Home GÜNCEL Osmangazi’de ‘Üzüm’ Vakti

Osmangazi’de ‘Üzüm’ Vakti

- Guncellenme Tarihi: 16 Eylül 2021 19:46
2 min read
Osmangazi’de ‘Üzüm’ Vakti için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen ‘Karabalçık Üzüm Festivali’ birbirinden farklı etkinlikler ile coşku içinde gerçekleştirilecek.

Osmangazi Belediyesi, Bursa ovasının bereketli topraklarından çıkan ürünlerin tanıtımına katkı sağlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Ovaakça Siyah İncir Festivali’nin ardından bu hafta sonu da, Türkiye’nin en kaliteli ve lezzetli üzümlerinin yetiştiği Osmangazi’nin Karabalçık Mahallesi, üzüm festivaline ev sahipliği yapıyor. Osmangazi Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Karabalçık Üzüm Festivali, 19 Eylül Pazar günü saat 12.00’de mehter takımı ve halk dansları gösterileriyle başlayacak. Karabalçık Celal Sönmez İlkokulu’nun bahçesinde düzenlenecek festivalde, Türk Sanat Müziği eserleri ile TRT Sanatçısı Mehsem Özşimşir sahne alacak.

En güzel üzümlerin yarışacağı festivalde, jüri üyeleri üzümleri Ata Sarısı, Alphonse Lavelle, İtalyan, Red Globe ve Mişel Pare olmak üzere 5 farklı kategoride değerlendirecek. Yarışmanın sonunda ise dereceye giren üzümler için üreticilere ödül verilecek. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Pazar günü tüm Bursalıları Karabalçık Üzüm Festivali’ne davet etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüfer Altınova’ya Gol Yağdırdı

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grup 20. hafta maçında lider Nilüfer Belediye Futbol Spor Kul…