Home GÜNCEL Bursa ‘örnek’ vatandaşını seçti

Bursa ‘örnek’ vatandaşını seçti

- Guncellenme Tarihi: 18 Ocak 2022 15:23
7 min read
Bursa ‘örnek’ vatandaşını seçti için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 yılında yaptıkları örnek davranışlarla ayın vatandaşı seçilenler arasından halk oylamasıyla yapılan seçimde, Arama Kurtarma Gönüllüsü Oktay Arslan ‘yılın vatandaşı’ seçildi. Arslan, hayatını kaybeden babasını toprağa verdikten hemen sonra Marmaris’teki yangın söndürme çalışmalarına katılarak örnek davranış sergilemişti.

Büyükşehir Belediyesi, yaptıkları işler ve sosyal sorumluluk hareketleriyle kamuoyuna yansıyarak örnek teşkil eden vatandaşların takdir edilmesi ve gönüllülük bilincinin toplumda daha da özendirilmesi amacıyla, 2020’nin son aylarında ‘ayın vatandaşı’ uygulamasını başlatmıştı. Uygulama başladığından bugüne kadar 21 kişi veya topluluk, örnek davranışlarıyla ‘ayın vatandaşı’ seçilmişti. Ayın vatandaşları her ay düzenlenen Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında ağırlanarak, teşekkür belgelerini de Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve meclis üyelerinin elinden almıştı. Yıl boyunca belirlenen ayın vatandaşlarından birinin ‘yılın vatandaşı’ olarak belirlenmesi amacıyla halk oylamasına gidildi. Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan ve iki hafta içinde yaklaşık 30 bin kişinin oy kullandığı seçimde, 2522 oy alan Arama Kurtarma Gönüllüsü Oktay Arslan ‘yılın vatandaşı’ seçildi.

“İyilerin sayısı artmalı”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, meclis üyelerinin katıldığı programda ayın vatandaşı seçilen tüm vatandaşlarla bir araya geldi. ‘Yılın vatandaşı’nın açıklanacağı programda konuşan Başkan Aktaş, alt kat komşunun üst kat komşuyu tanımadığı, akrabalar arasındaki iletişimin azaldığı günümüzde, örnek davranışları ile kamuoyuna mal olan tüm isimleri tebrik etti. Konuşmasında ‘erdem’ kelimesinin önemine dikkat çeken Başkan Aktaş, “Ahlaklı, alçak gönüllü, yiğit, doğru, güvenilir, yardımsever ve cesur insanlardan bahsederken ‘erdemli insan’ deriz. Erdemli bir toplum, ancak ve ancak erdemli insanlar eliyle oluşturulabilir. Erdemli insan; iyi ve güzel olana yönelen, kötü ve çirkin olandan sakınan ve iyiliği yaymaya çalışan insandır. Doğruluk, güvenilirlik, cesaret gibi güzel özelliklere sahip ve aynı zamanda duyarlı, samimi, iyi yürekli, ölçülü, tevazu sahibi insandır. Şükürler olsun ki aramızda erdemli insanların sayısı hayli fazla. Sözleriyle, tavır ve davranışlarıyla, kısacası yaşam felsefeleriyle örnekliklerini sürdürüp, toplumumuzun birlik ve beraberliğine, yardımlaşma ve dayanışma ruhumuza güç vermektedirler. Biz 2020 yılı kasım ayında güzel bir hareket başlattık. Her ay meclis toplantılarımızda ‘ayın vatandaşı’ kapsamında Bursa’da yaşayan, farkındalık oluşturacak, örnek alınacak davranışlarda bulunan vatandaşlarımızı konuk etmeye başladık. Bu bazen bir kişi oldu, bazen çift oldu, bazen kurum oldu. Kim olursa olsun her biri, yaptıkları işlerle yüzümüzü güldürdü, hepimize umut verdi. Aralarında doktor, hemşire, mühendis, esnaf, muhtar, muhabir ve emekli her kesimden vatandaşımızın yer aldığı listemizin ortak özelliği; insani kaygıların, yardımlaşma ve dayanışmanın öne çıkması, kendini değil başkalarını önceleyen davranışlar sergilemeleridir. Bu vesileyle, her biri birbirinden değerli vatandaşlarımızı ‘örnek davranışları, özveri ve gayretli çalışmalarından dolayı’ tebrik ediyor, Bursalılar adına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Ayın vatandaşı seçilen herkes eşleriyle birlikte teleferikle Uludağ’a çıkartılıp BURFAŞ tesislerinde yemekle ödüllendirilirken, ‘yılın vatandaşı’ Oktay Arslan da plaketini Başkan Aktaş’ın elinden aldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…