Home EĞİTİM 8 öğretmenden öğrencilere çok özel proje

8 öğretmenden öğrencilere çok özel proje

- Guncellenme Tarihi: 25 Mayıs 2021 12:01
4 min read
8 öğretmenden öğrencilere çok özel proje için yorumlar kapalı
0

‘Dijital okulumuzda eğlenerek öğrenmeye var mısın?’ sloganıyla yola çıkan 8 öğretmen Türkiye’nin farklı illerinden e-twinning aracılığı ile bir araya gelip tüm dünyanın sıkıntılar yaşadığı bu kaos ve hastalık ortamında, biraz da olsun öğrencilerin yüzünü güldürmeyi, onlarla uzaktan da olsa iletişimde kalmayı, bu gibi süreçlerde stres yönetimini kazandırmayı, disiplinler arası kazanımlar elde etmeyi, interneti ve araçlarını etkili ve doğru kullanmayı, her durumda ve şartta öğrenmeyi ve yardımlaşmayı hedefleyerek e-twinning pojelerini hayata geçirdiler.

Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile e-twinning platformunda oluşturulan projenin tüm basamaklarında okul ve aile desteği yer almaktadır. Dünyanın her yerinden milyonlarca öğretmen ve öğrencinin dahil olduğu büyük bir platform olan e-twinning gün geçtikçe daha da büyümekte, eğitime, öğretime, paylaşmaya, katkı sağlamak isteyen herkesi bu büyük aileye kabul etmektedir.

Birbirini daha önce hiç görmemiş, tanışmamış öğrencilerin biraya gelip bir ürün ortaya koyması da hem öğretmenler, hem öğrenciler hem de onlara destek veren aileler tarafından memnuniyet ve heyecanla karşılanmaktadır.

Proje kapsamında öğretmenlerinin hazırladığı sunumlar ile öğrencilere web0.2 araçları öğretiliyor ve bu araçlar ile öğrenciler öğrendiklerini çeşitli etkinlikler yaparak hayata geçiriyorlar. Öğrencilerin yaptığı tüm çalışmalar kaydediliyor. Şimdiye kadar yapılan çalışmalar arasında logo ve poster hazırlama, kısa video oluşturma, kitap kapak tasarımı, kendi çizgi karakterlerini oluşturma gibi hayal güçlerini de kullanabilecekleri tamamen özgün ve kendi çabaları ile ortaya koydukları ürünler hem e-twinning sayfasından hem facebook, instagram ve youtube gibi sosyal iletişim kanallarından da yayınlanamaya devam ediyor.

Web0.2 araçlarının öğretimi ve etkinlikler proje bitimine kadar sürecek olup her bir öğretide farklı çalışmalar ortaya konularak çocukların öğrendiklerini bir araya getirmesi ve çeşitliliğin ortaya çıkması sağlanacaktır.

(Öğrencilerin hazırladığı çizgi karakterler ile yine kendilerini tanıtıp internet ortamında sayfalara yükledikleri çalışmalardan bazı örnekler)

Proje süresince de önemli gün ve haftalar yine hep birlikte kutlanıp beraberlik ve birlik mesajı veriliyor.

Öğrencilerin heyecanları, öğretmenlerin çabaları ve  birlikte ortaya konulan ürünler herkesi bu uzaktan eğitim sürecinde etkili, faydalı hissettirmeye ve en önemlisi de yüzlerde birer tebessüm oluşturmaya yetiyor.

Şartlar ne olursa olsun öğrenmeye, öğretmeye devam diyen böyle toplulukların ve başarılarının daimi olması dileklerimizle. Ne mutlu öğrenen ve öğreten, heyecanını ve azmini hiç yitirmeyen öğrenci ve öğretmenlerimize.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

UİB’in Nisan Ayı İhracat Verileri Açıklandı

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İh…