Home GÜNCEL MÜSİAD Dijitalde Bayramlaştı

MÜSİAD Dijitalde Bayramlaştı

- Guncellenme Tarihi: 15 Mayıs 2021 15:07
12 min read
MÜSİAD Dijitalde Bayramlaştı için yorumlar kapalı
0

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Bursa Şubesi (MÜSİAD) ramazan bayramında online ortamda bayramlaştı.

Zoom aracılığıyla dijital ortamda gerçekleşen bayramlaşmaya; geçmiş dönem İçişleri Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve çok sayıda MÜSİAD üyesi katıldı.

Online bayramlaşmanın açılışında konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, tüm İslam aleminin ramazan bayramını tebrik etti. MÜSİAD’ın bu ay itibariyle 31. yılını kutladığına dikkat çeken Alpay şöyle devam etti: “1990 yılında bir avuç iş adamının kurduğu MÜSİAD, bu ay 31. yılını kutluyor. MÜSİAD bu zaman zarfında milli ve manevi değerlerin kadim bir savunucusu olmuştur. Ülkemizin milli ve iktisadi meseleleri ile ilgili her zaman söyleyecek bir sözü olmuştur. Çok şükür gelinen noktada yurt içi ve yurt dışında teşkilat ağıyla sermaye platformu olarak önemli hizmetler vermektedir.”

Buruk bir bayram yaşadığımıza dikkat çeken Alpay, “Pandemi şartlarında ikinci ramazan bayramımızı idrak ediyoruz. Ağız tadıyla bir bayram yaşayalım derken İsrail terör devletinin gerçekleştirdiği saldırılar yine İslam coğrafyasında bir hüzne ve öfkeye sebep olmuş, hepimizin buruk bir bayram yaşamasına sebebiyet vermiştir. İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa dilerim. Bu saldırılar bizim birlik ve ümmet şuurumuzun kuvvetlenmesine sebep olur inşallah. Uluslararası arenada iktisadi açıdan güçlü olmayan toplumların sözünün yetmediği de bir gerçek. O yüzden şuur ve imanımızı muhafaza ederken, ekonomik açıdan da güçlenmeliyiz” dedi.

İçişleri Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala da, “Müslümanların ekonomi anlayışlarının bugünkü dünyaya yapacağı katkıdan insanlığı mahrum bırakmamak gerekiyor. Buna yeterli çabayı sarf etmeliyiz. Paramızın zekâtını verirken değerlerimizin ve aklımızın da zekâtını vermeli, insanlığın hizmetine sunmalıyız” diye konuştu.

“İsrail yerleşim yerlerini genişletiyor”
İsrail’in saldırılarına da değinen Ala şunları söyledi: “Bir yandan salgın, bir yandan Ermeni meselesi bir yandan Filistin’de yaşananlar. Zor bir süreçten geçiyoruz. İşimizin ne kadar zor olduğunu ama çözüm kapasitemizi artırırsak ve metodolojiyi ortaya koyarsak da kolaylaştırabileceğimizi görüyoruz. İsrail’in orada ne yaptığına bakarsak Gazze’ye saldırıyor, Mescid-i Aksa’ya saldırıyor. Aslında İsrail şu an orada yerleşim yerlerini genişletiyor ve ilhak ediyor Batı Şeria’da. Bu gözükmesin diye dünya kamuoyuna Hamas’ın saldırıları ile uğraşıyormuş izlenimi veriyor. Her saniye birkaç Müslüman’ın evini boşalttırıp oraya Yahudileri yerleştiriyor. Ne İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan ne Arap Birliği’nden ne de Avrupa ülkelerinden ciddi bir ses yükseldi. Ekonomiyle de uğraşsanız, siyasetle de uğraşsanız hepimizin asıl uğraşması gereken konular masanın üzerinde duruyor.

İsrail’in problemi İslamiyetle
Koronavirüs rahatsızlığını atlatarak sağlığına kavuşan ve tekrar sahalara dönen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da söz alarak herkesin bayramını kutladı. Bu bayram iki konudan dolayı buruk olduklarını ifade eden Başkan Aktaş, “İkinci ramazan bayramımızı da covid dolayısıyla yine buruk kutluyoruz. Bir de İsrail’in yaptıklarından dolayı bir hüzün var. İsrail’in bu yaptığı tamamen İslamiyet’e yönelik bir eylemdir. İnşallah bu sorun tamamen sona erer. Zor bir süreç yaşıyoruz. Bu ramazanda Büyükşehir Belediyesi olarak devletimizin yardımlarına ek olarak farklı destek odaklı uygulamalar yapmaya çalıştık. Kademeli olarak açıldıktan sonra inşallah piyasa hareketlenecektir” diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Geçtiğimiz yıllarla mukayese ettiğimiz de bu ramazan içe kapanık bir şekilde geçti. Bundan da bir ders çıkarmak gerekiyor. Bu süreçte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza daha fazla ulaşmaya çalıştık. Kapanmaların kademeli olarak açılmasıyla Rabbim işlerimize bereket verecektir inşallah” dedi.

Yılmaz: Filistin konusunda Türkiye’nin yükü ağır
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da, “Yıldırım Belediyesi olarak ramazan ayı içerisinde hemşerilerimizin, düşkünlerimizin, büyüklerimizin ve esnafımızın yanında olmaya gayret gösterdik. Filistin konusunda Türkiye’nin yükü ağır. Caydırıcı güç olmamız konusunda büyük sorumluluğumuz var. Ekonomik, bilim ve teknoloji alanında daha çok çalışmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.


2021’in ikinci yarısıyla…
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ise, “2021’in ikinci yarısıyla bu salgının etkilerinden kurtulacağımızı düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çalışmalarımıza, mücadelemize ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bursa’yı da yakından ilgilendiren yatırımlar devam ediyor. Rabbim hepimize kolaylık versin” diye konuştu.
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise, “Pandemi şartlarından dolayı zaten buruk bir bayram yaşarken İsrail’in yaptığı gerçek soykırım da yaramıza tuz bastı, içimiz kan ağlıyor adeta” dedi. Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de, “İsrail konusunda protestoların ötesine geçmek gerekiyor. Gönül coğrafyalarımızda ve mazlum coğrafyasında olan insan kaynağı bir şekilde ülkemize çekmek zorundayız. Uluslararasılaşma anlamında bizim buna çok önem vermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından MÜSİAD Bursa’nın önceki dönem başkanları da kısa birer selamlama konuşması yaparak bayram tebriklerini ilettiler.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…