Home GÜNCEL Başkan Yılmaz’dan Kadın Girişimcilere Tam Destek

Başkan Yılmaz’dan Kadın Girişimcilere Tam Destek

- Guncellenme Tarihi: 14 Haziran 2021 12:58
4 min read
Başkan Yılmaz’dan Kadın Girişimcilere Tam Destek için yorumlar kapalı
0

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ, MALTEPE KADIN EĞİTİM VE GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ’Nİ ZİYARET EDİP, ÜRETEN KADINLARA TAM DESTEK VERDİ.


BAŞKAN OKTAY YILMAZ: “KADINLARIMIZ, EĞİTİM VE GİRİŞİMCİLİK MERKEZLERİMİZ İLE SOSYAL VE EKONOMİK ALANLARDA KENDİLERİNİ GELİŞTİRME İMK NI BULUYORLAR.”


Yıldırım Belediyesi, ilçedeki kadınların istihdama kazandırılması için faaliyet gösteren Maltepe Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nde kursiyerlerin el emeklerinin paraya dönüşmesi adına çalışmalarına devam ediyor.
Altyapıdan üst yapıya, spordan kültürel faaliyetlere kadar birçok alanda çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi, üreterek aile ve ülke ekonomisine katkı sağlayan kadınlar için de desteklerini sürdürüyor. Maltepe Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’ni ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, el emeği ürünleri inceleyip, merkezin çalışmaları hakkında bilgi aldı.


‘HER ŞEYDE KADININ EMEĞİ VAR’
Güçlü toplumları, güçlü kadınların sağlam adımlarının belirlediğini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Dünyada var olan her şeyde kadının emeği var. Tüketen toplumu üreten hale getirmek için ilçedeki kadınlarımıza yönelik çok önemli adımlar atıyoruz. Kadın Girişimcilik Merkezlerimiz de bu adımlardan bir tanesi. Kadınlarımızın ekonomiye sunacağı katkılar, üretecekleri en küçük bir kilim, en küçük bir tablo, yapacakları en küçük bir dikiş-nakış ülke ekonomisine katkı sunacak. Bu nedenle Maltepe Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezimiz ile Yıldırımlı kadınlarımızın sosyal yaşamdaki rolünü artırmaya çalışıyoruz. Kadınlarımız bu merkezlerimiz ile hem sosyal alanda hem de eğitim noktasında kendilerini geliştirme imkânı buluyorlar” diye konuştu.
Yıldırım Belediyesi olarak verdikleri bu hizmetler sayesinde birçok vatandaşın kendi başarı hikâyelerini yazmaya başladığına dikkat çeken Başkan Oktay Yılmaz, “Yaptığımız bu çalışmalarla bizler yalnızca kapıyı araladık. Yıldırımlı kadınlarımız da yola koyuldu ve şimdi birçoğu güzel noktalarda. Onlar, eski Türk işlemeleri ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını günümüze uyarlayarak evlerde yaşatmaya çalışıyorlar. Üreten ve insanlara örnek olan bu kadınlarımızı gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…