Home GÜNCEL BOZBEY BÜYÜKŞEHRE ADAY GÖSTERİLMEYECEK..! NEDEN Mİ….

BOZBEY BÜYÜKŞEHRE ADAY GÖSTERİLMEYECEK..! NEDEN Mİ….

- Guncellenme Tarihi: 19 Mayıs 2022 14:39
14 min read
BOZBEY BÜYÜKŞEHRE ADAY GÖSTERİLMEYECEK..! NEDEN Mİ…. için yorumlar kapalı
0

Cumhurbaşkanı adayı kim olacaktan sonra herhalde Bursa’da en çok konuşulan siyasi konulardan biri ittifakların Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olacak ve kim kazanacaktır. Neredeyse girdiğimiz her ortamda bu konu açılıyor, herkesin de bir fikri var.

Seçimden hemen sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bursa’da 2024 yerel seçiminde adaylarının Mustafa Bozbey olduğunu duyurmuştu. O gün bugündür Bozbey kapı kapı dolaşıyor ve seçim çalışması yapıyor. 2019’da Nilüfer’den bağımsız adaylık koysa belki de kazanacaktı Bozbey o gün… Ama partisini terk etmedi, Hüseyin Akkuş’un il başkanı olduğu seçimde Bozbey’in çalışmadığını kimse iddia edemez. Çalışmayan, çalışılmasına engel olan, genel merkezden gelen seçim bütçesini son dakikaya kadar elinde tutan, Bozbey’e vermek ve Bozbey için harcamak istemeyen Hüseyin Akkuş’tu.

Girdiğimiz ortamlarda konuya dair birkaç alternatif sonuç konuşuluyor.

Bunlardan ilki Bozbey millet ittifakının adayı olacak.

İkincisi Bozbey millet ittifakının adayı yapılmayacak. Boşuna çalışmış olacak. (Ben de bu grupla aynı fikirdeyim.)

Bir başka öngörü: Faruk Çelik Ak Partinin adayı olursa Bozbey karşısına çıkmaz. Bu iddia çok kafa karıştırıcı, ne bağlantıları var ki niye çıkmasın diye sorduğumuzda birlikte ticaret yaptıklarından bahsediyorlar. Bakın bunları kimse yazmıyor, yazamıyor… Ama yazılmalı… Hem Ak Parti seçmeni, hem de CHP seçmeni için yazılmalı… Konuşulsun ki cevap versinler, halkı aydınlatsınlar, kafalarda muamma olarak kalmasın, halk gönül rahatlığı ile oyunu versin, adayının arkasında dursun.

Neyse…

Ben ikinci öngörü üzerine biraz konuşmak istiyorum sizlerle…

Genel Başkan Kılıçdaroğlu CHP Ankara İl Başkanlığının bir otelde düzenlediği İktidar yolunda dayanışma yemeğinde seçim mesajları içeren bir konuşma yaptı. Bu konuşma kapsamında Bursa’da kaybedilen seçimden de söz etti. Şunları söyledi:

“BURSA’YI, BÜYÜKŞEHİR ADAYI İLE İL BAŞKANI ARASINDAKİ ÇEKİŞME YÜZÜNDEN KAYBETTİK”

“Bursa’yı, büyükşehri en rahat alabileceğimiz yerde büyükşehir adayı ile il başkanı arasındaki çekişme yüzünden kaybettik orayı. Bütün Bursalılara karşı mahcubiyetimiz var. Parti, bir bürokratik yapı değildir. Hepimiz eşitiz. Ben de partinin üyesiyim. Siz de. Ama partinin kendi organları, belli kişiler görev verir. ‘Sen genel başkan olacaksın’, ‘Sen belediye başkanı olacaksın’ diye görev verir. Ama ben artık burada şu makamdayım, herkes benim altımda, yok öyle bir şey. Burası halkın partisi. Kim olursa olsun, hangi düzeyde olursa olsun, elimizi uzatacağız tokalaşacağız. Siyaseti böyle yaparsak kazanırız.”

Düz mantık baktığınızda bu çekişme olmasaydı CHP Bursa’yı alır mıydı bilmiyorum ama Kılıçdaroğlu’nun seçim kaybı cezasının hesabını artık sadece Hüseyin Akkuş’a değil, Mustafa Bozbey’e de kestiğini okuyabiliyorum.

