Home GÜNCEL OKTAY YILMAZ’A SİSTEMATİK SALDIRI..!

OKTAY YILMAZ’A SİSTEMATİK SALDIRI..!

- Guncellenme Tarihi: 5 Mayıs 2021 14:26
9 min read
OKTAY YILMAZ’A SİSTEMATİK SALDIRI..! için yorumlar kapalı
0

Son yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve birçok büyükşehir Ak Parti tarafından kaybedilirken Bursa’nın Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz yüzde 56,33 oy oranıyla başkan seçilmişti. Rakibi, Cumhuriyet Halk Partisinin adayı Özgür Erdursun ise yüzde 38,25’te kalmıştı.

Son dönem belediyelerle ilgili konular çok fazla gündem olmaya başladı. İki karşıt görüş de durmaksızın belediyelerin içindeki uygunsuzlukları ortaya çıkarma yarışına girdi resmen. Şahsen ben de usulsüzlük, haksızlık, yolsuzluk ne varsa ortaya çıkmasına, çıkarılmasına tarafım, ama tüm bunlar belge dayanaklı olmalı…

Öte yandan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’la ilgili bir açık bulamamış olacaklar ki, tam olarak çamur at izi kalsın bir yaklaşımla gündem yaptılar. Bu sistematik saldırının amacını tahmin ediyorsunuzdur, gayet başarılı gidiyor Oktay Başkan, hakkında olumsuz konuşan yok denecek kadar az, iyi işlere imza atmaya çabalıyor, en önemlisi de tüm bunların altındaki samimiyeti görmemek imkansız…

Sosyal medyada birçok feyk hesap bulunduğunu biliyoruz, yazık ki artık bu feyklik, sadece ve sadece tetikçilik yapmak amacıyla bizim sektörümüze de yansıdı. Şöyle ki; kime ait olduğu belirsiz, künyesi tamamen boş bırakılmış, iletişim adresi, bilgisi bulunmayan veyahut sadece mail adresinin bulunduğu sözde haber siteleri doldu etraf. Basın yayın sektörünün bu denli laçkalaşmasının önüne geçecek, gerçek manada bir sivil toplum örgütü bulunmadığından siyasiler artık bu mecra ile uğraşmak zorunda kalıyor. Allah kolaylık versin…

Dün geceden beri Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın da maruz kaldığı konu tam olarak böyle…

Adı lazım değil, gazeteciliğin ABC’sini bilmez bir haber sitesi yapıyor ilk haberi…

Kaan Yılmaz adında bir zat var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la, Oktay Yılmaz’la ve birçok siyasi ile fotoğrafları bulunan bu kişi sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen arabasıyla volta atıyor ve bu gezintiye dair videoyu da sosyal medyasında paylaşıyor.

İşte o bahse konu site alıyor bu paylaşımı Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın kardeşi yasakları deldi bilmem ne diye haber yapıyor.

Dayanağı ise sadece aynı soyadını taşımaları ve ortak bir fotoğrafları oluşu.

Size biraz genel kültür bilgi hanenize yazılacak bir bilgi vereyim: Türkiye’de en çok kullanılan soyadı “YILMAZ”..! Yılmaz soy isimli 69 milyon kişi olduğu düşünülüyor. Sonraki sıralamalar ise Kaya, Demir, Çelik, Şahin, Yıldız, Yıldırım, Öztürk, Aydın ve Özdemir olarak devam ediyor.

Yahu gazetecisin sen, hiç mi aklına gelmedi soy isim benzerliği olabileceği… Yalnız bu Kaan kardeş sosyal medyasında Oktay Yılmaz’a yaptığı ziyaretin fotoğrafını “Abim’e ziyaret..” olarak paylaşınca algının yükselmesi daha da kolaylaşıyor tabii! Ah be Kaan kardeş nerden abin oluyor Oktay Yılmaz senin…? Belki de dışarıya çıkış izni var, onu da bilmiyoruz… Hoş, bu tam kapanma da sadece kural kaide bilenleri, vicdanlıları, insana saygısı olanları eve kapattı. İşi olmayıp da dışarda cirit atan yüzbinler var.

Kimin aklına gelirdi ki, halkımızda saygı ve sahiplenme olarak kullanılan abim, yengem, amcam, yeğenim ve sair kelimelerin Başkan Yılmaz’ın başına dert olacağı… Ötesi, hangi başkan fotoğraf çektirmek isteyen ziyaretçiye hayır diyebilir..?

Yanarım, yanarım, “sulandırma üstadı medya” bu saçma ve asılsız gerekçeleri kullanmayı da basın etiğine sığdırmış ona yanarım.

Sosyal medyada gördüğümüz ve karşı mahalleden biriyle ilgili olan olumsuz her şeye lapin gibi atlama eğilimi ise herkeste devam ediyor. CHP Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen de almış bu haberi paylaşmış. Vekil o paylaşımı kaldırdı kaldırmasına da “ekran fotosunu alayım, sonra kullanırım’cılar” vekilin paylaşımını kaynak göstererek haber yapmaya ve yaymaya devam ediyor.

Kıssadan hisse yiğidi öldür, ama hakkını ver..!

Şimdi burada Oktay Yılmaz’ın ne suçu var Allah aşkına?

Nerede basın etiği?

Nerede vicdan, nerede adalet?

Önce insan olmak lazım, sonra gazeteci, sonra milletvekili, sonra avukat, sonra siyasetçi, sonra şu bu olunur. Ne diyeyim, vicdan zafiyetinden koru hepimizi Allah’ım, zira bunun önüne geçebilecek ne bir kanun var, ne de nizam…

Geçmiş olsun Oktay Başkan..!

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…