Home GÜNCEL Marmara’nın incisi, Mudanya’nın İnci’si…

Marmara’nın incisi, Mudanya’nın İnci’si…

- Guncellenme Tarihi: 31 Mayıs 2021 08:55
23 min read
Marmara’nın incisi, Mudanya’nın İnci’si… için yorumlar kapalı
0

Hadi bugün biraz Mudanya’ya gidelim…

Marmara’nın İncisi oldu Marmara’nın kabusu…

Hem de birçok yönden..!

Şu iğrenç deniz salyası mevzuu var ya… Hani Hayri Türkyılmaz’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yardım alıp temizliyoruz dediği… Hani hiçbir şey yapmadan, tek hizmet yapmadan her durumu siyasete çevirip ondan rant sağlamaya çalışan Hayri Türkyılmaz işte… Fazla beklentiye girmemek lazım, malzeme ortada..!

Açıkçası Bursa Büyükşehir Belediyesi de gayret etti temizlemeye, ama nafile… Ülkenin çok yaşadığı bir durum değil deniz salyası, bana sorarsanız tam bir afet. Deniz canlılarını yok eden, denizin içindeki yaşama direkt saldıran bir durumdan söz ediyoruz. Bunun için elbette çözüm var, ama bugün değil, uzun vadede…

Hem evsel hem sanayi atıklarının denizlere arıtmasız akıtılmaması tek çare… Orhangazi ve İznik’teki atıkların arıtılması için bir tesis kuracak Bursa Büyükşehir, umalım ki sanayiciler de bir an önce önlem alsın, denizleri kirletilmesin.

Hayri Türkyılmaz’la devam edelim. Mudanya siyasetinin tek muhalifi desek yanlış olmaz sanırım MHP’li Bülent Erden için. Geri kalan üyeler hepsi susuyor, çıt çıkaran yok maşallah… İlçe başkanlarına dönsek, dur İnci Söğütlü, sana da yazımın sonunda birkaç sözüm olacak. MHP İlçe Başkanı ise yok hükmünde, o halde yok sayalım biz de…

Hayri Türyılmaz bugün 7 yılını değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenliyor. Bursa Valiliğinin restorasyonunu finanse ettiği Tirilye Taş Mektep’te…

Elbette biz yine davetli değiliz, çünkü biliyor ki Türkyılmaz oraya kahvaltıya gelen basın mensuplarından bir farkımız var, sorular soracağız. MHP Meclis üyesi de bu dertten mustarip, o soruyor soruyor ama karşı taraf duvar, ben diyor başka da bir şey demiyor. Yine sormuş Erden sosyal medya hesabından, tek tek verelim biz de bu soruları:

1- Göreve geldiğiniz 2014 yılında “Satmayı bırak hepsini geri alacağım” dediğiniz Mudanya Belediyesi Mülklerinden görevde bulunduğunuz 7 yıl içinde kaç bin metrekare sattığınızı da icraatlarınız arasında basın mensuplarıyla paylaşacak mısınız?

2- Mudanya Belediyesinin görevde bulunduğunuz 7 yıl içinde açtığı davalar, masrafları ve Belediyemiz adına avukatlara ve avukat bürolarına yaptığınız ödemeleri ve tüm bu davalar sonucunda Mudanyalının eline ne geçtiğini de basın mensuplarıyla paylaşacak mısınız?

3- Tüyü bitmemiş yetim hakkını koruyacağız diye haykırarak göreve geldiğiniz 2014 yılından bu yana yüksek kira uygulaması nedeniyle boşaltılan ve kiracısı olmayan belediye mülklerinden ve Güzelyalı Atatürk Parkı 2. Etabını ruhsat almadan başlamanız nedeniyle yıktırmak zorunda kaldığınız binadan kaynaklanan kamu zararı miktarlarını da basın mensuplarıyla icaraatlarınız arasında paylaşacak mısınız?

4- CHP’li belediye başkanı olarak siz göreve gelmeden önce  Milli Kurtuluş mücadelemize büyük emeği geçen ve Mudanya Mütarekesine imza koyan merhum İsmet İnönü’nün Mudanya’da bir adı vardı. Artık yok. Geçen 7 yılda 1991 yılında alınmış bir meclis kararı olduğunu açıklayarak bu konuda parmağınızı bile kıpırdatmadığınızı da icraatlarınız arasında basın mensuplarına aktaracak mısınız?

5-Bademli’de İnşa edilen Zübeyde Ana çocuk akademisi için resmi olarak “Zübeyde Ana ” ismi ile izin alınıp alınmadığına açıklık getirecek misiniz?

6- Sn. Başkan 7 yıldır Sosyal Belediyecilik değil,  Sosyal Medya Belediyeciliği yapıyorsunuz. Sosyal Medya ve basına “BAŞLIYOR” başlığı ile geçtiğiniz tamamlandığını göremediğimiz proje haberlerinizden de bahsederek halkımızdan ve basın mensuplarından yanıltıcı haber ve vaatlerinizden dolayı özür dileyerek kameralar önünde helallikte isteyecek misiniz?

