Home GÜNCEL SeeUP İnovatif Girişimcilik Programı 2021 Tanıtıldı

SeeUP İnovatif Girişimcilik Programı 2021 Tanıtıldı

- Guncellenme Tarihi: 13 Nisan 2021 13:36
6 min read
SeeUP İnovatif Girişimcilik Programı 2021 Tanıtıldı için yorumlar kapalı
0

(BEBKA) ile Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (BursaTTO) iş birliğinde yürütülen SeedUP İnovatif Girişimcilik Programı tanıtım toplantısı; paydaşların ve girişimcilerin katılımıyla çevrim içi olarak yapıldı.


GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ GÜÇLENİYOR
Bursa’da faaliyet gösteren girişimcilere yönelik, eğitim, akademik, sektörel mentorluk ve danışmanlık hizmetlerinden oluşan İnovatif Girişimcilik Programı “Bursa SeedUP 2021” tanıtım toplantısı, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, kurum yöneticileri ve girişimcilerin katılımıyla çevrim içi olarak yapıldı.

Bölgede öncü sektörlerde girişimlerin artırılmasını hedefleyen programın açılış konuşmasında programın amacına değinen BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, “Girişimcilik ekosistemine güç kazandıracak bu önemli projeye destek olmaktan mutluluk duyuyorum. Özellikle girişimcilik ekosistemine ivme kazandırılması, inovatif iş fikirlerinin hayata geçirilmesi, yenilikçi girişim sayısının artırılması, iş fikrinin olgunlaştırılması ve firma kurmak için gerekli desteğin sağlanması konu başlıkları SeedUP programının amaçları arasında yer alıyor” dedi.


SeedUP PROGRAMI YİNE, YENİDEN
Geçen sene tamamlanan SeedUP İnovatif Girişimcilik programnda önemli sonuçlar elde edildiğini vurgulayan Durak, “2 Temmuz 2020 tarihinde yatırımcı – girişimci buluşması (Demoday) ile tamamladığımız Bursa TTO iş birliğinde hayata geçirdiğimiz SeedUP Programında; 14 girişimci 10 ay boyunca 56 saat eğitim, 110 saat mentorluk hizmeti aldı. Ayrıca 10 girişimci, program sonunda yatırımcılara iş fikirlerini sunma imkanı buldu. Programa katılan girişimcilerden 4’ü firmasını kurdu ve programa katılan girişimciler bugüne dek 1 milyon TL’nin üzerinde satış gerçekleştirdi. Tüm bunlarla birlikte 2 yeni marka tescili yapıldı ve 2 istihdam gerçekleştirildi. Ayrıca bir girişimimiz de 3 ayrı yarışmada toplam 5 dalda ödül kazanarak bu programın önemini herkese göstermiş oldu” ifadelerini kullandı.


BEBKA-BTÜ İŞ BİRLİĞİ GİRİŞİMCİLİĞİN ÖNÜNÜ AÇIYOR
Tanıtım toplantısında konuşan Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ise üniversite bünyesinde kurulan Bursa TTO ve BEBKA ile girişimcilerimizin yetişmesi ve sayılarının artması için mücadele ettiklerini belirtti. Bu alandaki çalışmalardan bahseden Karademir, “Özellikle ‘BEBKA ile ortaklaşa yürüteceğimiz ‘SeedUP İnovatif Girişimcilik Programı’ öncü sektörlerde girişimlerin artırılmasını hedefliyor. Bu program, mevcut girişimlerin hızlandırıcı programlarla büyüme ve yatırım almaları önündeki engellerin giderilmesine destek olmayı amaçlıyor. Bununla birlikte, BEBKA ile Bursa Teknik Üniversitemiz iş birliği sayesinde üniversite öğrencilerimiz arasında girişimciliğin önü açılmış oluyor” şeklinde konuştu.

SeedUP’I TÜM GİRİŞMCİLERE TAVSİYE EDERİZ
Açılış toplantısında konuşan önceki dönem SeedUP girişimcileri ise programın önemine vurgu yaparak, iş kurma fikirlerine sağladığı faydadan bahsetti. Özellikle iş fikirlerinin olgunlaştırılması ve şirket kurulumu süreçlerinde aldıkları mentorluk eğitimlerinin öneminden bahseden katılımcı girişimciler, yeni bir iş fikri olan tüm girişimcilerin bu programa katılmasının hayallerini gerçekleştirmede katkı sağlayacağını belirttiler.
23 Nisan 2021 tarihine kadar başvuruların devam ettiği programa başvurular bebka.org.tr/seedup/bursa2021/ internet sitesi üzerinden yapılıyor.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar?

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 32,3130 seviyesinden işlem görüyor. …