Home GÜNCEL Büyürken Finansal Planlamayı Unutmayın

Büyürken Finansal Planlamayı Unutmayın

- Guncellenme Tarihi: 23 Nisan 2021 12:08
4 min read
Büyürken Finansal Planlamayı Unutmayın için yorumlar kapalı
0

ULUTEK Teknopark firmalarına finans eğitimi verildi. Eğitimde firmaların büyüme stratejilerini oluştururken doğru bir finansal planlama ile başarılı olacakları mesajı verildi.

 

ULUTEK Teknopark ve TİM-TEB Girişim Evi işbirliğiyle; Girişimcilerin Gelir – Gider Hesapları, Karlılık Analizleri, İşletme Sermayesi Hesapları, Başa Baş Noktası Analizleri gibi finansal konularda bilgilendirerek, işletmelerinin finansal yönetimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmelerine katkıda bulunmak amacıyla “Yatırıma Hazırlık Sürecinde Finansçı Olmayanlar İçin Finans Eğitimi” online olarak gerçekleştirildi.

 

‘NAKİT AKIŞI MUTLAKA PLANLANMALI’

Sık karşılaşılan finansal sorunlarla ilgili bilgiler paylaşan Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Yönetici Ortağı ve Eğitmeni olan Taner Baltacı, “Sorunların ilk sırasına nakit akışının planlanamaması ve bunun bilinmemesini yazmamız gerekiyor. Çoğu işletme, nakit akış planlamasını doğru yapmamaktan dolayı zora girmektedir. Büyüme planına göre finansal plan yapılmaması da önemli bir başlık. İçinde bulunduğunuz sektör, hızlı değişiyor. 3 yıllık ya da 5 yıllık büyüme planlarınızı yapmalısınız. İçinde bulunduğumuz yıl içerisinde kısa vadeli gider planlarınızın dışında en azından gelir planlarınızın oluşturulması, ortaklarla vizyon paralelliğine ulaşmak için gelecek ile ilgili planlarınızın herkes tarafından bilinmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

‘HİSSE BAŞINA KAZANÇ YÜKSEK OLMALI’

Yatırımcının herhangi bir şirkete yatırım yaparken temel beklentisini de belirlemesi gerektiğini kaydeden Taner Baltacı, “Bir yatırımcı, bir şirketin hissesine talipse ve bir şirket de hisse satıyorsa yatırımcının beklentisi, hisse başına tebliğ edilen kazancın gelecekte potansiyelinin yüksekliğiyle ilgilidir. Bu, unutulmamalı. Normal şartlarda bir hisse senedi yaptığınızda, hisse senedi başına düşen kâr oranının artış metriğine bakmanız gerekir. Yatırımcının temelde beklediği şey, tamamen budur. Hisse başına yatırım, hisse başına kazanç oranınızın potansiyelinin yüksek olması gerekiyor. Neye göre olmalı? Enflasyondan, faiz getirisinden ortalama bir borsa endeksinin son 5 yıllık getirisinden daha yüksek bir kâr beklentisi üzerine olmalı ki yatırımcı açısından yatırılabilir, hissesi alınabilir bir şirkete dönüşsün” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…