Home GÜNCEL ÇGD üyesi Yüksel Baysal bu avantayı görmüyor mu?

ÇGD üyesi Yüksel Baysal bu avantayı görmüyor mu?

- Guncellenme Tarihi: 17 Ocak 2022 17:10
12 min read
ÇGD üyesi Yüksel Baysal bu avantayı görmüyor mu? için yorumlar kapalı
0

Enbursa Köşe yazarı Yüksel Baysal yazısında her daim olduğu gibi Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı  yine göklere çıkarmış, okursunuz…

“Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz bir şey yapmıyor” diyenlere “Çalmıyor, çaldırmıyor, zeytinlikleri imara açmıyor, avanta dağıtmıyor ya, bu yetmez mi? 20 yıldır yağmalanan Mudanya’da yağma durdu.” diyormuş, doğru bana da söyledi bunları. Ama ben de Yüksel Baysal’a çalıyor, çalmıyor bilemem de 18 uygulaması ile talan ettiği zeytinlikleri sordum her defasında… Son olarak Cumhuriyet Parkındaki koca binayı adı, detayları, tahsis şartları ve sair her türlü belirsizlikle Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesine peşkeşe kalkmadı mı Türkyılmaz? Bizler yazdık da konu hukuk ve plan – bütçe komisyonuna gönderildi. Şimdi bu avanta vermeye yeltenmek değil de ne, sesimizi yükseltmeseydik, konuyu Memleket Partisi meclis üyesi Mehmet Er gündeme taşımasıydı, Hayri Efendiyi pek seven Ak Partili meclis üyeleri de pek güzel evet diyeceklerdi.

Konuya dair yazımı https://www.bursasoylem.com/2022/01/05/magduriyet-perdeli-bir-peskes-hikayesi/  linkinden okuyabilirsiniz.

Açıkçası en çok Yüksel Baysal’ın bir gazeteci ve ÇGD’de daha önce başkanlık yapmış ve hala üyesi olarak ÇGD’ye tahsis edilmeye yeltenen o arazi için Hayri Türkyılmaz’ı eleştirir, ne yapıyorsun sen derdim. Ama akılda “gün gelir tekrar ÇGD’ye başkan oluruz, oraya bunlar bir meyhane açarlar, onu da biz işletiriz” hesabı varsa onu da bilemeyiz elbet..!

Baysal, Türkyılmaz’ın “imza” projelerinden bahsetmiş de nerede o imza projeler biz göremiyoruz. Yüzyılın projesi dediği Yıldıztepe projesi oldu sana sanayi sitesi, Taş Mektep ki bu emeğe Bursa Valiliği ön ayak olmasaydı hikaye başlamadan bitecekti. Eeee başka? Baysal öve öve bitiremediği Hayri Türkyılmaz’dan 2014 ve 2019 yılında vaat ettiği ve yerine getiremediği projelerin listesini bir istesin, sonra da Mudanya’yı bir gezsin. Haaa bak bilmem hangi köyde tuvaletin kilidini değiştirip bunu da faaliyet raporuna ekledi Türkyılmaz, gidip onu da yerinde bir incelesin..!

Yüksel Baysal sana aslında en önemli teklifim şu ki; işin uzmanı, kamuoyu tarafından kabul görür bir ismi oraya götür, incelet, “Türkyılmaz 18 milyon Liraya yüz yılın projesi olarak bu 4 – 5 barakayı yaptı, ne diyorsunuz bu projeye” diye sor, kamuoyu tarafından kabul gören tek bir uzman bu proje doğru ve buraya çok iyi olmuş derse dişimi kıracağım, uzman bulamazsan İMO’yu çağıralım, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i (ki kendisi mimardır) çağıralım, onlar da aynı şeyi söylerse yine dişimi kıracağım. Ama demezlerse sen sadece çık Mudanyalılardan özür dile yeter..!

Neyse…

CHP’den istifa ederek Memleket Partisine dahil olan Mehmet Er’in gündeme getirdiği bir başka konu da Bademli’de zamanında Erol Demirhisar tarafından tahsis edilen alana hayvan sever Mefharet Özmez’in kurduğu Sevgi Hayvan Barınağına Türkyılmaz’ın diktiği göz..!