Örneğin Alevi Vatandaşlarımıza iki dönem üst üste yapacağım dediğiniz ama son aşamada “Cemevi yapmak belediyenin görevi değil” diyerek sıyrıldığınız vaadiniz için alevi vatandaşlarımızdan helallik isteyip özür dileyecek misiniz?

Vaatleriniz arasında yer alan 122 Dönümlük Hayvan Köyüne, uçaktan bakılınca mavi havuz ile yapılmış gözleri ile Atatürk siluetli ormana, Cumhuriyet Meydanı altına yapacağınız yeraltı otoparkına, Altın Yıllar Yaşam Köyüne, restore ettireceğinizi açıkladığınızı Dereköy Kilisesine ne olduğunu açıklayacak mısınız?

Yıktırıp yok ettiğiniz Mudanya yelken Kulübüne ve orada yelken sporu yapan Mudanyalı çocuklarımıza, ilçenin tek kapalı pazaryerine, Bursa Büyükşehirden devir aldıktan sonra yüzme havuzumuza, öğretmen evimize, göreve geldiğiniz gün tıkır tıkır işleyen Tahmil Tahliye İskelemize, yenisini açacağınıza söz verdiğiniz Mudanya Belediye Meclis Salonumuza, 2014 seçim vaadi kitapçığınızda üstüne basa basa vurguladığınız Balık Haline, dar gelirli vatandaşlarımıza sünnet ve düğün cemiyetlerinde destek olan Belediye Düğün Salonumuza, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan kadınlarımızın dayanağı olan HANIMELİ ÇARŞIMIZA, Dosteli Türk Tasavvuf Musikisi Derneğimizin siz göreve gelmeden önce 9 yıldır her ramazan ayında binlerce kişiye hizmet veren İFTAR ÇADIRINA neler ettiğinizi, nasıl yok ettiğinizi de basınımızın güzide temsilcileriyle paylaşacak mısınız?

7- 7 Yıldır siz havai fişek patlatırken, meydanlarda avaz avaz canhıraş söylemlerde bulunurken neden Mudanya’mızın bir deprem envanteri (yapı stoku analizlerini) çıkartmadığınızı, Mudanya’da kendiliğinden patlayan kolonları ve yıkım rezaletleri ile ulusal basına konu olan olayların belediye başkanlığınız döneminde yaşandığını da basınımızla paylaşacak mısınız?

8- Yıllardan beri neden siyasi başkan yardımcısı atamadığınızı, tek adam yönetiminizi devam ettirmek adına inat etmenizin ardındaki sebepleri, neden korktuğunuzu açıklayacak mısınız?

9- Mudanya Belediyemizin hibe olarak devir aldığı adını MUDAŞ olarak değiştirerek kaynak aktardığı belediye şirketimizin yönetim kurulu başkanı olarak siz ve şirket yönetim kurulunuzun tek kuruş kazanmamış şirketten  maaş alıp almadığını belgeleriyle basın mensuplarımıza anlatacak mısınız?

10- Partililerinizle ziyaret ederek bölge esnafına umut verdiğiniz lâkin yıllardır Halitpaşa Mahallemizde Giritli Mahallesi olarak bilinen tarihi sokakların Kentsel Koruma Amaçlı İmar Revizyon Planlarına gerektiği gibi düzenleyerek Kültür Varlıkları Koruma Yüksek Kurulu’na sunmadığınız için mühürlenen, ceza yiyen, bunalıma giren, aylarca kapalı kalan mahalle esnafına çektirdiğiniz acıların sorumlusu olduğunuzu da basın mensuplarımıza açıklayarak esnafımızdan özür dileyecek misiniz?

11- Göreviniz olmasına rağmen neden Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantılarına yılda sadece 1 ya da 2 sefer katıldığınızı, Mudanyalıları Büyükşehir Belediye Meclisinde neden başkan sıfatınızla temsil etmekten kaçındığınızı da basın mensuplarıyla paylaşacak mısınız?

12- Her fırsatta barış ve kardeşlikten bahsettiğiniz halde en ufak eleştirel yayında Mudanya Basınını RANDIMANSIZ GAZETECİLER olarak kategorize ederek ötekileştirdiğinizi ve bunu hangi vicdan çerçevesinde yaptığınızı, reklam gücünü basınımız üzerinden baskı ve zulüm aracı olarak kullandığınızı da anlatacak mısınız?

13- 7 Yıl içinde Mudanya Belediyemizin kamu borçlarının ne kadar olduğunu, ödenen gecikme bedeli miktarını, göreve geldiğinizde yapmayı vaat ettiğiniz ve bir tane bile gerçekleştiremediğiniz Avrupa Birliği Projeleriniz hakkında bilgi verecek misiniz? Özellikle bankada olduğunu iddia ettiğiniz belediye parasına işleyen faiz geliri ile belediyemizin kamu borçlarına ait olan gecikme bedellerini de rakamsal olarak karşılaştırır mısınız?

