Home GÜNCEL BİR İYİ, BİR KÖTÜ, BİR ÇİRKİN..!

BİR İYİ, BİR KÖTÜ, BİR ÇİRKİN..!

- Guncellenme Tarihi: 31 Mart 2021 19:12
9 min read
BİR İYİ, BİR KÖTÜ, BİR ÇİRKİN..! için yorumlar kapalı
0

BİR İYİ…

Hep söylüyoruz, belediyelerin alt – üst yapı çalışmaları elbette çok önemli ama zaten yapmak zorundalar… Hayat öyle bir yere evrildi ki artık belediyelerden beklentiler yüksek, iletişim çağında iletişememek ise en haklı eleştiri konusu

Ve dahi belediye başkanının, il ve ilçe başkanının, hem belediye hem yerel yöneticilerinin telefonunun bile sürekli ulaşılır olması artık olmazsa olmazlardan… Ankara’ya şikâyetlerde başı çeken maddelerden…

İşte bu minvalde İnegöl Belediyesinin Çözüm Merkezi projesi hem 7 gün 24 saat hizmet vermesi, hem de en fazla 5 saniye içerisinde ulaşılabilir olması sebebiyle 8. HİÇ (Halkla İlişkiler Çalışmaları) ödüllerinde Kamu Kurumları kategorisinde birincilik ödülüne layık bulundu. Tebrik ediyorum. Artık ulaşılamamak olmak değil, en hızlı ulaşılabilir olmak trend ve doğrusu da bu zaten… Başkan Alper Taban’ı sıkça sokaklarda halkla birlikte görüyoruz. Ama boş dolaşmalar değil bunlar… Kâh çöp topluyor, kâh trafikte yaya geçiş önceliği konusunda öncü oluyor ve sürücüleri uyarıyor. Özellikle tertemiz bir İnegöl yaratmak için sosyal medyadan ince mesajlar veriyor. Çiftçilerle bir araya gelip hayvancılık konusunda seminerler düzenliyor. Gençlerle buluşup çay içiyor, onların fikirlerini dinliyor. Bunlar sosyal belediyeciliğe güzel örnekler… Devamını diliyorum.

 BİR KÖTÜ…

Hata insana mahsustur, diyecek hiçbir sözüm yok. Ve fakat hatayı yalanla, kandırma yöntemleriyle kapatmaya çalışmak olmaz..!

Geçen yıl Mudanya Devlet Hastanesinde operasyon geçiren bir hastanın karnında sargı bezi unutuluyor. Operasyon sırasında cerrah tek hemşire alıyor, anestezi uzmanı ve bir görevli daha içerde. Ameliyat bittikten sonra hemşire gazlı bez eksikliği konusunda cerrahı uyarıyor, doktor attığını söylüyor. Hemşirenin içi yine de rahat değil, cerraha en azından hastayı taburcu olmadan bir röntgen çekmesini salık veriyor. Tüm bu konuşmalara anestezi teknisyeni ve diğer görevli de tanık oluyor. Ve fakat tabii ki röntgen de çekilmiyor. Hasta bir yıl sonra ağrılarla tekrar cerraha başvuruyor. Tomografi çekildikten sonra hastaya deniyor ki: “Karnında yüzük gibi yabancı bir cisim var, acil ameliyat yapmamız lazım”..! Hasta yüzük yutup yutmadığını bilmez mi, tüm acil operasyon ısrarlarını reddediyor ve özel bir hastanenin yolunu tutuyor.

Bu hastanede yapılan tetkiklerde hastanın karnında bulunan yabancı cismin yüzük değil, 30 santimetre boyunda gazlı bez olduğu, apselere yol açarak hastada ağrılar oluşturduğu tespit ediliyor ve ameliyatla alınıyor.

Dedik hata olur, insanız… Ama yaptığın hatayı hastayı kandırarak kapatmaya çalışmak yakıştı mı Dr. R. S. Bey?

Hastanın hem Savcılığa, hem Cimer’e tüm şikâyetleri mevcut. İl Sağlık Müdürlüğünün de duruma acil müdahale edeceğinden eminiz. Hatayla insan ölüyor, ama yiğitlik hatayı kabul etmekte… Kıssadan hisse bir yıl sonraki bu davranış doktor beye yakışmadı…

BİR ÇİRKİN…

Yıldırım’ın eski belediye başkanı Özgen Keskin biliyorsunuzdur artık yaşlı bakım evi işletiyor. Parası olanlara yakışır lüks, ciks mekanlar… Tüm yaşlılarımız bunu hak ediyor da, konumuz bu değil.

Keskin’e ait yaşlı bakım evlerinden biri Mudanya’da, biri de Bademli’de… Duyduk ki Mühürcü Hayri Türkyılmaz Mudanya çıkışındaki yerlerini de mühürlemiş. Özgen Keskin’i arayarak sorduğumda “Ruhsata aykırı hiçbir durum yok, sadece cam balkon yaptık belki odur, ben de bilmiyorum” dedi, eveledi, geveledi. Cam balkon deyince aklınıza ne gelir, maksimum 10 kanatlı camla bir balkonu kapatmak gelir değil mi, benim aklıma gelen de buydu. Biraz  araştırınca Keskin’in panoramik kocaman bir teras yaptığını ve burayı camla kapattığını gördük. Ayrıca, bu terası pazarlama konusu olarak kullandığını web sitelerini inceleyenler de görebilir.

Korkmasın yaşlılar, mühür kapıya vurulmamış, doğalgaz borusunu bağlanmış, durum şimdilik stabil…

Ne demeli? İki dönem belediye başkanlığı yapmış bir kişinin bu eylemi kafaya göre yapmanın yasak olduğunu bilmemesi mümkün mü? Mudanya Belediyesine izin için başvurmaya bile gerek görmemesi neyin havası? Siyasi nüfusunu bu yönde kullanması doğru mu?

Hoş belediyenin en üst katını kaçak yaparak, kendi makamını da oraya taşıyan, yıllardır kaçak katta belediye başkanlığı yapan Hayri Türkyılmaz’a ne demeli?

Al birini, vur ötekine, ikiniz de çirkinsiniz..!

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…