Home GÜNCEL KIZILAY’IN KADIN GÜCÜ, GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURUYOR

KIZILAY’IN KADIN GÜCÜ, GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURUYOR

- Guncellenme Tarihi: 15 Eylül 2021 18:46
4 min read
KIZILAY’IN KADIN GÜCÜ, GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURUYOR için yorumlar kapalı
0

Türk Kızılay Kadın Kolları, şubelerde faaliyet gösteren 115 kadın teşkilat başkanının katıldığı Tematik Çalışma Kampı’nı Heybeliada’da gerçekleştirdi. Çalışmaları ile takdir toplayan Bursa Şubesi’ni, Bursa Kızılay Kadın Teşkilatı Başkanı Saime Büyükokuroğlu temsil etti.

Türkiye genelinde şube faaliyetlerinde kadınların aktif rol alması ve çalışmalara etkin şekilde katılım göstermeleri için etkinlikler organize eden Türk Kızılay, etkinliklere yenisini ekledi. 2-14 Ağustos tarihlerinde İstanbul/Heybeliada’da gerçekleştirilen Kızılay Kadın Tematik Çalışma Kampı’na 1. devrede 55, 2. devrede ise 60 kadın başkanı katıldı.

‘GÖNÜL KÖPRÜLERİ KADINLARLA KURULACAK’
Bursa Kızılay Kadın Teşkilatı Başkanı Saime Büyükokuroğlu, kampla ilgili “Kadın teşkilatlarımızın özverili çalışmaları, takdir toplamaya devam ediyor. Bursa Şubesi olarak gece-gündüz demeden, sahada aktif olarak bulunarak yapabildiğimizin en iyisini yapmak için çabalıyoruz. Desteğini her zaman hissettiğimiz Şube Başkanımız Prof. Dr. Murat Tutanç’a ve gönüllülerimize şükranlarımı sunuyorum. Şube faaliyetlerinde kadınların aktif rol alması ve çalışmalara etkin şekilde katılım göstermeleri için düzenlenen etkinliklerimizi çok önemli buluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kadınlar olarak pes etmeden çalışmaya ve bu alanda da varlık göstermeye devam edeceğiz. Gönül köprüleri kadınlarla kurulacak” açıklamasını yaptı.

İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞILDI
Kızılay Kadın Teşkilatlanma Modeli Eğitimi, Gönüllü Yönetim Sistemi Eğitimi, Sosyal Medyayı Etkin ve Etkili Kullanma Eğitimi, Uygulamalı İlk Yardım Eğitimi ve Sağlıklı Beslenme Semineri gibi eğitimlerin yapıldığı kampta ayrıca gelir getirici faaliyetler kapsamında ‘Geri Dönüşüm Malzemelerinden Hediyelik Tasarlama’ atölyesi gerçekleştirildi. Kamp süresince katılımcı Kızılay kadın başkanları ile 4 oturum halinde çalıştay toplantısı gerçekleştirilerek iyi uygulama örnekleri sunumlar halinde paylaşıldı. Eğitim ve çalıştay faaliyetlerinin yanı sıra halk oyunları, drama, müzik ve görsel sanatlar istasyonları, yöresel gece düzenlenerek ortak etkinlikler de gerçekleştirildi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…