Home GÜNCEL BURSA TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖZER MATLI’DAN 10 KASIM MESAJI

BURSA TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖZER MATLI’DAN 10 KASIM MESAJI

- Guncellenme Tarihi: 10 Kasım 2021 09:41
4 min read
BURSA TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖZER MATLI’DAN 10 KASIM MESAJI için yorumlar kapalı
0

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün bizlere emanet ettiği değerleri ne pahasına olursa olsun daima koruyacak ve yaşatacağız” diye konuştu.

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Atatürk’ün yaşadığı çağa damga vuran örnek bir komutan, dünyanın ender yetiştirdiği dahi bir devlet adamı olduğunu söyleyen Başkan Özer Matlı, mesajında şunları kaydetti;

“Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kararlılık ve azimle ülkemizin bağımsızlık mücadelesine öncülük eden, nihayetinde tüm dünyayı dize getirip Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak bizlere emanet eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 83. yıl dönümünde büyük bir özlem, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Savaştan yeni çıkmış yorgun bir toplumu, yokluk ve tüm imkânsızlıklara rağmen çağın ötesini aşan ilke ve inkılaplarıyla, kısa süre içinde tüm dünyanın hayranlıkla izlediği bir ülke haline getiren Ulu Önder Atatürk, en büyük ortak değerimiz ve birleştirici gücümüzdür.

Bugün bizlere düşen en büyük görev, Atatürk’ün bizlere emanet ettiği değerleri ne pahasına olursa olsun daima korumak ve yaşatmak; acıyla, yoklukla, büyük zorluklarla kazanılan Türkiye Cumhuriyeti’ni, O’nun açtığı yol ve gösterdiği hedefler doğrultusunda ekonomide, sosyal ve kültürel hayatta dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer almasını sağlamaktır.

Bu gayeye ulaşma yolunda, Ulu Önder’in bizlere söylediği gibi tek bir şeye ihtiyacımız vardır; o da çalışkan olmaktır. Atatürk’ün bize çizdiği bu aydınlık yol, biz ve bizden sonraki nesiller için her daim en önemli rehber olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle şahsım ve Bursa Ticaret Borsası adına tüm dünyanın önünde saygıyla eğildiği ölümsüz lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum, ruhu şad olsun.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can’

Yıldırım Belediyesi, ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can Projesi’ kapsamında, 7 ayda 90 ton atık cam …