Mehmet Er’in sosyal medyasından yaptığı paylaşımı aşağıda iliştiriyorum, bir okuyun derim, ama özellikle Yüksel Baysal okusun… Ki Hayri Efendiyi bulunmaz Hint kumaşı gibi anmaya devam ederse birilerinin kendisine yandaş-tetikçi-avanta alamayan yazar-biat eder takımı gibi yakıştırmalar yapmaları an meselesi…

Mehmet Er’in hayvan barınağının üzerinde bulunduğu arsa ile ilgili paylaşımı:

BARINAĞIN RUHSATININ OLMAMASI BAHANE, O ARAZİNİN DEĞERİ ŞAHANE!

Mudanya’mızdaki hayvansever hemşehrilerim, uzun yıllardır sokaktaki can dostlarımız için çaba harcayan Mefharet Özmez Hanım’ı mutlaka tanırlar. Mudanyalılar’ın yaralanmış, yaşlanmış, hastalanmış bir köpek veya kedi gördüklerinde gece-gündüz demeden arayarak ulaştıkları ilk isim Mefharet Hanım’dır.  Ömrünü sokaktaki can dostlarımıza adamış olan Mefharet Hanım, 2005 yılından beri dönemin Mudanya Belediye Başkanı Erol Demirhisar’ın tahsis ettiği belediyeye ait Bademli’deki Hasköy yolu üzerinde bulunan boş arazide kurduğu Sevgi Hayvan Barınağı’nda terk edilmiş, hasta, felçli, engelli yüzlerce can dostumuza sahip çıkıyor. Sevgi Hayvan Barınağı’na 2013 yılından bu yana Bursa Büyükşehir Belediyesi de destek vermeye başlamış ve bir araç tahsis ederek barınağa veteriner hekimler de görevlendirmiş. Sevgi Hayvan Barınağı’nda klinik ve ameliyathane de bulunuyor. Yani hasta ve yaralı can dostlarımıza tıbbi müdahalelerde bulunulabiliyor ve kısırlaştırma ameliyatları gerçekleştiriliyor. Sevgi Hayvan Barınağı’nın tek hizmeti barınaktaki canlarla sınırlı da değil. Her gün iş insanları, hayırseverler ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile 3,5 ton yiyecek Mudanya’nın çeşitli noktalarındaki canlara dağıtılıyor.

Ancak barınağın üzerine kurulu bulunan arazinin sahibi Mudanya Belediyesi yardımı bir kenara bıraktık, geçen hafta gönderdiği tebligat ile Sevgi Hayvan Barınağı’nın araziden çıkarılacağını bildiriyor. Neymiş efendim ruhsatı yokmuş ve burada hayvanlara şiddet ve istismarda bulunuluyormuş.

Sosyal medyada algı belediyeciliğinin ülkemizdeki baş mimarı olan Sayın Mudanya Belediye Başkanı, bırakın 8 yıldır söz verdiği hayvan barınağını yapmayı, Sevgi Hayvan Barınağı’na bir kere bile uğramamıştır. Burada hayvanlara şiddet uygulandığını kendisine kimler ihbarda bulunmuştur? Görüntüleri var mıdır? Belediye “duyum” kurumu mudur?

Hayvan sevgisi, sosyal medyada kucağında kedi varken fotoğraf çektirmekten ibaret olan Sayın Başkan, Sevgi Hayvan Barınağı’ndaki 600 köpek (tehlikeli ırklar da dahil), 400 kedi ve 40 keçinin bu kış vakti Mudanya sokaklarına salınmasını mı istiyor? “Barınağın ruhsatının olmaması bahane, o arazinin değeri şahane” mi diyor? Ruhsatı belediye veriyor sonuçta! Baktı ki, sırf ruhsat olmaması kamuoyunu tatmin etmeyecek; bir de hayvanseverlerin desteğini almak için şiddet ve istismar iddialarını öne sürüyor.

Hayvan sevgisinin siyaseti olmaz! Can dostlarımıza yardım eden belediye, hangi partiden olursa olsun takdir etmesini biliriz! Yardım etmeyeni, kovmaya çalışanı da kamuoyuna deşifre ederiz! Sayın Belediye Başkanı, hayvanlar oy kullanmıyor ama hayvansever hemşerilerimin seçimlerde oy kullanma oranı çok yüksektir. Bu tebligatı lütfen bir an önce geri çekin, siz yine yardım etmeyin ama yardım edenlere de engel olmayın!

 

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…