Home GÜNCEL Ekrem Pamuk’u ortağı Emin Adanur mu yönlendiriyor?

Ekrem Pamuk’u ortağı Emin Adanur mu yönlendiriyor?

- Guncellenme Tarihi: 25 Mayıs 2022 14:08
6 min read
Ekrem Pamuk’u ortağı Emin Adanur mu yönlendiriyor? için yorumlar kapalı
0

EMİR-KOOP’a denetim kayyumu atandığını 2 gün önce sosyal medya hesabımdan duyurmuştum. Konuyu biraz araştırınca öğrendik ki bu ilk değil, birkaç ay önce de kooperatife bir süre başkan olan Ekrem Pamuk’un şikayetiyle kayyum atanmış. Üstelik o paylaşımdan sonra özel mesajla “Bu yine Ekrem Pamuk’un işi mi” diye soran çok oldu.

Öyleymiş…

Ekrem Pamuk’un başında bulunduğu SS Sultan Konakları Kooperatifinin şikayeti üzerine mahkemenin denetim yapmak için SMMM Tuncay Şimşek’i kayyum olarak atandığı ortaya çıktı.

Konuyu olabildiğince kısa ve net anlatmaya çalışacağım.

1990’lı yıllarda Nilüfer 100 Yıl Mahallesinde yapılan imar çalışmasında EMİR-KOOP’un da sahip olduğu tarlanın 6 bin 401 metrekarelik kısmı özel okul olarak belirleniyor. O dönem itiraz edilmediği için yıllarca buraya konut yapılamadığı gibi, kooperatif ticari işletme de kuramadığından, okul inşa edemediğinden alan atıl durumda kalıyor.

Mevcut başkan Sabri Akgün’le konuyu detaylıca görüştük, anlattığına göre Karacabey’de ihaleye girerek tarla almak için paraya ihtiyaç duyduklarını, bu sebeple bu atıl özel eğitim alanını elden çıkarmak zorunda olduklarını anlattı.

EMİR-KOOP önce uhdesindeki 47 kooperatife yazı yazarak kooperatif şahsi üyelerine metrekare fiyatının 3 bin TL, şahıs veya şirketlerin talepte bulunması halinde metrekare fiyatının 3 bin 500 TL olduğunu bildiriyor ve alanı satışa çıkarıyor.

SIKI DURUN..!

Eğitim alanının tek taliplisi Ekrem Pamuk’un kooperatifi SS Sultan Konakları Kooperatifi…

EMİR-KOOP bir yazı ile taşınmazın satış bedeli olan 19 Milyon 203 bin TL’nin bir ay içinde hesaba yatırılmasını talep ediyor. Tabii ki bu alım gerçekleşmiyor, çünkü anlaşılan o ki niyet araziyi almak değil, kooperatife iş yaptırmamak…

Yönetim birçok okul yöneticisi ile araziyi vermek için görüşüyor, yine alıcı çıkmıyor. Bu elbette ki Sabri Başkanın ifadesi, sonra bizim haberimiz olsa alırdık diyen bir okul çıkar mı bilemem.

Son olarak bir inşaat firması araziyi metrekaresi 4 bin TL’den alıyor.

Burası biraz kafa karıştırıcı, genelde konut inşa eden bu firmanın belediyeden başka bir arazi ile özel eğitim alanının takası da mümkün değilken bu alanı alıp ne yapacağını merak etmeden duramıyoruz. Sonrasında belediyeyi ikna ederim mi diye düşündü, o da başka bir muamma…

Ekrem Pamuk’un avukatlarının iddiası genel kurul kararı olmadan bu kadar yüksek meblağda bir arsanın satışının yapılamayacağı yönünde…

Pamuk’un sürekli ve periyodik şekilde Emir-Koop’la uğraşmasının nedenlerinden birini Sabri Akgün, oğlunun kooperatifini usulsüz şekilde Emir-Koop’a dahil etmesi, mevcut yönetimin de o kooperatifi devre dışı bırakması olduğunu belirtiyor.

Bursaspor’un eski gölge başkanı Emin Adanur’la da ortak inşaat işi yaptığını bildiğimiz Ekrem Pamuk’un Nilüfer’de her bir şeyi biz yapalım, o da şu da bu da benden sorulsun çabasını anlamak mümkün değil…  Emin Adanur’un Bursaspor başkanlığına yetkinliği olmadığından ilk önerdiği isim de Ekrem Pamuk’tu zaten… 

Aslında arazinin satılmak istenmesinde sıkıntı yok, sıkıntı;

kimin almak isteğinde,

kimin aldığında,

satışın iptal edilip edilmeyeceğinde,

sonrasında kime satılacağında ve

oraya ne yapılacağında

Bursa kamuoyunu bilgilendirme, rant hesaplarına dur deme gibi bir görevimiz var, takipte olacağız merak etmeyin…

 

 

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…