Home EĞİTİM YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNE TAM DESTEK

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNE TAM DESTEK

- Guncellenme Tarihi: 1 Ekim 2021 12:06
5 min read
YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNE TAM DESTEK için yorumlar kapalı
0

-BAŞKAN YILMAZ ŞAMPİYONLARI AĞIRLADI

 YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ’DA, TEKNOFEST 2021’DE ‘SAVAŞAN İHA YARIŞMASI DÖNER KANAT KATEGORİSİ’NDE BİRİNCİ OLAN BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ‘ÖZTÜRK’ TAKIMI ŞAMPİYONLARINI MAKAMINDA AĞIRLADI.

BAŞKAN OKTAY YILMAZ: “MİLLİ VE YERLİ PROJELERİN HIZLICA HAYATA GEÇMESİNE ÖNCÜLÜK EDEN TEKNOFEST’TE, ‘YILDIRIM’ RÜZGÂRI ESTİRDİK.”

TEKNOFEST 2021 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, Eylül ayı boyunca süren yarışmalara Yıldırım Belediyesi’nin desteğiyle 100’e yakın takımla katılan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencileri, birçok kategoride gerçekleştirdikleri projeler ve derecelerle takdir toplarken, Yıldırım’ın adını da tüm Türkiye’ye duyurdu. İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen ödül töreninde Savaşan İHA Yarışması Döner Kanat Kategorisinde birinci olan BTÜ ÖZTÜRK Takımı, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Nobel ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın elinden almanın sevincini yaşarken birincilik ödülü ile beraber En Özgün Yazılım Ödülü’ne de layık görüldü. Bu kapsamda Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’da, TEKNOFEST 2021’de 139 takımı geride bırakarak ‘Savaşan İHA Yarışması Döner Kanat Kategorisi’nde birinci olan Bursa Teknik Üniversitesi ‘ÖZTÜRK’ takımı şampiyonlarını makamında ağırladı.

ÜRETEN GENÇLERE ‘YILDIRIM’ DESTEK

Teknolojiyi tüketen bir toplumdan çok üreten bir toplum olma yolunda ilerleyeceklerinin altını çizen Başkan Oktay Yılmaz, “Yıldırım Belediyesi olarak hayallerinin peşinde koşan, daima üreten, vatanına, milletine ve bayrağına yakışır bir azimle çalışan gençlerimizin, bütün imkânlarımızla yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda TEKNOFEST yarışmasına katılan Bursa Teknik Üniversitesi’ndeki takımlarımıza süreç içerisinde elimizden gelen desteği verdik. Evlatlarımız ciddi bir çalışma temposu ile 9 ayrı ödül aldı. Milli ve yerli projelerin hızlıca hayata geçmesine öncülük eden TEKNOFEST’te, ‘Yıldırım’ rüzgârı estirdik. Ben ülkesine değer katmak için çalışan bütün gençlerimize teşekkür ediyorum. Onların her daim destekçisi olmayı sürdüreceğiz” dedi.

“BU ÖDÜLÜ HEM İLÇEMİZ HEM DE ÜNİVERSİTEMİZ ADINA ALDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”

 ‘KAPGAN’ İnsansız Hava Aracı projesini sunan gençler hem Bursa Teknik Üniversitesi’nde TEKNOFEST 2021 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne katılan gruplar adına hem de ‘ÖZTÜRK’ takımına verdikleri destekten ötürü Başkan Oktay Yılmaz’a teşekkür etti. BTÜ ÖZTÜRK Takım kaptanı Yasin Çelik, “Bu ödülü hem ilçemiz hem de üniversitemiz adına aldığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …