Home EĞİTİM Bursa’da İlköğretim Haftası Çoşkuyla Kutlandı

Bursa’da İlköğretim Haftası Çoşkuyla Kutlandı

- Guncellenme Tarihi: 13 Eylül 2021 14:15
16 min read
Bursa’da İlköğretim Haftası Çoşkuyla Kutlandı için yorumlar kapalı
0

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Bursa’da coşkuyla kutlandı.


Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, beraberindeki idareci ve öğretmenlerle birlikte her yıl Eylül ayının üçüncü haftası kutlanan İlköğretim Haftası münasebetiyle Heykel’deki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşı okundu.

İlköğretim Haftası’nı kutlayan İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, hafta nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gür, mesajında “Uzun bir sürenin ardından tüm kademelerde ve sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime başlamanın, ilköğretim haftasını öğrencilerimizle birlikte kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.” dedi.


Çelenk sunma töreninin ardından Hasan Öztimur 75. Yıl İlkokulu’nda yapılan etkinliklerle devam eden kutlama törenine, Bursa Valisi Yakup Canbolat, İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, siyasi partilerinin ve eğitim sendikalarının temsilcileri ile veli, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama töreninin açılış konuşmasını Okul Müdürü Abdurrahim Çiçek yaptı.


Törende konuşan Bursa Valisi Yakup Canbolat şunları söyledi:
“Eğitim öğretimin en temel amacının kişinin yaşadığı topluma faydalı bir birey olarak yetişmesini sağlamaktır. Bu bağlamda beşikten mezara kadar devam eden bir süreci ifade eden eğitim öğretim ile bireyin amaçları, davranışları, bilgi düzeyi ve yaşamına dair pek çok önemli husus şekillenmektedir. Bilimsel çalışmaların ve teknolojik icatların her geçen gün arttığı, bilginin çoğaldığı hem de kolay ulaşılabilir olduğu günümüzde çocuklarımızı ve gençlerimizi çağın şartlarına göre yetiştirmemiz icap etmektedir. Hazreti Mevlana’nın ‘Dün dünle beraber gitti cancağızım; ne kadar söz varsa düne ait şimdi yeni şeyler söylemek lazım’ sözünden hareketle yeni çalışmalar içerisinde olmak ve sürekli kendimizi yenilememiz gerekmektedir. Hedefimiz olup biteni durup izlemek değil, olan bitene yön vermek olmalıdır. Valilik olarak Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından yürütülen pek çok proje ve çalışmanın Bursa’mızda da en üst düzeyde karşılık bulmasını için gerekli çalışmaları hassasiyetle ve titizlikle yürütmekteyiz. Bugün itibarıyla 591.683 öğrencimiz Bursa’daki okullarımızda ders başı yapmış bulunmaktadır. Genç ve dinamik nüfusumuzun, daha iyi ortamlarda ve daha iyi imkânlar içerisinde eğitim almaları için devletimizin yatırımları ve hayırseverlerimizin de katkılarıyla gerek ilimizde gerekse ülkemizin tamamında yeni okul ve dersliklerin yapımı devam etmektedir. 2021 yılı içerisinde Bursa genelinde 39.406 öğretmenimizle 1.916 okulumuzda 23.897 adet dersliğimizle eğitim öğretime başladık. Ayrıca ilk ve ortaöğretim kurumlarımızın tamamında ücretsiz ders kitabı dağıtımlarını da tamamladık. Öğrencilerimizin teknolojiden daha iyi faydalanmaları adına etkileşimli tahtalar okullarımıza hızla ulaştırılmaktadır. Bugün itibarıyla 14.820 etkileşimli tahta Bursa’daki öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Tüm gayretimiz yüzyıllar evvel dünya coğrafyasına ilim yayan ve âlim yetiştiren Bursa’mızın bugünde eğitim öğretim alanında öncü ve önder bir şehir olması yönündedir.


Sevgili öğrencilerimiz ve kıymetli velilerimiz; yüz yüze eğitimin başlamasını sizler gibi bizler de çok özledik. Evlatlarımızın İstiklâl Marşı’nı okuyup okul bahçelerinde koşmalarını, cıvıltılarını, neşelerini, okul koridorlarını doldurmalarını, kısacası normal hayatı bizler de çok özledik. Koronavirüsle mücadelede okullarımızda, çocuklarımızın sağlığını koruyacak şekilde tüm tedbirler alınmıştır. Değerli velilerimizden ricamız, bu süreçte daima Valiliğimizle, Millî Eğitim Müdürlüğümüzle, okul idarelerimizle ve öğretmenlerimizle diyalog ve işbirliği halinde olmanızdır. Özellikle devletimizin aldığı koronavirüs tedbirlerine tam olarak uyma hususunda öncelikle velilerimizin yavrularına örnek olarak yardımcı olmaları en büyük beklentimizdir.

