Home GÜNCEL “SAĞLIKLI BESLENMENİN İLK ADIMI ANNE SÜTÜYLE BAŞLIYOR”

“SAĞLIKLI BESLENMENİN İLK ADIMI ANNE SÜTÜYLE BAŞLIYOR”

- Guncellenme Tarihi: 7 Ekim 2021 10:42
9 min read
“SAĞLIKLI BESLENMENİN İLK ADIMI ANNE SÜTÜYLE BAŞLIYOR” için yorumlar kapalı
0

Özel Medicabil Hastanesi 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla anne adayları için düzenlediği farkındalık eğitimiyle emzirmenin önemine dikkat çekti.

Her yıl Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından tüm dünyada 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan “Dünya Emzirme Haftası” kapsamında anne adaylarını bir araya getiren Özel Medicabil Hastanesi Yönetimi ve Doktorları, anne sütünün bebeklere yararlarını ve emzirmenin de annelere olan faydalarına ilişkin sunumlar gerçekleştirdiler.

Medicabil Hastanesi’nde organize edilen farkındalık eğitimine; Medicabil Sağlık Grubu Genel Koordinatörü Dr. Özcan Akan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nihat Gök,  Kadın Doğum Servisi Sorumlusu Selen Bakan, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Süleyman Alioğlu ile çok sayıda anne adayı katıldı.

Medicabil Sağlık Grubu olarak, temel hedeflerinden biri de anne ve çocuk sağlığını korumak olduğunun altını çizen ve 2013 yılı itibari ile Medicabil’in Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından ‘Bebek Dostu Hastane’ ünvanı ile ödüllendirildiğini hatırlatan Medicabil Sağlık Grubu Genel Koordinatörü Dr. Özcan Akan, “Hastanemizin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, bebek hemşiremiz tarafından emzirmenin önemini vurgulamak, farkındalık oluşturmak amacı ile hastanelerimize, evde bakım merkezimize başvuran halkımıza; anne sütü ve emzirmenin önemi hakkında eğitici bilgiler verilmekte olup, anne ve anne adaylarına anne sütünün yararları, emzirmenin önemi, emzirme teknikleri, süt sağma tekniği konularını içeren el broşürleri dağıtımı yapılmaktadır. Hastanemizde gerek doğum öncesinde anne adayının her anlamda doğuma hazırlanması, gerekse doğum sonrası anne ve bebeğin bakımı ile bilhassa anne sütü konusundaki bilgilendirme ve emzirmeye yönelik uygulanmalar özel önem taşımaktadır” dedi.

“ANNE SÜTÜ EN ÜSTÜN YİYECEK”

Anne adaylarına yaptığı konuşmada hiçbir yiyeceğin anne sütünden daha üstün olmadığını vurgulayan Genel Koordinatör Dr. Özcan Akan sözlerini şöyle sürdürdü, “Anne sütü ile beslenme bebeğin en doğal hakkıdır. Bebeğin vücut ve ruh sağlığı için en uygun besin annenin kendi sütüdür. Anne sütü bebeklerin ilk 6 ay boyunca beslenmesi için en ideal besindir. Hiçbir yiyecek ve içecek anne sütünden üstün değildir.  Bu kapsamda anne sütünden taviz verilmemelidir. Sağlıklı beslenmenin ilk adımı hayata anne sütü ile başlamaktır. Anne sütüyle beslenmeyen bebekler, bağışıklık sistemi yeterince gelişmediği için maalesef enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa karşı savunmasız kalabiliyorlar. Bu yüzden anne sütüyle ilgili farkındalık çalışmaları daha anlam ve önem arz etmektedir.  Son olarak vurgulamak isterim ki, yarınların daha sağlıklı olması, tüm bebeklere anne sütüyle beslenme hakkının tanınması, hiçbir bebeğin bu haktan mahrum edilmemesi ve konunun gündem oluşturması amacıyla, tüm dünyada 1-7 Ekim tarihleri “Emzirme Haftası” olarak kutlanmaktadır.  Bu kapsamda Medicabil ailesi olarak sizlere değerli meslektaşlarım ve sağlık çalışanlarımızın desteğiyle sizleri bugün burada ağırlamaktan memnuniyet duymaktayız.  Tüm anne adaylarına, annelere ve bebeklerimize sağlıklı bir ömür dilerim.”

“EN ETKİLİ ANTİBİYOTİK ANNE SÜTÜ”

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Süleyman Alioğlu da, “Anne sütü dünyada en temiz en etkili antibiyotik, en iyi koruyucu ilaçtır. Anne sütü ile beslenen bebekler bağışıklık destekleyici ilaçlara ihtiyaç duymazlar. Hem zekâ düzeyini hem bağışıklığını hem de gelişimini sağlayan mucize bir besindir. İleriki yaşlarda olası birçok hastalığın da önüne geçiyor” ifadelerini kullandı.

“BEBEKLERİN İLK AŞISI ANNE SÜTÜ”

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Nihat Gök ise “Anne sütü bebeklerimizin ilk aşısı olarak görebiliriz. Hiçbir besin anne sütünün yerini tutacak seviyede değil. Emziren annelerin kansere yakalanma riski azaltıyor. Annelerin depresyona girmesini önlüyor. Kadınların sıkça karşılaştığı yumurtalık ve meme kanseri emziren kadınlarda daha az görülüyor. Anne için de bebek için de uygundur. Hazır ve hijyenik bir gıdadır. Gecede iki saat aralıklarla beslenmesi uygundur. Tabi burada her bebeğin acıkma süresi farklılık gösteriyor. Ayrıca her annenin sütü onun bebeği için çok faydalıdır. Sadece ona özel üretiliyor. 2 yaşına kadar annelerin bebeklerini emzirmelerini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…