Home GÜNCEL Güner Aklan’ın Cavit Kaya hırsı..!

Güner Aklan’ın Cavit Kaya hırsı..!

- Guncellenme Tarihi: 29 Eylül 2021 18:14
7 min read
Güner Aklan’ın Cavit Kaya hırsı..! için yorumlar kapalı
0

Memleket Partisi Bursa’da iki adaylı il kongresini tamamladı, sonrasında ise 1. Olağan Kurultay yapıldı. Kurultaydan iki adaydan biri olan Cavit Kaya Bursa’ya Genel Disiplin Kurulu üyesi olarak döndü.

Biraz geriye dönelim… Memleket Partisi Bursa’nın başına Cavit Kaya’nın elinden tutup oturttuğu Güner Aklan, havaya girip Ali Kıran Baş Kesen olunca ipler koptu haliyle… Üzerine Cavit Kaya da il başkanlığına aday oldu ama Aklan’ın atanmış il başkanlığı çok küçük bir farkla ona başkanlığı kazandırdı.

Güner Aklan’ın Cavit Kaya hırsı, kini bitmiyor nedense…

Olağan kurultayda Genel Başkan Muharrem İnce iki tane anahtar liste çıkarıyor. İlk liste 90 kişilik, bu kişilerin 75’i ile çalışacak Genel Başkan. Sonra ikinci bir liste yayınlıyor ki 75 kişilik, bu kişilerin çalışmayı istediği arkadaşlar olduğunu da deklare ediyor. Cavit Kaya ismi her iki listede de var, bu demek ki İnce “ben mutlak suretle Cavit Kaya ile çalışacağım” diyor. Doğal olarak kurulan 42 il sandığının hiçbirinden Cavit Kaya aleyhine yanlış – iptal tek bir oy dahi çıkmıyor, hepsinden tulum çıkıyor Kaya…

Bursa sandığı ise tam bir rezalet..! Bursa’nın 40 delegesinden 37’si kurultayda, 3’ü oy kullanmadan çıkıyor. Kullanılan 34 oyun sadece 5’inde Cavit Kaya ismi var, 29’u ise Güner Aklan’ı dinlemiş… Yani Genel Başkanı umursamamış, “sen çalışmak isteyebilirsin ama sen kimsin ki, biz istemiyoruz” demiş..! Böyle buyurmuş bizim Zerdüşt Aklan..! Sebep de neymiş efendim, son dakika aday olmuşmuş, düşünecekmişmiş..! Yahu akıllı siyasetçi Genel Başkanın çalışmak istediği adama karşı gelir mi? Anlayan beri gelsin, bana da anlatsın…

Cavit Kaya’yı arayıp sordum, Bursa’nın tavrını nasıl değerlendirdiğini: “Kimseye kırgın değilim, sadece üzgünüm. Bundan sonra da Genel Başkan’ın bana verdiği Bursa’yı kurumsallaştırma görevini yerine getirmek için çalışacağım” dedi.

Ben olsam Güner Aklan’ın ayağını kaydırmak için çalışırdım, yoksa kurumsallık, bütünlük, birlik vesaireden söz etmek artık ne mümkün..?

Yine Memleket Partisinden devam edelim. Mudanya İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, Hayri Türkyılmaz’ın korkulu rüyası olmaya devam edecek gibi görünüyor. Çok çalışıyor. Yakın geçmişte yaptığı Tirilye çıkarması ile yine göz doldurdu. Muhtarlara ziyaretini sürdürüyor. Organize ettiği Tirilye ziyaretlerine il başkanı Güner Aklan’ı da davet etmiş, o da davete icabet etmiş. Ve fakat Güner Aklan’ın bu çıkarmayı paylaşırken Hasan Yıldırım organizasyonu dememesi, kendi fikriymiş gibi paylaşması, Yıldırım’a bir teşekkür etmemesi de gülünesi… Hasan Yıldırım sürpriz bir organizasyonlarla Bursa’yı şaşırtmaya devam edecek, demedi demeyin…

Öte yandan Memleket Partisinin bir önerisi var ki ben de çok tuttum. Birçok belediyenin üniversite öğrencilerinin barınma sorunuyla karşı karşıya kalmaması için elini taşın altına koyduğunu biliyoruz:

  • Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz 15 dairelik bir bina kiraladı ve 20 sosyal konutu da buna ekleyerek öğrencilere tahsis etti.
  • Gemlik Belediyesi 21 sosyal konutu öğrencilere tahsis etti.
  • Osmangazi Belediyesi 96 kapasiteli yurdu öğrencilerin hizmetine sundu.
  • Büyükşehir Belediyesi tüm imkanlarını öğrencilerin barınma sorununu çözmek için harekete geçirdi. Misafirhane, konukevi, özel yurt vb tüm olanaklar kullanılıyor.
  • Nilüfer Belediyesi var olan yurtları ile topa girdi.
  • Karacabey Belediyesi, tek öğrenciyi bile dışarda bırakmamak için aşevinin üzerindeki misafirhaneyi gençlere tahsis etti.

Memleket Partisinin Fomara Meydanındaki atıl durumda bulunan eski Medicalpark Hastanesinin kiralanarak yurda dönüştürülmesi önerisi gerçekten kayda değer. Eski kullanımı ile de yurt yapılmaya müsait binanın bu kapsamda değerlendirilmesi öğrencileri mutlu edecektir. O binanın sahibi kim bilmiyorum, ama atıl kalacağına binayı geleceğimiz öğrencilerimiz için çok uygun bir bedelle kiralayacak kadar iyi yürekli biridir diye umuyorum.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can’

Yıldırım Belediyesi, ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can Projesi’ kapsamında, 7 ayda 90 ton atık cam …