Home GÜNCEL Açık havada Yunus Emre performansı

Açık havada Yunus Emre performansı

- Guncellenme Tarihi: 6 Haziran 2021 15:14
3 min read
Açık havada Yunus Emre performansı için yorumlar kapalı
0

Bursa’da ‘Herkes için her yerde sanat’ parolası ile pandemi sürecine rağmen gerek online gerekse yüz yüze etkinliklerle Bursalıları tiyatro ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Yunus Emre’nin toprak ve çiçek performansını anlattığı oyunla Hüdavendigar Kent Parkı’nda izleyici ile buluştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığının, 2021 yılını “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan etmesinin ardından ‘Yunus Emre’yi merkeze alan kültür sanat faaliyetlerini ağırlık verdi. Prof. Dr. Mustafa Kara’nın online olarak zoom üzerinden Mart ayında gerçekleştirdiği Yunus Emre ve Sevgi Dili Türkçe Konuşmaları etkinliğinin ardından geçtiğimiz günlerde Mustafa Özçelik’in gerçekleştireceği ‘Yunus Menkıbeleri Ne Söyler’ adlı çevrimiçi etkinlik de büyük ilgi gördü. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da Naci Taner Büyükarman’ın yazdığı ve M. Nurullah Tuncer’in yönettiği ‘Kumdan Şehir Yunus Benem’ adlı tiyatro oyununu Eylül ayında Tayyare Kültür Merkezi’nde seyirci ile buluşturmaya hazırlanıyor.

Parkta tiyatro

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, Yunus Emre ve Türkçe Yılı etkinlikleri kapsamında Hüdavendigar Kent Parkı’nı da tiyatro sahnesine dönüştürdü. Günay Yunus Güney, Hakan Onat Peynirci, Faruk Oğur ve Aykan Yılmaz’ın oynadığı Yunus Emre ve toprak sevgisi temalı performans, Hüdavendigar Parkı’nda Bursalı sanatseverlerle buluştu. Taptuk Emre’nin dergâhına giderken yolda üç dervişle karşılaşan Yunus’un çiçek ve toprak sevgisini anlattığı performansın ardından izleyicilere saksıda çiçek dağıtıldı.


Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …