Home GÜNCEL ‘CNC TEZGÂHLARI VE PROGRAMLAMA’ KURSUNA YOĞUN İLGİ

‘CNC TEZGÂHLARI VE PROGRAMLAMA’ KURSUNA YOĞUN İLGİ

- Guncellenme Tarihi: 13 Ekim 2021 12:03
4 min read
‘CNC TEZGÂHLARI VE PROGRAMLAMA’ KURSUNA YOĞUN İLGİ için yorumlar kapalı
0

-YILDIRIMLI GENÇLER MESLEK SAHİBİ OLUYOR

-YILDIRIMLI GENÇLER, YILDIRIM BELEDİYESİ SOSYAL İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ’NDE ALDIĞI EĞİTİMLERLE, MAKİNE VE OTOMOTİV SANAYİİNDE BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM ELEMANI, BİLGİSAYAR DESTEKLİ CAM OPERATÖRÜ VE CNC OPERATÖRÜ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR.

-YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ:“MEZUN OLAN KURSİYERLERİMİZ, MAKİNE VE OTOMOTİV SANAYİİNDE BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM ELEMANI, BİLGİSAYAR DESTEKLİ CAM OPERATÖRÜ VE CNC OPERATÖRÜ OLARAK GÖREV ALACAKLARDIR” DEDİ.

Yıldırım Belediyesi’nin, sanayi şehri Bursa’da ihtiyaç duyulan nitelikli ara elemanın yetiştirilmesi ve genç işsizliğin azaltılması hedefiyle yürüttüğü ücretsiz teknik eğitimler devam ediyor. Yıldırım Belediyesi öncülüğünde, Yıldırım Halk Eğitim Merkezi ile Türk Kızılay ve Toplum Merkezi iş birliğinde, Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’nde hafta içi her gün ‘CNC Tezgâhları ve Programlama’ eğitimi veriliyor. Toplamda 8 saat süren eğitimlerde, öğrenciler bilgisayar destekli tasarım dersi aldıktan sonra tezgâh başına geçerek tasarladıkları ürünleri işliyor. Edindikleri bilgileri sanayi ortamında karşılığını gören gençler, yeni bir deneyim kazanmış oluyor. Uzman öğreticiler eşliğinde, işe uyum ve mülakat teknikleri dersi de alan öğrenciler sektöre hazır hale getiriliyor. Mezun olan kursiyerler makine ve otomotiv sanayiinde ‘Bilgisayar Destekli Tasarım Elemanı, Bilgisayar Destekli CAM operatörü ve CNC Operatörü’ olarak görev alabilecekler.

 

 “GENÇLERİMİZİ İŞ SAHİBİ YAPIYORUZ”

İlçedeki mevcut işgücü niteliğinin artırılmasına önem verdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “İlçedeki genç işsiz oranının düşürülmesi ve kalıcı istihdamın sağlanması en önemli hedeflerimizden biridir. Genç nüfusun, istihdam açığı olan meslek gruplarında becerilerini geliştirebilmesi ve iş hayatına kazandırılması için tekstil başta olmak üzere, otomotiv sanayi ve makine sektörüne nitelikli ara eleman yetiştiriyoruz. Bu eğitimden mezun olan kursiyerlerimiz, makine ve otomotiv sanayiinde Bilgisayar Destekli Tasarım Elemanı, Bilgisayar Destekli CAM operatörü ve CNC Operatörü olarak görev alacaklardır. Gençlerimiz Yıldırım’da yalnız değildir. Yaptığımız çalışmalarla gençlerimize hem mesleği öğretiyoruz hem de iş sahibi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gürsu İpek Yolu Mahallesi’ne Yeni Spor Tesisi

Gürsu Belediyesi, her mahalleye bir spor tesisi vizyonu ile yaptığı yatırımlar kapsamında …