Değerli öğretmenlerimiz; bugünümüzü ve yarınlarımızı imar ederek daha müreffeh kılmak adına sevgiyle, sabırla, şefkatle, merhametle ve fedakârlıkla yürüttüğünüz tüm çalışmalarınız ve emeğiniz bizler için çok değerlidir. Pandemi sürecinde başladığımız uzaktan eğitim döneminde sarf ettiğiniz gayret hem öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin kesintiye uğramaması hem de psikolojik olarak güçlü kalabilmeleri noktasında ciddi bir rol üstlenmiştir. Özverili çalışmalarınızın bu eğitim öğretim yılında da aynı şekilde devam edeceğinden şüphemiz yoktur. Yüz yüze eğitim uygulamalarının salgınla mücadele kapsamında sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için öğrencilerimize rehberlik etmenizi ve rol model olmanızı bekliyoruz.

Sevgili öğrenciler; geleceğimiz sizlersiniz. Sizlerden en önemli beklentimiz, her alanda kendinizi yetiştirerek ülkemizi daha ilerilere taşımak adına gayretli bir şekilde çalışmanız ve derslerinize başarı göstermenizdir. Bu vatan, bu bayrak ve mukaddes değerlerimiz uğrunda aziz milletimizin tarih boyunca canları pahasına verdiği mücadeleyi ve bu vatanın bizlere emanet edildiğini asla unutmamanızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 2021-2022 eğitim öğretim yılının sevgili öğrencilerimize ve değerli velilerimize, kıymetli öğretmenlerimize, tüm eğitim camiamıza, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, İlköğretim Haftamızı kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”


Günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapan İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür ise öğretmen, öğrenci ve velilere hitaben şunları söyledi:

“Görevimin ilk gününde 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programında yer almaktan duyduğum memnuniyeti dile getirerek sözlerime başlamak istiyorum. Devletimizin temelinin atıldığı Kadim Şehir Bursa’mızda çocuklarımızın eğitim hayatları için oldukça önemli bir nokta olan ilköğretim haftasını kutladığımız için mutluyuz. Temel eğitim çocuklarımızın eğitim hayatlarında önemli bir yere sahip. Çocuklarımızın eğitim hayatlarının temelini ne kadar sağlam olursa hayatlarının sonraki süreçlerine o kadar umutla bakabiliriz. Eğitim bir toplumun gelişmesinin en önemli anahtarlardan biri. Sevgili öğrencilerimiz, sizler bu ülkenin geleceğinin emanet edildiği çocuklarsınız. Aziz bir milletin torunlarısınız. Bu farkındalıkla yaşamınızı sürdürüp eğitim hayatınızda bunu iyi birer mesleğe ve fırsatlara dönüştürerek inanıyorum ki bu memleket için güzel çalışmalar yapacak ve iyi bir şekilde hizmet edeceksiniz. Yüz yüze eğitime başladığımız ve öğrencilerimize kavuştuğumuz için heyecanımız büyük. Öğretmen ve idarecilerimizin de desteğiyle hep birlikte yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Sevgili öğretmenlerimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.” Bilgi transferi yapan kişiler olarak öğrencilerimizi ne kadar iyi bilgilerle donatırsanız öğrencilerimiz de o ölçüde iyi birer eğitim alıp bu ülke için hizmet edeceklerdir diye düşünüyorum. İnanıyorum ki kıymetli öğretmenlerimiz, öğrencilerimizi eğitim yanında öncelikle iyi birer birey olarak yetiştireceklerdir. Öğrencilerimizi yetiştirirken bizlere her zaman destek olan yüz yüze eğitime verdikleri desteklerle sürekli iş birliği içinde olduğumuz değerli velilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Velilerimiz unutmasınlar ki çocuklarınız bizlere emanet. Sayın Valimiz başta olmak üzere bizlere destek olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, yeni eğitim ve öğretim yılının hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından, öğrencileri tarafından şiirler okundu ve gösteriler yapıldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür ve davetliler hep birlikte sınıfları ziyaret etti.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…