Home EĞİTİM Perde çocuklar ve gençler için açılıyor

Perde çocuklar ve gençler için açılıyor

- Guncellenme Tarihi: 3 Kasım 2021 12:06
4 min read
Perde çocuklar ve gençler için açılıyor için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı işbirliğiyle düzenlendiği çeyrek asırlık Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali 13 Kasım’da başlıyor. Festivalin tam da ara tatil dönemine geldiğini hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm çocuk ve gençleri tiyatro salonlarına davet etti.

Bursa’nın kültür sanat anlamında uluslararası marka etkinliklerinden olan ve geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle yapılamayan 25’inci Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali 13-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı işbirliğiyle gerçekleştireceği festivalin tanıtım toplantısı, Tayyare Kültür Merkezi’nde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği Türkiye Merkezi Başkanı Haluk Yüce, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKTSV) Başkanvekili Nilüfer Çevikel ile BKTSV Genel Sekreteri Fehim Ferik’in katılımıyla yapıldı.

Haydi çocuklar tiyatroya

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın kültür, sanat ve sporda da ön plana çıkması için önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini söyledi. Bu çalışmalar kapsamında ulusal ve uluslararası çapta organizasyonlara da imza atmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı ile özel sektörün, iş insanlarımızın gücünü de kullanarak bu işe kafa yoruyoruz. Festivalimizi maalesef geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle yapamamıştık. Hala bazı çekincelerimiz olsa da sonuçta hayat devam ediyor. Festivalin ara tatil dönemine gelmesi de çok güzel oldu. Tiyatro konusunda şanslı illerden bir tanesiyiz. Bursa olarak biz Hacivat ve Karagöz’e ev sahipliği yapmış bir şehiriz ve Türk Gölge Oyunlarının merkezi konumundayız. Bu festivalle farklı ülkeleri ağırlamış olacağız. Seminerler, atölye çalışmaları ve tiyatroyla dolu günler geçireceğiz. Gençlere yatırım yapmak, gençleri kazanmak, çocukların ve gençlerin sanatsal ve kültürel açıdan kalkınmasını temin etmek adına projeler uygulamasını herkes konuşuyor. Büyükşehir olarak bunu somut adımlarla uyguluyoruz. Oyunları tamamı ücretsiz olacak. Ara tatil döneminde tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi tiyatro salonlarına bekliyoruz” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Arıcılığında Yeni Dönem Başladı

İnegöl Belediyesi’nin Bursa ve İlçeleri Bal Üreticileri Birliği ve UÜ Arıcılık Geliştirme,…