Home EKONOMİ İSMET KARACA’NIN BESAŞ MUHALEFETİ TERS TEPTİ

İSMET KARACA’NIN BESAŞ MUHALEFETİ TERS TEPTİ

- Guncellenme Tarihi: 7 Ocak 2022 12:44
6 min read
İSMET KARACA’NIN BESAŞ MUHALEFETİ TERS TEPTİ için yorumlar kapalı
1
CHP İl Başkanı İsmet Karaca’nın birkaç gündür süren Besaş’ın az ekmek ürettiği yönündeki çıkışları, Besaş bayii ve fabrikanın önüne giderek canlı yayınlar ve basın açıklamaları yapması gündemi meşgul ediyor. Öte yandan Bursa’daki Fırıncılardan Karaca’ya ciddi şekilde tepki var.

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Çırakoğlu, “Lütfen siyaseti ekmeğin içinden çekelim. Ekmeğimizi rahat bırakalım” diyerek CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’nın fırıncı sektöründen bilgi almadan ve derinlemesine incelemeden açıklama yaptığını belirtti.

SİYASETİ EKMEĞİN İÇİNDEN ÇEKELİM

Çırakoğlu: “BESAŞ’ın yetersiz değil, kapasitesinin çok yüksek olduğunu düşünüyoruz. Kapasitesinin düşmesini istiyoruz. Bizim sektörü yüzde 25 etkilemektedir. İsmet Karaca, bizlere gelip fırıncılık sektörünün ne gibi sıkıntılar çektiğini hiç sormadı. Bizlerden hiçbir şey dinlemeden neye dayanarak açıklama yapıyor. Bizim camia bu açıklamadan dolayı çok kırgındır. Bu konudan yaptığı açıklamayı siyasi buluyoruz. Böyle açıklamalar bizim sektörü daha kötü getirmektedir. Lütfen siyaseti ekmeğin içinden çekelim. Ekmeğimizi rahat bırakalım. İsmet Karaca’nın kendi partisini belediye başkanlığı yaptığı illerdeki halk ekmekler hakkında da ne düşündüğünü bilmek isteriz”

“BESAŞ BURSA’NIN EKMEK İHTİYACININ YÜZDE 25’İNİ KARŞILIYOR”

Fırıncı esnaflığı yapan Şenol Gürcüoğlu ise, “Bursa’nın yüzde 25 ekmeğini BESAŞ karşılamaktadır. Ekmekte Bursa’da sorun olduğunu düşünmüyorum. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’nın yaptığı açıklamayı doğru bulmuyorum. Ben kimsenin BESAŞ ekmeğini almadan geri döndüğünü duymadım. BESAŞ ekmeğinin belli saatlerde geldiğini görüyoruz. İnsanlarda bunu bildiği için bazı yoğunluklar oluşuyor. Sırayı bu şekilde görmüştür. Türkiye’de en ucuz ekmeğin BESAŞ’ta olduğunu biliyorum. Bursa’daki insanların memnun olduğunu biliyoruz. Bunun haricinde bizim yaklaşık 100 fırınımızda askıda ekmeğimiz var. İhtiyacı olan kişilere bunları da teslim ediyoruz. Bunların büyümesi için de çalışmalar yapıyoruz. İsmet Karaca’nın ilk önce bizi dinledikten sonra böyle bir açıklama yapmasını beklerdik. Kendisini bir fırıncı olarak kınıyorum” diye konuştu.

Fırıncılardan gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Karaca “Fırıncılarla her zaman birlikteyiz sorunlarını da dinliyoruz” dese de fırıncı esnafın aynı kanaatte olmadığı gözlendi.
Karaca; “BESAŞ önünde yaptığımız açıklama manipüle edilerek aktarılmak suretiyle fırıncılar CHP’ye karşı kışkırtılmak isteniyor. CHP’yi fırıncılarla karşı karşıya getirmeye dönük manipülatif haberler yaptıranlara kötü bir haberimiz var. Fırıncı esnafımızla her zaman birlikteyiz, sorunlarını da biliyoruz, çözüm için neler yapılabileceğini de değerlendiriyoruz.
Bursa Fırıncılar Derneği Başkanı Hasan Çırakoğlu, yönetim kurulu üyeleri Adem Buluş, Mirza Güven, fırıncılar Yücel Gözaydın ve Arif Sancar ile kahvaltıda buluştuk. Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Çırakoğlu ile de yarın için randevulaştık.” dedi
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yangın Kontrol Altına Alındı

Organize Sanayi Bölgesi 4. Cadde üzerinde sandalye imalathanesinde yaşanan yangını olay ye…