Home GÜNCEL MUDANYA KARIŞTI..!

MUDANYA KARIŞTI..!

- Guncellenme Tarihi: 21 Haziran 2021 19:17
13 min read
MUDANYA KARIŞTI..! için yorumlar kapalı
0

 

Siyaset enteresandır. Her şey sütliman iken, muhalefet derin uykuda iken, kararı alanın, verenin çıtı çıkmaz iken, meclis üyeleri yaz – kış demeden denizin üstünde ohhh misss gibi yavaş yavaş salınır iken, ilçe başkanları Büyükşehrin yaptığı işlerin arkasına saklanıp, tek görevlerini şakşakçılık sanır iken… Hooppp biri gelir ve siyaset denizinin altını üstüne getirir.

Evet, Mudanya dengelerini bozan bahse konu kişi elbette Memleket Partisi İlçe Başkanı Hasan Yıldırım.

Yukarıda yazdığım meclis üyeleri kısmında sadece ve sadece MHP Meclis Üyesi Bülent Erden’i ayırdığımın altını çizmeliyim. Zira tek başına muhalefetti, şimdi iki oldular.

Mudanya’nın damarını bilen Hasan Yıldırım, Memleket Partisine ilçe başkanı olunca tabiatıyla Mudanya’da bir takıp rahatsızlıklar başladı.

Hayri Türkyılmaz’ın, Mustafa Bozbey’in Büyükşehir adaylığı açıklandığı andan itibaren Mudanya’dan ümidini kestiğini biliyoruz. Bozbey’in onu başkan olarak görmek istemeyeceği çok açık. Zaten onun da yaptığı siyaset tamamen vekil olmak üzerine kurulu, diğer birçok ilçe başkanı (!) gibi…

Bakmayın siz onun halk istiyor, 3… 4…  5… dediği dönem uzatmalarına… Hiç öyle bir şey yok, şimdi derdi ne yardan geçeyim, ne serden, dolduralım dönemi, oturalım TBMM koltuğuna, gidene kadar da solculuk, barış, kardeşlik türküsü, alttan kavgaya, yıkmaya, dökmeye devam..!

Yüzde yüz eminim ki Hayri Türkyılmaz o koltuktan ilk yerel seçimde inecek, öyle de inecek, böyle de inecek… Zaten inmesi de gerek, Mudanyalılar böyle kasabavari bir yönetimi hak etmiyor çünkü.

MHP Meclis üyesi Bülent Erden son paylaşımında;

“UYAN

MUDANYA SİYASETİ.

Seçmen fotoğraf paylaşmanız için oy vermedi.

Yöneten uyutuyor, denetleyen uyuyor. Mudanya’ya yazık oluyor.”

demişti.

Yürekten katılıyorum, destekliyorum. Ve çok da umutluyum artık. Çünkü Mudanya’da Erden’le birlikte Hayri Türkyılmaz’a karşı ciddi anlamda muhalefet edebilecek bir isim Hasan Yıldırım.

En güzel tarafı da CHP’den istifa eden meclis üyesi Mehmet Er de artık Memleket Partisi safında Mudanya için çalışacak. Çalışmak zorunda, benim bildiğim Hasan yıldırım kimseyi oturtmaz, hedefe kitlenir, birlikte çalışmalarını sağlar.

Hedef demişken, Genel Başkanları Muharrem İnce Mudanya ilçe başkanı açılışında ilgi, kalabalık ve alakadan o kadar keyiflenmiş ki “Size görev veriyorum, Mudanya’yı alacaksınız” demiş, alacaklar artık mecburen…

Bursa il binasının da açılışı kalabalıktı ama Mudanya gerçekten bir başkaydı. Mudanya’nın dernekleri, sivil toplum kuruluşları, muhtarları, halkı oradaydı, daha önce vaki değil ki Muhtarlar Dernek başkanı bir genel başkana çiçek versin, Muharrem İnce’ye verildi.

İl Başkanı Güner Aklan’la yaptığımız sohbette, ittifak konusunda tavırlarının belli olup olmadığını sorduğumda “Belki Bozbey, Mudanya’da bizim adayımızı destekler” dedi. Olur, olur… Siyaset bu…

Öte yandan kadınların siyasette yer almasına oldum olası destekleyen biri olarak Memleket Partisinin İnegöl İlçe Başkanının da bir kadın olması hoşuma gitti. Yasemin Soydan İnegöl’den sosyal medya aracılığıyla kendini fark ettiren, atılımcı kadınlarımızdan. Üstelik eğlenceli de… Bu özelliğin insanlarda olmasını seviyorum, eleştirinin dahi dümdüz değil de biraz mizahla yapılması her zaman daha etkilidir çünkü. Soydan, İnegöl yönetiminde yaş ortalamasının 35 olduğunu dile getirdiğinde Mudanya’da da gördüğüm gibi enerjisi yüksek, heyecanlı ve siyasi kirliliği bulunmayan kişiler hayal ettim. Soydan da Haziran sonunda ilçe binasını hizmete sokacak.

