Home GÜNCEL BU ŞEHİRDE SPORU SEVEN BİRİ VAR…

BU ŞEHİRDE SPORU SEVEN BİRİ VAR…

- Guncellenme Tarihi: 24 Ekim 2021 15:20
6 min read
BU ŞEHİRDE SPORU SEVEN BİRİ VAR… için yorumlar kapalı
0

Bu güne kadar 4 kez gerçekleştirdiğimiz en sevdiğim organizasyonlardan biriydi Topuklu Kramponlar maçları… Biliyorsunuz, kadın basın mensubu ve iş insanlarından oluşan topluluğumuz ilk organizasyonu kanserli zor durumda 4 çocuk sahibi bir anne yararına yapmıştı. İkinci organizasyon Orhaneli Belediyesi tarafından yapılacak olan engelli atölyelerinin duyurulması amacıyla gerçekleşti. Üçüncü organizasyon ise kendilerini tek bacaklı timsahlar olarak tanımlayan Bursa Ampüte Spor Kulübüne destek olmak üzere hayat buldu. Yine Topuklu Kramponlarımız son organizasyonlarında Yıldırım Belediyesi desteği ile Rüveyde Dörtçelik Engelli İş Okulunda ihtiyaç duyulan eğitici oyun materyallerinin alımı, engelli çocuklara mont, kişisel temizlik malzemesi temini için sahaya inmişti. Tam bir organizasyon daha yapacaktık ki pandemi patladı. Sağlık olsun dedik, erteledik, yakında yine yeni bir organizasyonla karşınıza çıkmaya hazırlanıyoruz.

Bizimkisine pek spor denmez ama sporun insan hayatındaki önemini kavramak gerçekten elzem… Kadınlara, çocuklara verdiği eğitim, destek organizasyonları ile öne çıkan Yıldırım Belediyesinin spor konusunda da yaptığı çalışmalardan bahsetmek istiyorum biraz…

Yıldırım’da hedef ilçenin “spor kenti” kimliğini güçlendirmek…  İlçeye yeni birçok spor tesisi kazandırıldı ve mevcut tesislerde de onarım çalışmaları yapıldı. Amatör spor kulüplerini genç ve çocukların sosyalleşmesi, kötü alışkanlıklardan uzak durması, sağlıklı bir hayat sürmesinin ilk adımlarını atması anlamında çok önemsiyorum. Belediyenin de ilçede faaliyet gösteren 45 spor kulübüne malzeme desteği verdiğini belirtmek isterim. Tesis, ulaşım hizmeti, malzeme desteği noktasında, turnuva ve organizasyon düzenlenmesi noktasında amatör kulüplerin yanında yer alan Yıldırım Belediyesinin Bursa’nın en büyüğü olan ‘Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’ni ilçeye kazandırdığını, ‘Ulus Kadın Spor Merkezi’ni de Yıldırımlıların hizmetine sunduğunu belirtmek de fayda var.

Spor kompleksi deyip geçmeyin sadece Fidyekızık Spor Tesisini 2 Milyon TL’lik bir yatırımla yenilendiği biliyoruz. Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisi de yenileyerek modern bir gençlik ve spor merkezine dönüştürüldü. Çalışmaların sürdüğü Mimar Sinan Spor Tesisi ise donanımlı bir spor kompleksine çevriliyor. Sıracevizler Pazar Alanına ilave edilecek yeni katta da kadın, çocuk ve gençlerimiz için spor salonları yer alacak. Akçağlayan Spor Sahası, Yiğitler Spor Sahası ve Beyazıt Halı Sahası da yine 2 yıllık süreçte ilçeye kazandırılan spor yatırımları arasında yer alıyor. Oktay Yılmaz yakın zamanda, Samanlı, Bağlaraltı ve İsabey mahallelerimize de birer spor sahası kazandıracakları müjdesini de veriyor ve Yıldırım’da sporu tabana yayacağız diyor.

Yıldırım’da Yılmaz göreve geldiğinden bu yana 77 bine yakın vatandaş sporla buluşturulmuş ve şu an uhdesinde 3 bin 280 lisanslı sporcu var.

Belli ki Yılmaz, sporu ve sporcuları çok seviyor. 

En başta da dediğim gibi Yıldırım, kadın, çocuk, genç konusunda çok duyarlı… Ve Oktay Yılmaz kimseyle polemiğe girmeden, polemik içine çekilmesine de izin vermeden tamamen hizmet odaklı tavrına devam ediyor. Bu tavır siyasette en zorudur, kulaklarını eleştiriye değil, aşağı çekmek isteyenlere tıkıyor, samimiyetten ödün vermeden, havaya da girmeden sadece Yıldırım için çalışıyor, tebrik ediyor, örnek alınmasını diliyorum.

 

 

 

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Hakan Fidan: “Senin İçin Buradayız Gökhan…”

Son 10 yılda marka değerinde de ciddi kayıp yaşayan Mudanya’da yerel seçim tüm hareketlili…