Home GÜNCEL Bursa Yenişehir Çiçeközü Göletinin Sulaması Tamamlandı

Bursa Yenişehir Çiçeközü Göletinin Sulaması Tamamlandı

- Guncellenme Tarihi: 5 Mart 2021 10:26
3 min read
Bursa Yenişehir Çiçeközü Göletinin Sulaması Tamamlandı için yorumlar kapalı
0

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bursa iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Bursa ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Bursa ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Bursa Yenişehir Çiçeközü Gölet’inin sulama inşaatının tamamlanarak 12 bin 770 dekar tarım alanının sulamaya açıldığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Projenin tamamının bitirilmesi ile 12 bin 770 dekar tarım alanının sulanacağını ve bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte yöre çiftçisine 35.000.000 TL/Yıl net gelir artışı sağlanacağını söyledi.

Proje Bursa İli Yenişehir sınırları içerisinde bulunmaktadır. Bursa Yenişehir Çiçeközü Göleti sulaması işinin muhtevasında; 47.607 m HDPE boru, 4.065 m CTP boru, 123 m çelik boru, 30 km işletme bakım yolu ve 476 adet sanat yapısı imalatları tamamlanarak toplam 12 bin 770 dekar tarım alanı sulamaya açılmıştır.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın Koltuğunu Çocuklara Bıraktı

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayıs…