Home GÜNCEL Kadına Destekte Yıldırım Farkı

Kadına Destekte Yıldırım Farkı

- Guncellenme Tarihi: 16 Eylül 2021 19:17
10 min read
Kadına Destekte Yıldırım Farkı için yorumlar kapalı
0

KADIN GİRİŞİMCİLİK MERKEZLERİ, KADIN KOOPERATİFLERİ VE KADIN SPOR MERKEZLERİ İLE YILDIRIMLI KADINLARIN YAŞAMINA DOKUNAN YILDIRIM BELEDİYESİ, KADINLARI DESTEKLEYEN ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI ‘HAYME ANA BACIBEY ÖDÜLÜ’NE LAYIK GÖRÜLDÜ.


YILDIRIM BELEDİYE BAKŞANI OKTAY YILMAZ: “KADINLARIMIZIN SOSYAL VE EKONOMİK AÇIDAN GÜÇLENDİRİLMESİNİ KENDİMİZE GÖREV BİLİYORUZ. KADINLARIMIZI HAYATIN HER ALANINDA DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ.”

Bacıbey Kent Kültürü Derneği tarafından, ‘7. Hayme Ana Bacıbey Ödül Töreni’ düzenlendi. Almira Otel’de düzenlenen ödül törenine AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, , Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykut, Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, Türk Metal Sendikası Bursa Şube Başkanı Selda Tekman, kadın dernek ve kooperatiflerinin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Kadın dernek ve kooperatiflerine destek veren belediyeler ve girişimci kadınların ödüllendirildiği törende; gerçekleştirdiği projelerle kadınların hayatını kolaylaştıran, sosyal ve ekonomik yaşamdaki yerini güçlendiren çalışmalarından dolayı Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ‘Hayme Ana Bacıbey Ödülü’ne layık görüldü. Ayrıca Yıldırım Belediyesi’nin desteklediği, Zeyniler Çalıkuşu Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Yıldırım Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi de başarılı çalışmalarından ötürü ödül aldı.


KADIN GİRİŞİMCİLİK MERKEZLERİ FARK OLUŞTURUYOR
Ödül töreninde yaptığı konuşmada kadının toplumun temel taşı olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım belediyesi olarak; ‘güçlü kadın güçlü toplum’ mottosuyla, kadınlarımızı hayatın her alanında destekleyen çalışmalara imza atıyoruz. Yıldırım’da hayata geçirdiğimiz onlarca proje için de belki de bizim için en özel olanı kadın girişimcilik merkezlerimiz. Bu merkezlerde; hem kadınlarımıza mesleki kurslar veriyoruz, hem istihdam olanağı sağlıyoruz, hem de ürünlerini kendileri satmak isteyen kadınlarımıza e- ticaret eğitimi veriyoruz. Ayrıca, gelire ihtiyacı olan ancak kurslara katılamayan kadınlarımızın da evlerine fason iş vererek, ekonomik açıdan destek sağlıyoruz. Bu merkezler, kadınlarımızın sosyalleşmesi açısından da önemli bir görevi yerine getiriyor. Şuan itibariyle 14 farklı noktada hizmet veren kadın girişimcilik merkezimiz bulunuyor. Bizim hedefimiz bu sayıyı 25’e çıkararak, daha fazla kadınımıza fayda sağlamak” dedi.

‘KADINLARA DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ’
Kadın girişimcilik merkezlerinin yanı sıra kadın kooperatiflerine de büyük önem verdiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Kadın girişimciliğinin desteklenmesi, kadınların istihdam kazandırılması ve kadınlarımızın ekonomik potansiyellerini değere dönüştürebilmesi için kadın kooperatiflerinin kurulmasına da öncülük edip, destek oluyoruz. Şuana kadar 4’ü tarımsal 3’ü ticari olmak üzere 7 kadın kooperatifinin kurulmasına katkı sağladık. Hedefimiz bu sayıyı yakın zamanda 14’e çıkarmak. Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik açıdan güçlendirilmesini kendimize görev biliyoruz. Yaptıklarımızın yanı sıra, bu yolda yapacak daha çok işimiz var. İnşallah çalışmaya, üretmeye ve kadınlarımıza destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Kadınları hayatın her alanında desteklediklerini hatırlatan Başkan Yılmaz, “Elbette kadınlarımızı sadece ekonomik manada desteklemiyoruz. Kadınların, sosyal yaşamın içinde olmaları, günlük yaşamlarının daha kaliteli ve keyifli hale getirilmesi de bizim için önem arz ediyor. Hayata geçirdiğimiz Kadın Spor Merkezleri’ni bu açıdan önemli buluyorum. Şimdilik 5 adet olan kadın spor merkezlerimizde; kadınlarımız hem spor yapıyor, hem diyetisyenlerden sağlıklı beslenme eğitimi alıyor hem de sosyalleşip günün stresini atıyor. Kadınların kendini rahat ve güvende hissettikleri kadın spor merkezlerimiz açıldığı günden bu yana 23 binden fazla kadınımıza hizmet verdi. İnşallah kadın spor merkezlerimizin sayısını da arttırarak, önümüzdeki süreçte daha fazla kadınımıza hizmet vereceğiz. Bugün burada bize verilen ödülü çok anlamlı ve özel buluyorum. Bizi bu ödüle layık gören Bacıbey Kent Kültürü Derneği’ne teşekkür ediyorum. İnşallah bu ödül, kadınlarımıza yönelik hizmetlerimizin artmasına ve daha çok çalışmamıza vesile olacaktır. Ben bu ödülü Yıldırım Belediyesi Kadın Girişimcilik Merkezlerimizdeki kursiyerlerimiz, kadın kooperatiflerimiz, eğitimci hocalarımız ve tüm kadınlarımız adına alıyorum” dedi. Kadınların bugün, yaşamın her alanında geçmişe göre daha güçlü olduğunu vurgulayan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, “2020 verilerine göre; yükseköğretimde okuyanların yüzde 50’si, büyükelçileri yüzde 25’i, öğretmenlerin yüzde 60’ı, kamu çalışanlarının yüzde 40’ı, milletvekillerinin ise yüzde 17’si kadın. İnşallah bu sayı her geçen gün artacak. Hükümet olarak kadının toplumdaki yerinin ve rolünün güçlenmesi için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gürsu İpek Yolu Mahallesi’ne Yeni Spor Tesisi

Gürsu Belediyesi, her mahalleye bir spor tesisi vizyonu ile yaptığı yatırımlar kapsamında …