Home GÜNCEL İstanbul’da “Baykoca” Rüzgarı

İstanbul’da “Baykoca” Rüzgarı

- Guncellenme Tarihi: 17 Haziran 2021 15:25
10 min read
İstanbul’da “Baykoca” Rüzgarı için yorumlar kapalı
0

İnegöl Belediyesi Baykoca Proje Takımları, 3 proje ile 8. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Fuarına katıldı. Baykoca Elektrikli Gezi Aracı, Zirai İnsansız Hava Aracı (ZİHA) ve Feza Kadı Drone Takımı ile İnegöl Belediyesi, fuarın en çok ilgi gören standı oldu.

İnegöl Belediyesi’nin gönüllü gençlerden oluşturduğu Baykoca Proje Takımları tarafından hazırlanan 3 proje, 8. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Fuarına görücüye çıktı. Baykoca Elektrikli Gezi Aracı, Zirai İnsansız Hava Aracı (ZİHA) ve Feza Kadı Drone Takımı ile geleceğin teknolojilerinin yer aldığı fuara katılan İnegöl Belediyesi, fuarın en gözde katılımcısı oldu. Özellikle prototip şeklindeki Baykoca Gezi Aracı, fuarın ilgi odağı oldu. 3 mega projeyle İnegöl Belediyesi standı en çok ziyaret edilen stantlar arasında yerini aldı.

Belediye Başkanı Alper Taban’ın da hazır bulunduğu fuarda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olan Fatma Şahin, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Nijerya’dan Bakan düzeyinde konuklar İnegöl Belediyesi standını ziyaret etti.

ÖNCÜ VE YENİLİKÇİ BELEDİYE

İstanbul Akılı Şehirler ve Şebekeler Fuarı ile İnegöl Belediyesi’nin fuara ilişkin çalışmaları hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün İstanbul’da 8’incisi gerçekleşen Uluslararası İstanbul Akılı Şehirler ve Şebekeler Fuarında yer alıyoruz. Burada İnegöl Belediyesi olarak katılımcı olarak bulunmaktayız. Bu fuarda dijital dönüşüm, akıllı şebekeler ve kapsamlı şehirler, Kentsel Çevre ve Akıllı Enerji ve Akıllı Ulaşım sistemleri gibi yine günümüzün en değerli stepi olan su kaynakları ve üretimiyle alakalı başlıkların bulunduğu bir fuar. Fuar 2 gün sürecek. Burada bizler de öncü ve yenilikçi bir belediye olarak, sürekli gelişimi hedefleyen bir belediye olarak 3 ayrı çalışmayla fuarda yerimizi aldık” dedi.

BAYKOCA ELEKTRİKLİ GEZİ ARACI

Fuarda yer alan İnegöl Belediyesi’nin çalışmalarından da söz eden Başkan Taban, şöyle devam etti: “Belediyemiz bünyesinde genç arkadaşlarımızla oluşturduğumuz proje ekiplerimiz var. Burada da sergilenen Baykoca Elektrikli Gezi Aracını bizler hayal ettik ve bunu ete kemiğe büründürecek hale doğru ilerletiyoruz. Baykoca şehrimizin önemli bir değeri. Baykoca Osmanlı hanedanının ilk şehididir ve İnegöl’de metfundur. Dolayısıyla hem geçmişimizi hayırla yad etmek ve onlara yaraşan eserler ortaya koymak anlamında da elektrikli gezi aracını üretmeye başladık. İnşallah çok yakın zamanda sahaya inecek ve kullanılabilir hale gelecek aracımız şuanda prototip haliyle fuar alanında sergilenmektedir.”

ZİHA’LARLAR AKILLI TARIM

“Bunun yanı sıra ‘Tarımda Akıllı Uygulamalar’ başlığı altında yine proje ekibimizin Baykoca Akıllı Tarım Uygulamaları çalışması var. Burada bizim maksadımız, İnegöl şehri iyi bir meyve şehri. Yıllık 220 bin ton üretim yapılıyor. Bu üretim hattında daha sağlıklı ürünler yetiştirmek, rekolteyi yükseltebilmek ve sağlıklı ürünler pazara sunabilmek adına çabamız var. Bununla birlikte ilaçlamada geleneksel yöntemlerin yanında yenilikçi yöntemleri deneyip geliştiriyoruz. Arkadaşlarımız ürettikleri dronelarla sahada çok kısa sürede ve otonom uçuşlar gerçekleştirerek alanın en doğru ve en ideal şekilde ilaçlamasını gerçekleştiriyor. Bununla alakalı bir denemeyi de şehrimizde yaptık. Şeftali bahçemizde yaptığımız çalışmanın sonuçlarını görmüş olacağız. Bu droneları da ZİHA olarak isimlendirdik. Zirai İnsansız Hava Araçları olarak inşallah yakın zamanda yoğun bir kullanım içine girmiş olacağız.”

FEZA KADI DRONELARI KAÇAK YAPIYLA MÜCADELE EDECEK

“Burada bir de Baykoca Feza Kadı Drone Takımımız var. Bu ne iş yapar derseniz, ülkemizde maalesef yapılaşma konusunda yaşadığımız bazı sıkıntıları görüyoruz, farkındayız ve bunların bir daha yaşanmaması adına, ortadan kalkması adına otokontrol ağımızı geliştiriyoruz. Bunu da dronelarla gerçekleştirmek istiyoruz. Ekibimiz sahada tüm sahanın adreslemesini, haritalamasını ve tespitlerini yaparak daha sonra yapay zeka öğretisiyle sahadan aldığı bilgileri eşleştirip, olmaması gereken imar uygulamalarını tespit edip kurumumuza rapor edecek. Biz bu raporlar neticesinde sahada daha aktif şekilde, daha kontrolün ve yetkinin somut şekilde kullanıldığı bir ortama geçmiş olacağız. Bu sayede olmaması gereken yapıları ortadan kaldırmış olacağız.”

İNEGÖL BELEDİYESİ TEKNOFEST’E DE KATILACAK

“Ben tüm ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki Eylül ayında gerçekleştirilecek olan Teknofest Yarışmasına da 4 ekiple katılma imkanı bulduk. Orada da Allah nasip ederse arkadaşlarımız bugün burada olan ve ilave edilecek çalışmaları sunacaklar. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Fuarın hayırlı olmasını diliyorum.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…