Home GÜNCEL Ben pavyona karşıyım..!

Ben pavyona karşıyım..!

- Guncellenme Tarihi: 10 Mart 2022 20:03
8 min read
Ben pavyona karşıyım..! için yorumlar kapalı
0

Derler ki yuva yıkanın yuvası olmaz… Sözün özü 57 tane konsomatris çalışan İznik’teki o pavyonun da yıkılması isabet olmuş..!

Kadının kendi isteği ile kendisini cinsel obje olarak kullandırmasını, bunun üzerinden hem kendinin hem de birilerinin para kazanmasını hiç anlamadım, anlamak da istemiyorum. Bu sebep pavyon kültürünü ömrümce yadırgadığım gibi şapşal erkeklerin de buralarda benliğini kaybedip evini ocağını yıkmalarını da acınası buluyorum. En çok da bu duruma düşen erkeklere acıyorum, zaaflarına yenik zavallılar hepsi..!

Şimdi biraz o pavyonun yıkım konusunu irdeleyelim:

Yıkılan bina 25 yıllık, eski Kopuk Restoran… Kopuk’ken devrolunup sosyal medyada bas bas “yasal binam yıkılıyor” diye bağıran zat-ı muhteremlere geçince 100 metrekare olan bina en az 500 metrekareye çıkarılıyor. Ötesi Yapı Kullanma İzni de alınmıyor bina için…

Eski işletme ruhsatıyla aynı şekilde yani restoran işiyle iştigal edileceği beyan edildiğinden yeni işletmeciye de doğal olarak o minvalde ruhsat veriliyor. Bu ruhsatın müzkhol pavyon ruhsatı olmadığını belirtelim. Ve altını çiziyorum, yapı kullanma ruhsatı değil bu, işletme ruhsatı… Bu ruhsat binanın kaçak bina olmadığını göstermez.

Özetle süreç sonrasında şöyle ilerliyor:

İznik Belediyesi Encümeninin 10 Mart 2021 tarihli toplantısında, Çakırca Mahallesi binaların TAMAMININ KAÇAK YAPI olduğu, İmar Kanununa aykırılığın 30 gün içerisinde giderilmesi gerektiği, aksi takdirde yıkılacağı kararı alınıyor ve ilgiliye tebliğ ediliyor.

Pavyon sahipleri her iki karar için Bursa 2. İdare Mahkemesinde dava açıyorlar ve yıkım işleminin durdurulmasını talep ediyorlar. Mahkeme yürütmeyi durdurmuyor. Belediye yıkım hazırlıklarına başlıyor ve tekrar tebligat gönderiyor. Planlanan yıkımdan bir gün önce saat 16:30 sularında Bursa 2. İdare Mahkemesi keşif için yıkımın yürütmesini durduruyor.

Yapılan keşifte mevcut yapıların tamamen yeniden yapıldığı tespit ediliyor ve bilirkişi raporuyla da Belediyenin karar ve işlemlerinin doğru olduğu ispatlanıyor. Üzerine 2. İdare Mahkemesi işlemlerdeki yürütmenin durdurulma kararını kaldırıyor ve dahi yürütmenin durdurulması talebini İKİNCİ kez REDDEDİYOR.

Sonuç itibariyle dün işletme mühürleniyor ve yıkım işi gerçekleşiyor. Eskiden Kopuk Restoranken üst katında 10 tane minik oda bulunan bu pavyonun son halinde 40 odalı olduğunun da altını çizmek de fayda var… Nedir burası, nasıl bir pavyondur, 40 oda ne içindir, ne amaçla kullanılıyor, bende soru işareti..!

Sadece İznik değil çevre il ve ilçelerden birçok müşterisi bulunan pavyonun yıkılmasına en çok İznikli kadınlar sevinmiş, Başkan Kağan Mehmet Usta’ya teşekkür eden edene…

Merak etmeyin hanımlar, Başkan Usta kafaya koymuş İznik’te ne kadar pavyon varsa hepsini kaldıracak… Bu amaçla Pazartesi günü Belediye Meclisini olağanüstü toplayarak ilçe merkezindeki pavyonların kamulaştırılması gündemini görüşmeye açacak. Hem bu yıkımın hem de kamulaştırma kararının cesaret işi olduğunu söylemeden edemeyeceğim, uzun zamandır tehdit alıyor başkan ve Savcılığa şikâyet başvurusunu da yaptı.

Aslında pavyon mevzuunun ortadan kalkması İznik’in ailece, huzur içinde yaşanacak bir yer olmasının yolunu açacak ana öğelerden biri… Biliyorsunuz İznik geçen yıl Kasım ayında İtalya’da gerçekleştirilen Cittaslow Genel Kurulu’nda Sakin Şehirler ağına katıldı ve üyeliği ilan edildi. En sakin şehir unvanına elbette ki pavyonlar yakışmaz.

Onu da geçtim, pavyon ablalarının köylüye tarlasını, zeytinliğini satıp pavyonda birkaç gecede yedirtme, sudan çıkmış balığa dönen şapşal adamlar oluşturma konusundaki akla ziyan becerisini de yok saymamak lazım… Bu zerzevatlar eşinin evlatlarının rızkını, geleceğini bir haftada ayılamadan tekrar tekrar aşk sarhoşu olarak bitiriyorlar, yazık değil mi ailelere?

Ben ailelerin, annelerin, evlatların yanındayım, pavyona da, kadınların meta, cinsel obje olarak kullanılmasına da karşıyım… Ellerine sağlık Kağan Mehmet Usta, darısı diğer pavyonların başına..!

 

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…