14- Mudanya’mızın kronikleşmiş acil sorunlarının çözülmesi noktasında göstereceğiniz gayreti göstermek yerine Mudanya için önceliği olmayan projelere kaynak ayırdığınızı daha doğrusu hazırda olmayan kaynağı kredi de kullanamayınca Mudanyalıların mülklerini satarak Yıldıztepe Projesinde olduğu gibi betona gömdüğünüzü, Mudanyalıların geleceğini ipotek altına aldığınızı da anlatacak mısınız basın mensuplarına?

15- Göreve gelir gelmez işten çıkardığınız belediye işçileri yerine yüzlerce kişiyi (650 personel) tamamen İnsan Kaynakları Yönetiminden bihaber olarak işe almanız nedeniyle şişirilen ama hizmet üretemeyen belediyemiz sayesinde Mudanyalının hayatlarını zorlaştırdığınızı da lütfen paylaşın basın mensuplarıyla.

16- 7 yıldır Mudanyalıya modern bir Kurban Kesim yeri kazandıramadığınız için yağmurda, yakıcı güneş altında, hijyenik koşullarla alakası olmayan bir ortamda Belediye Kademe alanında kurban kesimi yapmak zorunda bıraktığınızı da fotoğraflarıyla icraatlarınız arasında paylaşın basın mensuplarıyla. Güneş altında hijyenik şartlar altında yıllardır kurbanlarını kesemeyen Mudanyalılara da anlatın asrın projenizi.

17- Tirilye Taş Mektep Restorasyonuna Mudanya Belediyemizin kasasından harcadığınız miktarı da lütfen açıklayınız?

Eksiği var fazlası yok daha Güzelyalı 1/5000 ölçekli imar planında Mudanyamıza yaşattığınız kaos ve diğerleri 7 yıllık icraatlarınıza dahil değil.

Hizmet siyaseti yerine kin ve hamaset siyaseti ile yönetmeye çalıştığınız Mudanyamız, sayenizde içinden çıkılmaz hale geldi. Barışın ve Kardeşliğin Başkenti sloganınıza sığdırdığınız akıl almaz, hesapsız ama kişilerle hesaplaşmak üzerine kurulu uygulamalarınızla Tarihi Kentler Birliği’nden Jüri Özel Ödülü alan ama dökülen tarihi evleri ve Belediye Binasıyla berbat ettiğiniz Mudanyamızı da lütfen anlatınız basın mensuplarımıza.

Bülent Erden

MHP Belediye Meclis Üyesi

 

Burada Bülent Erden’in dikkat çektiği en önemli konulardan biri Mudanya Belediye’sinin yaptığı 1/1000’lik imar planı…

Herkesin çok net anlayacağı şekilde yazacağım. Bursa Büyükşehir Meclisinden geçen 1/5000’lik imar planına dahi uymadan Mudanya Meclisinden geçen imar planı ile Güzelyalı’da tam bir kaos yaşanıyor. Minimum bin 500 konutun tapusu iptalin eşiğinde…

Bunun sebebi de Hayri Türkyılmaz’ın Altınkum’ta verdiği otel inşaatı ruhsatı… Konu davalık oldu, imar planları iptal edildi ve otelin ruhsatı da tabii… Şimdi o otel sahibinin Mudanya Belediyesine 70 Milyon liralık tazminat davası açtığı konuşuluyor ki Hayri Türkyılmaz’ın değil, Mudanyalının donuna kadar almak demek… Burada bir rücu müessesesi işleme girer mi bilmiyorum.

Ve İnci Söğütlü hem bir hukukçu olarak hem de Ak Partinin Mudanya İlçe Başkanı olarak sadece Büyükşehrin ve Ankara’nın hizmetlerini sosyal medyada paylaşmak yerine çıkıp bir iki kelam da bu konuda etsen…? Önce Mudanya’nın dertleriyle dertlen ki, milletvekili olduğunda ülkenin dertlerini dikkate alacağına inanalım.

Sen avukatsın, Hayri Türkyılmaz’ın Mudanya’nın başına açtığı belayı en iyi sen anlatırsın… Bu suskunluk, bu durgunluk, sıkıntın niye?

Mesela yönlendir meclis üyelerini o otelin kamulaştırılması önergesini versinler, yada Hayri Türkyılmaz’ın Büyükşehre imarla ilgili yetki vermesine dair çağrı yap, sen Mudanya’da ana muhalefetsin, Hayri Türkyılmaz’ın elinde patlayan bu hukuksal konuda bile görüş bildirmeyen, hem de avukat olan ilçe başkanı mı olur? Olmaz..!

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çekirge Devlet Hastanesi ve Kök Hücre Meselesi…

Çekirge Devlet Hastanesinde kök hücre tedavisi yapıldığını biliyor muydunuz? Bilen biliyor…