Kılıçdaroğlu; “il başkanının adayla çekişmesi” demiyor, il başkanı Bozbey’i silmek istedi, kendisi Nilüfer’e aday olmak istiyordu, o yüzden önce Büyükşehir adaylığı için çok uğraştı, sonra da Nilüfer’e aday yapılmayınca bunun kendi söylemi ile “Hayatının Hatası” olduğunu anladı demiyor. Kılıçdaroğlu ikisi arasındaki çekişme diyor.

Öte yandan İyi Parti İl Başkanı Selçuk TürkoğluBozbey CHP’nin adayı, millet ittifakının değil” diyor. Türkoğlu’nun bu söylemi Meral Akşener’den onay almadan söylemesi imkansız, bakmayın siz Akşener’in konuya dair sessizliğine…

Daha da ötesi son seçimde CHP’nin İyi Parti’ye Bursa’da Emin Balkan konusunda yaptığı ayıbı ve haksızlığı da hatırlamakta fayda var. Önce Büyükşehir için adı geçmişti Emin Balkan’ın, orası verilmedi, verilmemesi de doğruydu. Sonrasında Balkan Osmangazi için aday gösterilecekti, o da olmadı, Emin Balkan pinpon topu gibi belediye başkan adaylıkları arasında dolaştırıldı, şimdilerde seçimleri yılan hikayesine dönen Balgöç’ün başına geçmek için çabalıyor. Osmangazi konusunda da CHP baskın çıktı, Osmangazi’ye kendi adayını, Erkan Aydın’ı koydu. Hoş bu da Akkuş’un Bozbey’e bir oyunuydu, çünkü Erkan Aydın’la Mustafa Bozbey’in arası oldukça bozuktu ve Aydın’ın Osmangazi’yi kazanmak için çalıştığını, çabaladığını söylemek imkansız…

İyi Parti, kendisine verilen ilçelerde Ak Parti baskın olduğu için hiçbir belediyeyi alamadı… Dolasıyla önümüzdeki yerel seçimi İyi Parti son seçimin rövanşı olarak görüyor ve Büyükşehir adayının İyi Partili olmasını istiyor. Bunun için de en şanslı aday olarak Bursa Milletvekili ve İyi Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu gösteriliyor.

Bu arada Bozbey’in aday gösterilmemesi için CHP Genel Merkeze bir dünya dosya gittiğini de belirtelim.

Bana sorarsanız, Bozbey de Tatlıoğlu da Büyükşehrin adayı yapılmayacak. Her iki partinin üzerinde anlaşacağı, Bursa’da da çok sevilen ve sayılan bir isim var ki o da Prof. Dr. Ceyhun İrgil

İrgil insan ilişkileri bağlamında çok başarılı, doğal, mütevazı ve gerçekten sevilen bir kişilik… Kanımca hem CHP hem İyi Parti seçmenine de hitap eder.

Kılıçdaroğlu; il başkanı ve aday arasındaki çekişme yüzünden kaybettik diyorsa ve artık tek suçlunun Akkuş değil de her ikisi olduğunu düşünüyorsa Bozbey’den vazgeçer mi, geçebilir, çünkü siyaset bu, verilen sözler değil, alınacak oylar önem taşır. Ve fakat elbette bu belirlemede Cumhur ittifakının adayının kim olacağı büyük önem taşıyor.

Eski Bakan Faruk Çelik’in neredeyse her akşam bir yerlerde seçim çalışması yaptığını, Büyükşehir adayı olmayı çok istediğini artık sokaktaki çocuk anlatıyor.

Çelik’in aday gösterilip gösterilmeyeceği konusunda ciddi endişelerim var. Sebebi şu ki; son iki yılda Bursa’da bir takım kumpasçı medyanın kendisinin adını kullanarak Başkan Alinur Aktaş’a yaptığı saldırılar ona eksi yazdırıyor. Faruk Çelik adaylık istiyorsa üzerine yapışan bu dost görünen düşmanlardan ve azmettirici etiketinden kurtulması gerekiyor. Faruk Çelik adını kullanıp Bursa’da ticari rant elde etmek isteyen, ona şirinlik yapıp kendi emellerine adını alet edenlerden arınmalı ve bunu Bursa ile paylaşmalı…

Diyeceklerim bu kadar…

Haaa bir de şu Kalite Derneği var, ticari ve siyasi hedefleri olmadığını, sadece Bursa sevdalısı olduklarını söyleyen, ama bol para harcayan, bu paranın kaynağıyla ilgili kafamda şaibeler oluşan Mustafa Karaman’ın başında bulunduğu, ille de kalite diyen dernek… O konuyu da biraz tartışmaya açmakta fayda var, yazacağım, bekleyin…

Sevgiyle, saygıyla, nezaketle kalın, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun…

 

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …