Home GÜNCEL Osmangazi’de Koronaya Karşı “Güvenli Alan”

Osmangazi’de Koronaya Karşı “Güvenli Alan”

- Guncellenme Tarihi: 30 Nisan 2021 14:24
3 min read
Osmangazi’de Koronaya Karşı “Güvenli Alan” için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı kurum bünyesinde “Güvenli Alan Sertifikası” almak için çalışma başlattı. Başkan Mustafa Dündar, “Amacımız, vatandaş ve personel yoğunluğunun fazla olduğu alanlarda daha güvenli ve sağlıklı hizmet sunabilmek” diye konuştu.

Koronavirüs ile mücadelede sergilediği başarılı çalışmalarla Avrupa Şehirler Birliği EUROCITIES’in örnek belediye olarak gösterdiği Osmangazi Belediyesi, salgının yeniden endişe verici rakamlara yükseldiği bu günlerde, ‘Güvenli Alan Sertifikası’ almak için bakanlık tarafından yetkilendirilen RoyalCert isimli firma ile protokol imzaladı. Sağlık Bakanlığı tarafından turizm işletmelerine yönelik getirilen ‘Güvenli Alan Sertifikası’ almak için girişimde bulunarak, salgına karşı alınan tedbirler ve yürütülen mücadelesini tescil ettirmek isteyen Osmangazi Belediyesi, vatandaşa sağlıklı ve güvenli hizmet sunmayı hedefliyor.

Belediye olarak bulaş riskini ortadan kaldırmak için her türlü önlemi aldıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Salgının görüldüğü ilk günden itibaren adeta seferlik ilan ettik. İlçe genelinde vatandaşların sık kullandıkları park, meydan, cadde, çarşı, ibadethaneler, okul ve işyerleri düzenli şekilde dezenfekte edildi, edilmeye devam ediyor. İlk günden itibaren belediyemize gelen vatandaşlarımızın ateşini ölçüyoruz, maske kontrolü yapıyoruz. Almak için girişimlerimizi başlattığımız Güvenli Alan Sertifikası ile koronavirüse karşı gerekli önlemleri aldığımızı, uygulama noktasında da aynı özeni gösterdiğimizin vatandaşlar tarafından da bilinmesini istiyoruz. Güvenli Alan Sertifikası ile bunu bir anlamda resmiyete dökmüş olacağız. Alınan bu belge ile vatandaşların ve çalışanların yoğun bulunduğu alanlarda, vatandaşın güvenliğini artırmanın yanı sıra, personelin de rahat bir şekilde çalışmasını sağlamış olacağız” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…