Home GÜNCEL Eleştirinin dozunu kaçırmadan..

Eleştirinin dozunu kaçırmadan..

- Guncellenme Tarihi: 28 Nisan 2021 11:10
5 min read
Eleştirinin dozunu kaçırmadan.. için yorumlar kapalı
0

“Mübarek Ramazan ayında da kimsenin gıkı çıkmaz.” Diye düşünenlerin sayısı giderek azalıyor.
Sosyal medyada ve gazetelerde; milletin eleştiri dozunu kaçırmadan, haykırışlarını takip edenler çoğunlukta olduğu gözleniyor.
Örnekler:
İstanbul’da direnişin nedeni çok açık; günlük 800 bin olan Halk Ekmek üretimini 1 milyon 200 bine, büfe sayısını da 533’e çıkaran Başkan Ekrem İmamoğlu’nun başarı hanesine artı puan yazdırmamak için çalışmalara engel bu millet..
Ucuz ekmek büfelerinin konmasını isteyen vatandaşların karşısına, “Hayır istemiyoruz” diyenleri çıkaranlar, insanların zaman zaman çatışmasına da neden oluyor.
AKP için OY kullandığını söyleyen bir kadın, Halk Ekmek büfesinin açılmasına destek verirken haykırıyor:
“Yeter artık! Canımızdan bezdirdiniz. Bırakın açsınlar, ucuz ekmek alalım. Biz kuyrukta beklemek yerine gidip fırından sıcak ekmek almasını bilmez miyiz? Ama yok, alamıyoruz. Yettiniz, çekilin gidin!..”

Ali Babacan: “Bütün dünya kapanıyor ama aynı zamanda vatandaşına doğrudan destek veriyor. Küçük işletmeler, esnaf, gündelikle geçinenler, bütün vatandaşlarımız 3 hafta boyunca mağdur kaldılar. Biz hükümetten acilen bir destek paketi açıklamasını bekliyoruz.”

Manisa esnafı ise artık para kazanmak değil ayakta durma derdine düştüklerini söyledi. 40 yıllık esnaf Muharrem Burgurcu, “Destek filan istemiyoruz. Yeter ki onlar da bizden almasın” derken, manav Nuri İnce “Devletin işi artık ağalarla. Pandemide esnafı düşünen yok. Tam kapanmada destek olmazsa bayramdan sonraki halimiz felaket” diye haykırıyor..
***
IMF’nin dünya salgınla mücadelede ülkelerin harcamalarına ilişkin araştırmasına göre Türkiye, gayri safi yurt içi hasılaya oranla en az harcama yapan ülkelerden biri oldu.
GSYİH’nın yüzde 10’undan fazlasına denk gelecek kadar salgınla mücadeleye bütçe ayıran ülkeleri ABD, Macao, Birleşik Krallık, Japonya, Avusturya, Yunanistan, Hong Kong, Yeni Zelanda, Singapur, Mauritius, Mikronezya Federal Devletleri, Tuvalu, Kiribati, Lesotho, Doğu Timor, İsrail, Almanya, Kanada ve Avustralya oluşturmuş..
“Covid-19’la mücadelede mali önlemler” başlıklı rapor, Ocak 2020’den Mart 2021’i kapsayan dönemde ülkelerin gayri safi yurt içi hasılaya (GSYİH) oranla salgın için ne kadar harcadığını gösteren harita.
Türkiye’de ilaç, aşı ve tıbbi malzeme gibi kalemlerde ek harcamaların 4,3 milyar TL, hastane ihtiyaçları ve koruyucu malzeme masraflarının 1,3 milyar TL, sağlık personeli primlerinin 9,6 milyar TL olduğu yazıldı..
Araştırmaya göre; Türkiye’de MALİ DESTEK, yüzde 2,5 seviyesinde kalmış.
Bu veriler, Türkiye’de 29 Nisan’da başlayacak 3 haftalık “Tam kapanma” -kısıtlamalardan kaynaklanan giderleri kapsamıyor.
***
Bu arada Mansur Başkan tam kapanma döneminde ihtiyaç sahiplerine 100 milyon TL dağıtma kararı almış. Cumhuriyet’in başkentinde çocuklar yatağa aç girmesin, çikolata da alabilsin diye alınmış bir karara ancak şapka çıkarılır.
Tebrikler..

Load More Related Articles
  • Hedef Şaşırtma!

    Nereden baktığınıza bağlı bir davranış biçimi ‘hedef şaşırtma!… Bir iktidar Milletve…
  • Şatafat mı? İhtiyaçlar Hiyarerşisi mi?

    Bize çok yerinde bir örnek olacak ve bu gün yaşanan şatafata dur diyen bir insan psikoloji…
  • Değişim Şart Oldu!

    Temelde her anne-baba oğul ve kızı arasında bazı düşünce farklılıkları da olsa, bir gün ge…
Load More By Ali Özdemir
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Hedef Şaşırtma!

Nereden baktığınıza bağlı bir davranış biçimi ‘hedef şaşırtma!… Bir iktidar Milletve…