 

HDPSEVER ORHAN SARIBAL

İki dönemdir gerçek CHP’lilerin örgütten uzaklaşması için neredeyse elinden geleni yapan, mezhep siyasetinin üstadı CHP Bursa vekili Orhan Sarıbal’ın bu HDP seviciliğini ne yapacağız arkadaşlar? CHP Genel Başkan Tarım Politikaları Başdanışmanısın sen, git sadece bu işle ilgilen, HDP propagandasından aldığın geribildirim, çiftçiler için yaptığından daha fazla. Nedendir acaba?

 

Daha 2016’da başladı bu girişimler. Sarıbal milletvekillerinin dokunulmazlık oylamasında _HDP’lilerle birlikte_ hayır oyu kullandığını açıklamış ve dahi dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi’ne taşımış, yürürlüğünün durdurulması ve iptali talebinde bulunmuştu.

Yine aynı Sarıbal, yine 2016 yılında “Alevi Çalıştayı yaptınız ama hiç bir şey çıkmadı. Çalıştayda sadece Yavuz Sultan Selim Katil Köprüsü çıktı” sözleriyle komisyonda gerilim yaratmıştı.

Yıllardan yine 2016… Sarıbal HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş’ı Silivri Cezaevinde ziyaret etmişti.

31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde Pervin Buldan’ın açık olun çıkışı üzerine Sarıbal şu cümlelerle yine HDP seviciliğini ortaya koyuyordu. “Onlar, bu ceberut düzeni sonsuza dek sürdürmek istiyordu, ama bir Anadolu’nun Kemal’i çıktı ve birbirine benzemeyen yapıları bir araya getirdi, yeni bir yapı, yeni bir özlem ve yeni bir umut yarattı. İşte biz 31 Mart ve 23 Haziran’da umut haline getirdiğimiz yeni düzeni büyütmek zorundayız.”

Çok acayip, anlamıyorum CHP’nin içinde ne arıyor?

Ve Sarıbal’dan bu yılın ilk salvosu düzmece Dersim katliamı meselesinden geldi. Attığı tivit bir çok CHP’liden de sert cevap buldu.

Diyordu ki: “Unutmadık, asla unutmayacağız. Dersim katliamında yitirdiğimiz canları saygı ile anıyorum. #DersimKatliamı”

Burada en güzel cevaplardan birini kendisine veren CHP eski il başkanı Gürhan Akdoğan’dı. Onun paylaşımında bir bölümü alıntıladım sizin için:

“ABD’nin, yeni Başkanı Biden’in işbirlikçileri ile birlikte koro halinde Ermeni meselesine soykırım demesi ve eş zamanlı olarak terör örgütü ile arasına mesafeyi koyamayan HDP’nin soykırım yalanını ABD’den önce bile sahiplenmesi nasıl kabullenilemezse bu da kabullenilemez. Hem Atatürkçüyüm diyeceksin… Ben Cumhuriyetçiyim, ben lâikim, ben antiemperyalistim, ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım, ben insan hakları savunucuyum, ben terörün karşısındayım diyen katıksız Kemalist kalpaksız Kuvayı Milliyeci Uğur Mumcu’nun arkasından yürüyeceksin, hem de bölünmez bütünlüğümüze yapılan saldırılara bilerek veya bilmeyerek saf tutacaksın veya göz yumacaksın ya da duymazdan geleceksin, işte bu olmaz. Bu siyasi ikiyüzlülüktür.”

Daha durun, bu da yetmedi Sarıbal’a..! Hiçbir şehit cenazesine koşa koşa gitmeyen Sarıbal İzmir’de HDP binasına yapılan saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz için önce HDP Bursa il başkanlığına taziye ziyaretinde bulundu, sonra da soluğu İzmir’de cenazede aldı.

 

Şimdi gel de böyle zihniyette vekilleri TBMM’ye gönderen CHP’ye oy ver…?

Yok yok, kusura bakma İsmet Karaca ama ben Memleket Partisinden umutluyum. Bence sen de oraya git… 🙂

 

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çekirge Devlet Hastanesi ve Kök Hücre Meselesi…

Çekirge Devlet Hastanesinde kök hücre tedavisi yapıldığını biliyor muydunuz? Bilen biliyor…