Home GÜNCEL Büyükşehir’den iki anlamlı sergi

Büyükşehir’den iki anlamlı sergi

- Guncellenme Tarihi: 29 Aralık 2021 12:29
4 min read
Büyükşehir’den iki anlamlı sergi için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kültürel etkinlikler anlamında 2021 yılını iki anlamlı sergi ile kapatıyor. BUSMEK kursiyerlerinin farklı resim gruplarının ortaklaşa hazırladığı karma resim sergisi ile Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinlerinin yılsonu atölye çalışmaları sergisi ziyarete açıldı.

Tayyare Kültür Merkezi’ndeki peş peşe açılan iki serginin açılış törenine Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin, 22. dönem Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevleri Vakfı Başkanı Gürkan Kaya da katıldı. Serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin, “Her iki sergimiz de çok anlamlı. BUSMEK kursiyerleri ve farklı gönüllü sanatçıların bir araya gelerek hazırladıkları 40 tablodan oluşan karma resim sergisi. Yağlı boya, sulu boya, pastel boya, karakalem tekniklerinde resimler sunuluyor. Ayrıca çini, kat’ı, keçe gibi sanatlardan da örnekler bulunuyor. Yine burada Huzurevi yılsonu sergimiz de bulunuyor. Huzurevi’nde büyüklerimiz, deri işleme çalışmalarında cüzdan, çanta gibi ürünleri kendi tasarımlarıyla süslüyorlar. Ahşap objeleri de hayal güçleriyle oluşturup renklendiriyorlar. Ayrıca keçe ve örgü aksesuarlar üreterek boş vakitlerini bu kurslar sayesinde verimli geçiriyorlar. Dönem boyunca ortaya koydukları ürünleri böyle sergilerde satışa sunarak hem gelir elde ediyorlar hem de üretmenin verdiği güzel duyguları doyasıya yaşayıp, hayata daha sağlam tutunuyorlar. Ben tüm sanatseverleri sergilerimize bekliyorum” dedi. 22. dönem Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu da “Böyle anlamlı bir sergide bulunmaktan gurur duyuyorum. Sanat, insana moral veren şeylerin başında geliyor. Bazı hastalıklarda insan moralini yüksek tuttuğunda iyileşme süreci hızlanıyor” diye konuştu.

Sergiden elde edilecek gelirin kanser tanısı aldıktan sonraki zorlayıcı yolda bulunan hasta ve yakınlarıyla sosyal ve ruhsal dayanışmayı sağlayan Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği’ne (ONKODAY) bağışlanacağını belirten Resim Öğretmeni Yasemin Süzer de sanata verdiği destekler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…