Home GÜNCEL Kadın derneklerine geri dönüşüm eğitimi

Kadın derneklerine geri dönüşüm eğitimi

- Guncellenme Tarihi: 21 Ekim 2021 12:03
5 min read
Kadın derneklerine geri dönüşüm eğitimi için yorumlar kapalı
0

Nilüfer’deki 34 kadın derneği üyesinin düzenli olarak gerçekleştirdiği buluşmalarda Nilüfer Belediyesi de, kadınlara farklı konularda eğitimler vererek çalışmalarına katkıda bulunuyor. Son olarak Misi’de bir araya gelen dernek üyelerine geri dönüşüm konusunda eğitim verilerek, çevreyi koruma adına neler yapabilecekleri anlatıldı.

Kentteki kadın derneklerinin kuruluş aşamalarından üretim ve faaliyetlerine kadar her alanda hem ekonomik hem de sosyal hayatta daha fazla yer almalarına destek veren Nilüfer Belediyesi, kadınların her türlü çalışmalarında iş birlikleri yapıyor.
Nilüfer’deki 34 kadın derneği üyesi, düzenli olarak kahvaltılarda bir araya gelerek hem dayanışma ortamı oluşturuyor hem de görüş alışverişinde bulunuyorlar. Bu buluşmalarda Nilüfer Belediyesi de kadın derneği üyelerine faaliyet gösterdikleri alanlarda ve kişisel gelişim gibi konularda uzmanlar aracılığıyla eğitimler verirken; kenti, çevreyi koruma adına neler yapabilecekleri konusunda da bilgilendiriyor.
Bu toplantılardan biri de Misi Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği ev sahipliğinde yapıldı. Dernek lokalinde düzenlenen kahvaltıya diğer kadın derneklerinin üyelerinden katılım yoğun oldu. CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş’un da yer aldığı buluşmaya Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Sibel Özer ve Zafer Yıldız da katılarak, Nilüfer Belediyesi olarak derneklerin çalışmalarına nasıl katkıda bulunabileceklerini konuştular.
Her zaman kadın derneklerinin yanında olduklarını söyleyen Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, “Katılımcılığı ve eşitliği destekleyen, bu alanda önemli çalışmalar yapan bir kurumuz. Kadınların toplum içinde hak ettiği yeri alması için bugüne kadar vermiş olduğumuz mücadeleyi, bundan sonra da hep birlikte vereceğiz. Kadın derneklerine ve kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Yaptığınız çalışmaları destekliyoruz. Bu birlikteliğinizi ve çalışmalarınızı artırarak sürdürmenizi diliyoruz. Bugün, burada yaşanan dayanışma çok önemli. Umarım bu dayanışmayı her zaman sürdürürsünüz. Bu birliktelik, sizlerin gelişimi için çok önemli” diye konuştu.
Buluşmada kadınlara yaşadıkları kenti, çevreyi korumaları adına da geri dönüşüm ve atıkların ayrıştırılması konusunda eğitim verildi. Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden Çevre Mühendisi Yeliz Keçeciler, verdiği eğitimde geri dönüşüm için kadınların neler yapabileceklerini paylaştı. Eğitimde kadınların geri dönüşümle hem çevreye nasıl katkıda bulanacakları hem de sağlayacakları tasarruf anlatıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüfer Altınova’ya Gol Yağdırdı

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grup 20. hafta maçında lider Nilüfer Belediye Futbol Spor Kul…