Home GÜNCEL Deprem Tır’ı Yıldırım’da

Deprem Tır’ı Yıldırım’da

- Guncellenme Tarihi: 7 Mart 2021 15:34
2 min read
Deprem Tır’ı Yıldırım’da için yorumlar kapalı
0

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD), deprem bilincini artırmak amacıyla tüm Türkiye’yi dolaşan Gezici Deprem Simülasyon TIR’ı, Yıldırım’da vatandaşların ziyaretine açıldı.

Topluma deprem farkındalığı ve afet bilinci kazandırmak amacıyla hayata geçirilen Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR’ında 1999 Düzce ve İzmit, 2003 Bingöl ve 2011 Van depremleri canlandırılıyor. Ahmet Taner Kışlalı Meydanı’na kurulan TIR’ı ziyaret eden her yaştan insan, deprem anını yaşadı ve ‘bu durumlarda neler yapılması gerekir?’ sorusunun cevaplarını dinledi.

BAŞKAN YILMAZ VAN DEPREMİ’Nİ BİREBİR YAŞADI
TIR’ı ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 2011 yılında Van’da meydana gelen 6,7 büyüklüğündeki depremi simülasyonda birebir yaşadı. 21 saniye boyunca sallanan Yılmaz, ‘çök-kapan-tutun’ yöntemini uyguladı. Depremin Türkiye’nin ve dünyanın bir gerçeği olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, Bursa’nın da 1. derece deprem bölgelerinden biri olduğunun altını çizdi.

Vatandaşların afetlerde güvende kalabilmeleri için İçişleri Bakanlığı tarafından, 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edildiğini vurgulayan Yılmaz, “Deprem hayatımızın bir gerçeği. Bunun için Yıldırım Belediyesi olarak depreme karşı bilinçli ve hazırlıklı olmanın hayat kurtardığını biliyor, bu minvalde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gürsu İpek Yolu Mahallesi’ne Yeni Spor Tesisi

Gürsu Belediyesi, her mahalleye bir spor tesisi vizyonu ile yaptığı yatırımlar kapsamında …