkarmak için fiziksel alanlarını en iyi şekilde nasıl kullanacaklarını yeniden düşünmeleri de önem arz etmektedir” dedi.

“KALİTELİ MALI UCUZA SATMAYA ÇABALIYORUZ”

Moda Selvim’in yılda 2 milyona yakın kargo çıkışı yaptığını ve 200’e yakın kişiyi bünyesinde istihdam ettiğinin altını çizen Moda Selvim Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yahya Düşünüklü, sektöründe Moda Selvim’in  Türkiye pazarında birinci olduğunu söyledi. Yusuf Yahya Düşünüklü, “Birçok kırılma noktası olsada başarının altında iş takibi ve  kaliteli ürünün tüketiciye güvenle ulaşması yatıyor. Ucuz ürün alıp satmıyoruz. Biz kaliteli ürün alıp ucuza satmaya çabalıyoruz. Günlük olarak 7 bin ile 14 bin adet arasında ürün satışımız oluyor. Burada kar konulmadan satılmaması lazım. Bu sürdürülebilir bir yöntem değil” şeklinde konuştu.

“E – TİCARET ÇOK AVANTAJLI BİR PLATFORM”

MÜSİAD üyelerine şirketin kuruluş hikayesi ile e-ticaret hakkında bilgi veren Moda Selvim Genel Müdürü Münevver Geçgil, e-ticaretin girişimcilere birçok avantaj sağladığını fakat aynı zamanda riskleri de beraberinde getirdiğini söyledi. 3 kız kardeş tarafından bir akşam otururken ortaya atılan bir fikirle kurulan bir firma olduklarını ifade eden Münevver Geçgil, “Sanal bir mağaza açmak fiziki bir mağazanın açılışına göre daha basit ve daha az maliyetlidir ancak sürdürülebilirliği bu kadar basit değil. Takip edilmesi, ürünlerin aynı kalitede üretilmesi, sosyal medya reklamları,  tedarikçi firmalar, lojistik, kargo ve bunların hepsinin bir takım halinde sürdürülmesi çok önemlidir. Pandemi döneminde bazı aksaklıklarla karşılaştık fakat bunları aşmayı bildik. Özellikle sosyal medya hesaplarına yönelik reklam çalışmalarımızı hep yürüttük. Kadın istihdamına çok önem veriyoruz yüzde 95 kadınlar bünyemizde çalışıyor. Çağrı merkezimiz var,  e-ticarette ulaşabilir olmak çok önemli” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…