Home GÜNCEL Güzelyalı imar planları tamam, ama…

Güzelyalı imar planları tamam, ama…

- Guncellenme Tarihi: 25 Mart 2022 16:01
9 min read
Güzelyalı imar planları tamam, ama… için yorumlar kapalı
0

Evet, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Güzelyalı İmar Planlarının onaylanması ile ilgili Güzelyalı Meydanında yaptığı açıklamada da dediği gibi aslında tüm belediye başkanlarının amacı bağcıyı dövmek değil, vatandaş lehine, vatandaşla birlikte üzüm yemek olmalı…

Yılan hikâyesine dönen, bin 500 konut sahibini mağdur eden Güzelyalı imar planlarıyla ilgili kısa geçmişe bakarsak;

2019’da tüm planlar iptal olunca 1/5000’lik planlar Büyükşehir tarafından yapılarak Mudanya Belediyesine gönderilmişti.

Mudanya Belediyesi 1/1000’lik planları yapıp Büyükşehre gönderdi fakat mağdurlar yine mağdurdu.

Bu kez Büyükşehir Belediyesi gerekçelerini yazarak tüm ilgili kurumların görüşlerini de alınarak, planlar mağdurların da mağduriyeti ortadan kalkacak şekilde tekrar düzenlenerek onaylandı.

Şu anda top yine Mudanya Belediyesinde… Hayri Türkyılmaz yine bir arıza çıkarıp itiraz etmezse askı sürecinden sonra yeni plan uygulamaya girecek ve bin 500 civarında konut sahibi mağdur rahat bir nefes alacak.

Başkan Alinur Aktaş açıklama yaparken Hayri Türkyılmaz’a aslında biraz da çağrıda bulundu:

Mudanya Belediyesinin gereğini yapmasını beklediklerini, yapmazsa da Büyükşehir olarak üzerlerine düşen tüm hukuki sorumlulukları sonuna kadar yerine getireceklerini belirtti.

Yaptığı her açıklamada sorumluluğu büyükşehre atan Türkyılmaz’ın bundan sonrasında halktan yana tavır mı, yoksa siyasi rant uğruna kavgayı mı tercih edeceği merak konumuz

Hoş;

“İmar planları benim sayemde meclisten geçti, ben yaptım, süper yaptım, harika yaptım, muhteşem yaptım”

diye açıklama yaparsa şaşırmıyoruz arkadaşlar tamam mı? Olmuş işi bozmasın da kendini dev aynasında görmeye devam etsin..!

Benim de bizzat katıldığım açıklama esnasında muhtarlar ve halk Başkan Aktaş’a alkışlarla teşekkür etti. Güzel görüntüler bunlar, halktan yana tavır alan hiçbir başkan bence kaybetmez kazanır.

Konumuz Mudanya ve Hayri Türkyılmaz olunca katı atık bedellerinin halktan toplanması için Büyükşehir Belediyesine dava açılması konusuna değinmeden geçmeyeceğim. Çünkü bugün Türkyılmaz, Başkan Aktaş hakkında suç duyurusunda bulundu ve bir başarı hikayesi gibi bunu basın bülteniyle halkla paylaştı. Konuyu özet geçelim:

Büyükşehir Belediyesi vatandaştan su faturaları ile toplanan katı atık bedellerini almama, isteyen ilçe belediyelerinin kendisinin tahsil etmesi konusunda meclis kararı alınca buna tek bağıran kişi Mudanya Belediyesi olmuştu.

Türkyılmaz gitti dava açtı bu konuda ve davayı kazandı. Bence vatandaş lehine olan bu uygulamanın davasının kazanılması da bir garip aslında, ama hak hukuk adalet çığırtkanlığı yapanlar hiç de mağdur edilmiyor gördüğünüz gibi…

Neyse; Başkan Alinur Aktaş pandemi döneminde oluşan ekonomik sıkıntıların vatandaş üzerinde yarattığı olumsuz etkiyi gözeterek mahkeme kararına rağmen katı atık bedellerini toplamayacağını açıkladı ve böyle de yaptı.

Yukarıda da dediğim gibi,

bugün Mudanya Belediyesince yayınlanan haber aynen şöyle:

“Mudanya Belediyesi, Bursa 1. İdare Mahkemesi’nce katı atık bedellerinin su faturalarından tahsil edilme yetkisini ilçe belediyelerine devretme kararını hukuka aykırı bularak iptal etmesinin ardından kararı uygulamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve belediye meclis üyeleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu gerekçesinde ayrıca mahkemenin kararı yerine getirilmezken, katı atık bedellerinin tahsilini tamamen kaldırılmasına yönelik yeni bir meclis kararı alınmasının da hukuka aykırı olduğu ve kamu zararı oluştuğu belirtildi.

Görevi kötüye kullanan başkan ve meclis üyeleri kamu zararına neden olmuştur. Bununla ilgili yasal süreci başlattık.”

Demiş Hayri Türkyılmaz…

Türk Dil Kurumu verilerine göre;

KAMU halk demektir.

Ne diyor Türkyılmaz: KAMU ZARARI..!

Şimdi katı atık bedelini ödemeyen Bursalılar mı zarar ediyor,

yoksa sadece kendisinin kamu kurumu olduğunu düşünüp halkı yok sayan Türkyılmaz mı? 

Sayın Türkyılmaz’a bir soru da biz soralım: Güzelyalı Meydanına ruhsatsız yaptığın inşaatı yıkarken oluşturduğun zarar asıl KAMU ZARARI değil mi?

Neden mesela Ak Parti grup sözcüsü Kadir Kahraman bir suç duyurusunda bulunmamış bugüne dek, konuya dair?

Bir siyasetçi edasıyla değil, sıradan bir vatandaş olarak buradan Mudanyalılara sesleniyorum,

Türkyılmaz bir buçuk yıldır cebinizde kalan katı atık bedellerine göz dikmiş durumda, illa da alacağım diyor. Sonra da halkçı belediye, sosyal belediyecilik, barış, kardeşlik zırvalarına devam..!

Kılıçdaroğlu’nun yerinde olsam, derhal ihraç ederdim Türkyılmaz’ı… Ve fakat Kılıçdaroğlu’nu kim ihraç edecek, o da ayrı muamma…

Sevgili okuyucu, kal sağlıcakla…

 

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…