Home GÜNCEL Dündar, Kaymakam Partal’ı Fetih Müzesi’nde Ağırladı

Dündar, Kaymakam Partal’ı Fetih Müzesi’nde Ağırladı

- Guncellenme Tarihi: 16 Eylül 2021 15:26
4 min read
Dündar, Kaymakam Partal’ı Fetih Müzesi’nde Ağırladı için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Kaymakamı Ali Partal’ı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde ağırladı. Başkan Dündar ile birlikte müzeyi gezen Kaymakam Partal, “Hakikaten, en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş büyük bir eser olmuş. Başkanımıza ve bu eserde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ellerine, emeklerine sağlık” dedi.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararname ile Osmangazi Kaymakamlığı’na atanan Ali Partal, kendisini makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini sunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a iade-i ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Dündar tarafından, Bursa’nın fetih gününün canlandırıldığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde ağırlanan Kaymakam Partal, Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan dünyanın en büyük tam panoramik müzesine hayran kaldı. Başkan Dündar ile birlikte müzeyi gezerek bilgi alan Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, “Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a iade-i ziyarette bulunmak istedim, kendileri de bizi panoramik müzede ağırladı. İlk kez ziyaret ettiğim müze gerçekten de çok güzel olmuş. Ambiyansı çok farklı. İnsanı, bir anda Bursa’nın fethi olan 6 Nisan 1326 tarihine götürüyor. Çok iyi canlandırılmış, en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş büyük bir eser ortaya çıkmış. Başta başkanımız olmak üzere, burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ellerine, emeklerine sağlık” dedi.

Müzenin, kubbe bölümüne çıktığı o ilk andaki hislerini de paylaşan Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, “Giriş bölümündeki eserlerden sonra çıktığımız kubbe, insanı bir anda 695 yıl öncesine götürüyor. Gerçekten çok etkileyici. Resme bakarken, ecdadımızın bu topraklara ilk girişlerini hatırladık. O heyecanı hissettik” diye konuştu.

Başkan Mustafa Dündar da Kaymakam Partal’a ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdiği Kaymakam Partal’a ziyaretin anısına Orhan Gazi’nin miğferinin replikasını hediye etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları Sayısını 100’e Çıkartacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine …