Home GÜNCEL Yeni Hayvan Pazarı Yükseliyor

Yeni Hayvan Pazarı Yükseliyor

- Guncellenme Tarihi: 20 Nisan 2021 15:29
5 min read
Yeni Hayvan Pazarı Yükseliyor için yorumlar kapalı
0

İnegöl Belediyesi, Alibeyköy Mahallesi bölgesinde 13 bin 900 m2 alan üzerinde kurulacak modern Hayvan Pazarının yapım çalışmalarına başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban, hedeflerinin yeni hayvan pazarını kurban bayramına yetiştirmek olduğunu söyledi.

İnegöl Belediyesi, özellikle son yıllarda ihtiyacı hissedilen Yeni Hayvan Pazarı için çalışmalara başladı. Bölgenin en büyük hayvan pazarına sahip olan İnegöl, bu anlamda ticaretin yoğun olduğu ve tercih edilen bir noktada. Ancak mevcut hayvan pazarının hem fiziki şartları hem de imkanlarıyla artık kullanım ömrünü tamamlamış olması nedeniyle İnegöl Belediyesi, yeni Hayvan Pazarı yapımı için startı verdi. Uzun süre yapılan yer belirleme çalışmaları ve istişareler sonrası Alibeyköy mahallesi bölgesinde 13 bin 900 m2’lik alanda yapımına karar verilen modern hayvan pazarı inşaatında 13 Nisan tarihinde müteahhit firma çalışmalara başladı.

BAŞKAN TABAN YERİNDE İNCELEDİ
2640 adet büyükbaş, 2400 adet küçükbaş hayvan ve 50 adet adaklık hayvan kapasiteli olması planlanan Yeni Hayvan Pazarında devam eden çalaışmaları Belediye Başkanı Alper Taban beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ve parti yöneticileriyle birlikte yerinde inceledi.

PROJE İÇERİSİNDE BULUNAN ALANLAR
Proje hakkında bilgi veren Alper Taban, yeni hayvan pazarının İnegöl’ün ihtiyacı olduğunu vurgulayarak; “Bu noktada şehrimiz önemli bir merkez. Ve artık eski hayvan pazarımız bu ticari hacmi kaldıramaz seviyedeydi. Bizler de uzun süren istişareler ve yer arayışı sonrası Alibeyköy kırsal mahallemiz sınırları içerisinde bir yerde karar kıldık. Burada 11.730 m2 kapalı alan ve 2.170 m2 açık alan olmak üzere toplamda 13.900 m2 alanda betonarme ve çelik yapılarla yeni bir Pazar alanı oluşturmak için çalışmalara başladık. Pazar alanı içerisinde; 185 m2 Prefabrik İdari Bina, 235 m2 hayvan satıcılarının konaklaması için Prefabrik Yatakhane, 131 m2 Prefabrik Tuvalet ve Mescit, 65 m2 Prefabrik Tuvalet ve Duş, 140 m2 Prefabrik Yeme İçme Alanı, 92 m2 betonarme Karantina Binası, 320 m2 Betonarme ve Çelik yapılarla Yem Deposu, 16 m2 Prefabrik Veteriner Noktası ile 14 m2 Prefabrik Güvenlik binası yapılacak. Ayrıca 1.380 metretül betonarme ve panel çit ile Pazar alanının çevre duvarı yapılarak korunaklı bir Pazar oluşturulacak” dedi.

HEDEF KURBAN BAYRAMINA YETİŞTİRMEK
Yeni hayvan pazarı için 13 Nisan tarihinde müteahhit firmaya yer tesliminin yapılarak işe başlandığını hatırlatan Başkan Taban, “Sözleşme süresi 90 takvim günü. Hedefimiz ise kurban bayramı öncesinde kurulacak olan kurban pazarına bu alanı yetiştirmek. İnşallah bu yıl yeni Pazar yerimizde hayvan satıcılarımızı ve kurbanlıkları ağırlayacağız” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Merkez Parkın 200 Araçlık Otoparkı Hizmete Girdi

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği Merkez Park projesinin açık ve kapalı otoparkları h…