Home GÜNCEL İNCE BURSA’DAN GEÇTİ GEÇMESİNE DE…

İNCE BURSA’DAN GEÇTİ GEÇMESİNE DE…

- Guncellenme Tarihi: 27 Ekim 2021 17:14
12 min read
İNCE BURSA’DAN GEÇTİ GEÇMESİNE DE… için yorumlar kapalı
0

Neden böyle yapıyorsunuz Güner Başkanım, ben size inanmak istedikçe neden benim yüzümü kendime karşı kara çıkarıyorsunuz? Neden şu kısacık zamanda çok iyi bir ivme kazanan Memleket Partisini Bursa’da ısrarla bölmeye çalışıyor ve elinizden geleni ardınıza koymuyorsunuz?

Olan oldu, ters düştünüz Cavit Kaya ile, iki adaylı bir kongre yaşandı. Telefon konuşmamızda da dediğiniz gibi “Kongre bitti, artık yeni bir Parti Meclisi var, Disiplin Kurulu var, önümüze bakıyoruz, zaten bunu ilçe başkanlıklarının açılışlarında da gördük” söyleminin reel hayatta da vuku bulmasını ne çok isterdik.

Gerçek şu ki Yıldırım, Gürsu, Yenişehir ve İnegöl ilçe başkanlıklarının açılışını yapan Genel başkan Muharrem İnce Bursa’dan çok memnun ayrıldı. Gürsu ilçe başkanı Ali Okan ve Yenişehir ilçe başkanı Burak Can’ın, her ikisi de çok genç arkadaşlar olmasına rağmen o kalabalık toplulukları bir araya getirmeleri takdire şayan, keza Muharrem İnce de iki başkanı da kutlamış ve hatta Yenişehir’de 17 ilçeyi de birleştirerek bir miting yapmak istediğini dile getirmiş.

Bir günlük çok sıkıştırılmış bir program olsa da iyi organize edildiğini öğreniyoruz, ki zordur bir güne o kadar açılışı sığdırmak, sabah Hal ziyareti, öğle Bursa Küçük Sanayi Sitesinde sunumlu toplantı, akşam Görükle’de Mübadiller Derneğinde yine konuşmalı toplantı, bu açıdan Güner Aklan’ın İnce’yi her yere yetiştirme çabasını takdir ettim. Ne kadar çok insan o kadar çok oy…

Ve fakat Memleket Partisinin “BARIŞACAĞIZ, BİRLEŞECEĞİZ, BÖLÜŞECEĞİZ” sloganına aykırı bir şeyler olmaya devam ediyor Bursa’da… Barışmak, birleşmek bir yana bölünmeyi körükleyen acayip hareketler bunlar…

İl Başkanı Güner Aklan ve birçok ilçe başkanı ile görüştüm, konuştum iddiaları…

Birinci iddia şu ki; .Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Serdar Gürses programın hiçbir bölümünde yokmuş. Başkan Aklan’a mazeret bildirmiş, eyvallah, anlaşılır bir durum. İyi ama Mustafakemalpaşa ilçe yönetimden hiç kimsenin olmamasını nasıl karşılamalıyız. Daha ötesi il kongresine 20 kişiyi getirip imza attıran Gürses’in organizasyona hiç kimseyi göndermemesi nasıl bir tavır? Güner Başkan vardı diyor, görüştüğüm diğer birçok kişi yoktu diyor. Çok azı yener, ilçe yönetimden kimse yokmuş anlaşılan, iyi ama neden yoklar ve Güner Başkan neden beni kandırmaya çalışıyor?

İkinci iddiaya gelelim: Yine Güner Başkan kendi sosyal medya hesabından akşam saatlerinde yani en son İnegöl ilçesinin açılışı da bittiğinde Muharrem İnce’nin katılımı ile ilçe başkanlıklarının açılışına dair paylaşım yapıyor. O paylaşımda birçok fotoğraf var ancak Yenişehir ve Gürsu’ya ait tek fotoğraf yok. Yahu Yenişehir Yunanistan mı, Gürsu İsrail mi? Ve elbette yorumlarla, telefonlarla Güner Aklan’a tepkiler yağınca bahse konu ilçelerden de birkaç fotoğraf ekleniyor. Bunlar sizce de küçük hesaplar değil mi, bana mı öyle geliyor?

Üçüncü konu yine Mudanya, Karacabey, Yenişehir ve Gürsu ilçe başkanlarının üvey evlat muamelesi görmesi… Son program olan Mübadiller Derneğinde Aklan’ın da dediği gibi doğaçlama bir yemek organize ediliyor. Yenişehir ve Gürsu ilçe başkanları özellikle başka bir program olup olmayacağını soruyor, hayır cevabını alınca Genel başkanı otobüse bindirip uğurluyorlar. Yemek programı belli olmasına karşın bu dört ilçe başkanı yemeğe davet edilmiyor. Aksine; Mudanya İlçe Başkanı Hasan Yıldırım davet edilmezken, ilçe yönetiminden Göktürk Özçelik, Murat Işık ve Meclis Üyesi Mehmet Er yemeğe davetliler…! Elbette Aklan’ın iki gözdesi Yıldırım İlçe Başkanı ve İnegöl ilçe başkanı da yemekte… Ve dahi İnegöl İlçe Başkanı Yasemin Soydan’ın eşi bile yemekte, ama 4 ilçe başkanı yok..! Eşten torpilli koca varsa o 4 ilçe başkanına da orada yer açılmalıydı. Hepimiz biliyoruz ki siyasetin tozunu ilçelerdeki arkadaşlar yutuyor, gerçek siyaset emekçileri onlar, en çok ağırlık onlara verilmesi gerekirken kapı dışında bırakılıyorlar.

Bu dört ilçenin de başkanlarıyla ve yanlarındaki 10 – 12 kişilik yönetim kurulu arkadaşlarıyla Muharrem İnce’nin Bursa programının başından sonuna kadar koşturduklarını da belirtelim.

Ve yemekle ilgili Güner Aklan ve yanındaki arkadaşların Mübadil Derneğinde bu dört ilçe başkanını çağıralım mı, çağırmayalım mı tartışması yaparak, sonunda çağırmamaya karar verdiklerini de dile getirelim.

Aklan’a sorduğumda tamamen doğaçlama olduğunu, dışarıdan gelen misafirlere, il başkanlarına, parti meclisi üyelerine, korumalara ve polislere yönelik alelacele yapılmış bir program olduğunu söyledi. Evet bu doğru olabilir de Yıldırım ve İnegöl varsa diğerleri neden yok, yapmayın sayın başkan, Mehmet Er’i arayıp çağırmış sizinkiler, ilçe başkanlarını niye aramamışlar?

Bu çekişme, ayak oyunları, kuyu kazmalar sadece ve sadece Memleket Partisine zarar verir.

Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı oyu kimse yadsıyamaz, halkın oyu, CHP’nin daha doğrusu Kılıçdaroğlu’nun delege oyuna benzemez. Siyaset bu kadar kızışmışken, seçim çanları beynimizi patlatırken Güner Aklan’ın ivedilikle bu hırsından vazgeçip partinin sloganına uygun davranması gerekmez mi?

Siyaset bu, bunlar olur düşüncesine katılmıyorum, bunlar olmaz, olmamalı..!

Önce kendinle, sonra ilçe başkanlarınla barış ki, birleşesin, bölüşesin…!

Bu kez çuvaldız sana geldi Güner Başkanım, çok dostane üstelik..!

 

 

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…