Home GÜNCEL Yıldırım Belediyesi Çelebi Mehmed’i Vefatının 600’üncü Yılında Dualarla Anıldı

Yıldırım Belediyesi Çelebi Mehmed’i Vefatının 600’üncü Yılında Dualarla Anıldı

- Guncellenme Tarihi: 18 Haziran 2021 16:49
4 min read
Yıldırım Belediyesi Çelebi Mehmed’i Vefatının 600’üncü Yılında Dualarla Anıldı için yorumlar kapalı
0

YILDIRIM BELEDİYESİ; OSMANLI’NIN İKİNCİ KURUCUSU OLARAK ANILAN SULTAN ÇELEBİ MEHMED’İ VEFATININ 600’ÜNCÜ YILINDA DÜZENLEDİĞİ ETKİNLERLE ANDI.


YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ: “YILDIRIM’IN MANEVİ İKLİMİ, TARİH VE MEDENİYET PENCERESİ İÇİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP OLAN SULTAN ÇELEBİ MEHMED’İ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM.”


YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ: “SULTAN ÇELEBİ MEHMED’İN TARİHİMİZDE BIRAKTIĞI DERİN İZ VE KAHRAMANLIK RUHU GENÇLERİMİZE REHBER OLACAKTIR.”


Yıldırım Belediyesi, 11 yıllık ‘Fetret Devri’ne son verip, kardeş kavgasını bitiren ve bu yüzden de ‘Osmanlı’nın ikinci kurucusu’ olarak adlandırılan Sultan Çelebi Mehmed’i vefatının 600’üncü yıl dönümünde bir dizi etkinlikle andı. Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen anma etkinliklerine; Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı. Anma etkinliği, Yeşil Cami’deki Kuran-ı Kerim Tilaveti, Mevlidi Şerif ve dua okunmasıyla başladı. Dua programının ardından ise vatandaşlara yemek ikramı yapılıp, Yıldırım Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Osmanlının İkinci Kurucusu Sultan Çelebi Mehmed’ kitabı dağıtımı gerçekleştirildi.


‘EVLATLARIMIZA REHBER OLACAK’
Sultan Çelebi Mehmed’in türbesini ziyaret edip dua okuyan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Sultan Çelebi Mehmed, kahramanlıklarla dolu tarihimizde müstesna bir yere sahiptir. Ankara Savaşı’nın ardından başlayan ve 11 yıl süren kardeş kavgasını bitiren Çelebi Mehmed, Fetret Devri’ne giren devleti yeniden toparlayarak birliği sağlamıştır. Bu açıdan Osmanlı’nın ikinci kurucusu olarak anılan Çelebi Mehmed’i rahmet ve minnetle anıyorum. Çelebi Mehmed’in, tarihimizde bıraktığı kahramanlık ruhu, evlatlarımıza rehber olacaktır. İstedik ki, gençlerimiz Çelebi Mehmed’i daha yakından tanısın. Bu nedenle Osmanlı’nın İkinci Kurucusu Çelebi Mehmed kitabını hazırlatıp, ücretsiz dağıttık. İnanıyoruz ki, Çelebi Mehmed’in tarihimizde bıraktığı derin izleri takip eden gençler, daha büyük işler başarmak için kendilerinde güç bulacaktır. Yıldırım’ın manevi iklimi, tarih ve medeniyet penceresi içinde çok önemli bir yere sahip olan Sultan Çelebi Mehmed’i bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gürsu İpek Yolu Mahallesi’ne Yeni Spor Tesisi

Gürsu Belediyesi, her mahalleye bir spor tesisi vizyonu ile yaptığı yatırımlar kapsamında …