Home GÜNCEL “Kaliteli Sağlık Hizmeti İçin Verimlilik Şart”

“Kaliteli Sağlık Hizmeti İçin Verimlilik Şart”

- Guncellenme Tarihi: 18 Nisan 2021 10:51
4 min read
“Kaliteli Sağlık Hizmeti İçin Verimlilik Şart” için yorumlar kapalı
0

Özel Medicabil Hastanesi Yalın Sağlık Enstitüsü ve Kalite-Akreditasyon Koordinatörü, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, sağlık süreçlerinde verimliliği sağlama yolunun yalın düşüncedeki sekiz israfın ayıklanmasından geçtiğini söyledi. Prof. Dr. Yılmazlar, “Verimliliğin, haliyle yalın yaklaşımın en çok uygulaması gereken alanların başında sağlık hizmetleri gelmelidir. Çünkü söz konusu olan insan sağlığı ve hayatıdır” dedi.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından 17 Nisan tarihini içine alan haftanın “Verimlilik Haftası” olarak kutlandığını hatırlatan Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, verimlilik ve yalın sağlık uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Verimliliğin sürekli gelişimi hedefleyen bir düşünce olduğunu, verimlilik konusunun bir kültür olarak yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, “Verimliliği; süreçte kullanılan insan, sermaye, hammadde, işgücü, makine, bina, enerji gibi kaynakların etkin kullanımını öneren bir kavram olarak görebiliriz. Hayatın her alanında kaliteyi artıran, işlerin arzu edilen biçimde sürdürülmesini ve belirlenen hedeflere ulaşılmasını mümkün kılan verimlilik, kurumlar için hayati önem taşıyor. Çünkü verimlilik; kurumun başarısını ve sürekliliğini sağlayacak olan çalışma ve üretkenliğini belirtir. Verimlilik ve kalite birbirlerine paraleldir. Çünkü süreçteki kalitesizlikler ve sürecin verimliliğini doğrudan negatif etkiler. Verimlilik için israfı önlemek de önemli bir noktadır” şeklinde konuştu.

 

Açıklamasında, verimlilik kavramının yalın düşünce ve uygulamalarla da bağlantılı olduğunu dile getiren Özel Medicabil Hastanesi Yalın Sağlık Enstitüsü ve Kalite-Akreditasyon Koordinatörü, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Yılmazlar, “Sağlık yöneticilerinin ve sağlıkçıların yalın sağlık eğitimlerinden geçmesi gerekiyor. Bu yapılmadığında, hastanelerde süreçlerdeki verimsizlik hem hasta ve hasta yakınlarını hem de sağlıkçı ve sağlık yöneticilerimizi mutsuz etmeye devam edecektir” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…