Home EKONOMİ “İniş kalıcı olsun”

“İniş kalıcı olsun”

- Guncellenme Tarihi: 3 Haziran 2021 10:45
2 min read
“İniş kalıcı olsun” için yorumlar kapalı
0

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, bekledikleri gibi tarla ürünlerinin sofraya ulaşmasıyla birlikte enflasyonda az da olsa gerilemenin başladığını, bunun sürmesini umduklarını söyledi.

BUSİAD Başkanı Türkay, enflasyon sepetinde yüzde 25.94’lük yer tutan gıda ve alkolsüz içecekler kaleminde enflasyondaki düşmenin genele yansıdığını belirtti. Türkay, şunları ifade etti:
“Tarlaların bereketi enflasyona da olumlu etki yaptı. Artış hızı gevşedi. Nisanda yüzde 1.68 olan aylık enflasyon artışı mayısta 0.89’a geriledi. Yıllık enflasyon da yüzde 17.14 yerine 16.59 oldu. Bunlar sevindirici gelişmeler. Ancak ulaşımdaki artışı da göz ardı etmemek gerek. Yakıt zamları ulaşıma aylık enflasyon olarak yüzde 2.56 olarak yansımış durumda. Dövizdeki hareketlenme, petroldeki yükseliş yazın da kolay geçmeyeceğini gösteriyor.”

BUSİAD Başkanı Türkay, ekonomik sıkıntıları azaltmanın bugünlerde bir yolunun da pandemiyi yenmekten geçtiğini de hatırlatarak, Türk halkını aşılanmaya çağırdı. Türkay, “Aşı olarak hem kendimizi hem de tüm toplumu korumuş olacağız. Bu salt bir sağlık, salt bir ekonomi sorunu olmaktan çıkmış, ayı zamanda sosyal bir olay olarak da karşımızda durmak. Gelinen noktada pandemiden kurtulmak artık elimizde” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …