- Guncellenme Tarihi: 19 Mayıs 2022 10:49
13 min read
için yorumlar kapalı
0

Rezalet içinde rezalet, skandal içinde skandal

 

Kaçak ahırı yıkılıyor diye memurları darp etti, bir polisi yaraladı!

 

İnekle mağdur çiftçi rolü yaptı: gayrimenkul zengini çıktı

 

Belediyede binasında bir memuru darp etti, başkanı tehdit etti, bir polisi yaraladı, inekle mağdur çiftçi rolü yaptı… Bursa’nın Kestel İlçesi’nde Belediye binası önüne ahırının yıkılacağını iddia ederek inek getirerek gündeme gelen ailenin mağdur olmadığı gibi çiftçi de olmadığı, 2 katlı binasını gölgelemek için küçük bir ahır yaptığı yerin hazine ait olduğu ve ailenin 17 gayrimenkulü olduğu ortaya çıktı.  Yaşanan rezaletler bunlarla da sınırlı kalmadı. Başta doğal sit alanları olmak üzere yaptıkları kaçak lüks villa sahipleri ile yaptığı sosyal medya canlı yayınlarında “Bilerek kaçak yaptınız ve yıkıldı” ifadesini kullanmasına rağmen görevini yapan kamu görevlilerini hedef göstererek, kaçak yıkımları durdurmaya çalışan CHP’li Meclis Üyesi Sinan Keleş hakkında gerekli hukuki işlem başlatılacak

Uludağ doğal sit alanlarında yapılmak istenen kaçak lüks yapılara göz açtırmayan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, geçtiğimiz aylarda ‘Şehit Yakınının Evini Yıkıyor’ diye servis edilen haberin yalan olduğu, yerin 20 yıl önce şehit olan bir vatandaşın yakınına ait 10 milyon değerindeki lüks bir malikâne olduğu ortaya çıkmıştı.  Yine kaçak lüks yapısının yıkımını engelleyemediği için kamuoyuna; kendisinden istenen rüşveti vermesine rağmen villasının yıkıldığını ileri süren, ancak savcılıkta rüşvet ilgili herhangi bir ifadesinde de bulunmayan Almanyalı iş insanı üzerinden Belediye Başkanı Önder Tanır’ a bir kısım çevreler tarafından ithamlarda bulunulmuştu.

 

 

Bu girişimin sonuç vermemesi üzerine bu kez de kaçakla mücadele kararlı duruşu nedeniyle meclis üyesi olduğu Kestel Belediyesine teşekkür edeceğine, bile bile lüks kaçak yapılar inşaa ettiklerini itiraf eden kişileri savunan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Sinan Keleş devreye girdi. Uludağ sınırlarında doğal sit alanında ‘Abi’ diye hitap ettiği lüks kaçak yapı sahibi ile sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparak bir skandala imza atan Sinan Keleş, bu yayında “Bile bile yaptınız ve sonuçta yıkıldı” ve “İmar Barışından faydalanmak için yanlış beyanda bulundunuz.” İtirafına rağmen görevini yapan kamu çalışanlarını hedef aldı. Hatta bu yayında konuşan kaçak lüks villa sahibi “Adalet arıyorum” diyerek, “Üç günlük dünya da 3 kuruşa tenüzzül edenler” ifadesini kullanarak yargı mensuplarını rüşvet almakla suçlayacak kadar ileri gitti.

 

Ancak, görevini yapan kamu çalışanlarını hedef göstermeye devam eden CHP’li meclis üyesinin bu yayınlarından cesaret alan ve devlete ait hazine arazisin kaçak bina yapan şahıslar, bunu gölgelemek için ödünç aldıkları ortaya çıkan bir inek için ahır yaptı. Kestel Belediyesi’nin bu kanunsuz durumu tespit ederek yıkım kararı alması sonucu önce ilgili memura hem de belediye binası içerisinde saldırarak darp eden şahıslar, savurdukları tehditlerin ardından gözaltına aldındı.

 

Ancak, bununla da yetinmeyen şahıslar, dikkat çekmek için bu kez de yanlarında getirdikleri bir inekle mağdur çiftçi algısı oluşturmak için Kestel Belediyesi önünde arbede çıkardı. Çıkan arbede de bir polisi yaralayan baba ve oğlu Türkiye gündemine mağdur çiftçilerin ahırı başına yıkılıyor şeklinde yansıtıldı.

 

Doğal sit alanında hazineye ait arazi üzerine kaçak lüks villa yaptığını itiraf eden şahıs ile sosyal medya üzerinden yayın yaparak kamu çalışanlarını suçlayan ve hedef gösteren CHP’li Meclis üyesi Sinan Keleş, bu kez de soluğu bir memuru belediye binasında darp eden, bir polisi yaralayan şahısların yanında aldı.

 

Sinan Keleş’e sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu açıklayarak darp ve yaralama girişimini hafifletmek isteyen babanın, mağdur çiftçi rolü ise kısa sürdü. Şahısların, devlete ait hazine arazisine bahçeli inşaa ettikleri kaçak evlerini gizlemek ve gölgelemek için ödünç aldıkları ineğe küçük bir ahır yaparak çiftçilikle geçinen mağdur rolüne rağmen,  çiftçilikle ilgili bir kayıtların  bulunmadığı anlaşıldı.

 

İnekle, Mağdur çiftçi algısı yaratarak hazine arazisine yaptıkları kaçak yapıları ilgili yıkım kararının çıkması üzerine Kestel Belediyesi’ne giderek ilgili memur müdürü darp eden, başkan ve memurları sıra size gelecek diyerek tehdit eden baba oğul zorbalar, polis tarafından gözaltına alındı. Hakkında ilgili memur ve Kestel Belediyesi tarafından suç duyurusunda bulunulan baba ve oğul ifadelerinin alındıktan sonra serbest bırakıldı.

 

Yasaları uygulayan görevi başındaki kamu çalışanını darp eden baba ve oğul, bu kez de kendilerine ait olmayan inekle Kestel Belediyesi önüne gelerek, mağdur çiftçi algısı yaratmak için arbede çıkardı. Çıkan arbede de bir polis memurunun yaralanmasına neden olan baba ve oğlu, savurdukları tehditlerin ardından gözaltına alındıktan sonra bir  kez daha serbest bırakıldı.

 

 

18 Mayıs günü Kestel Belediyesi’nin yapmış olduğu yıkım sırasında, yıkımı engellemek için direnç gösteren aile bireylerinin görevli memurlara mukavemet ederek kamu görevlilerine hakaret, küfür ve saldırıda bulundular. Aile bireylerinden bir kadının belediye avukatına vurması ve her türlü zorbalığı göstermelerine rağmen kaçak yapının yıkımı gerçekleşti.

 

Daha önce “Abi” diye hitap ettiği lüks kaçak villa sahibi ile belediye çalışanlarını hedef gösteren CHP’li Kestel Meclis üyesi Sinan Keleş, bu skandala rağmen belediyeyi basarak bir memuru darp eden, belediye binası önünde çıkardıkları arbede de bir polisin yaralanmasına neden olan baba ile sosyal medya üzerinden yeniden bir kez daha yayın yaparak, suç ve suçluyu savunmaya devam etti.

 

Devlete ait hazine arazisine yaptıkları 2 tane kaçak yapının yıkımına engel olmak için kolluk kuvvetleri ve belediye görevlerine mukavemet eden baba ve oğlunun, içerisinde 2 tanesi de mesken olan  17 adet gayrimenkulünün olduğu ortaya çıktı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vatandaşlardan Başkan Aydın’a Büyük İlgi

31 Mart Yerel Seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilmesinin ardından makamının kapı…