Home GÜNCEL Kaymakam Arslan Ve Başkan Taban Muhtarlar Ve Stk Temsilcileriyle Buluştu

Kaymakam Arslan Ve Başkan Taban Muhtarlar Ve Stk Temsilcileriyle Buluştu

- Guncellenme Tarihi: 4 Mart 2021 16:08
8 min read
Kaymakam Arslan Ve Başkan Taban Muhtarlar Ve Stk Temsilcileriyle Buluştu için yorumlar kapalı
0

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban, bugün Beşinci Mevsim Kültür Merkezinde düzenlenen tanışma toplantısında muhtarlar ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. Kontrollü normalleşme sürecine ilişkin uyarılar yapılırken, denetimler noktasında da destek çağrısı yapıldı.

İnegöl’de Şükrü Görücü’nün emekli olmasının ardından kısa bir süre önce görevine başlayan Kaymakam Eren Arslan, bugün Beşinci Mevsim Kültür Merkezinde düzenlenen organizasyonda muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. İnegöl Belediyesi organizasyonuyla yapılan buluşmada Belediye Başkanı Alper Taban da hazır bulundu.

SÜRECİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ
Aynı zamanda ilçemizdeki kurum müdürlerinin yer katıldığı toplantı tanışma amaçlı düzenlense de, ana gündem maddesini kontrollü normalleşme süreci oluşturdu. Tanışma toplantısında konuşan Kaymakam Eren Arslan, “Yaklaşık 2 haftalık süre oldu İnegöl’ümüzde göreve başladık. Hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle de ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Toplantımız ilk planladığımızda birkaç başlık altında geçecekti. Muhtarlarımızın istek ve talepleriyle ilgili bir toplantıydı. Bir diğer konuda bu yıl Afet Bilinci Eğitimi yılı olarak ilan edildi. Bu konuda İl Koordinatörü arkadaşımız muhtarlarımıza bir sunum yapacaklar. Esas gündemlerimiz bunlarken, yeni başlayan kontrollü normalleşme sürecinde İlimiz düşük riskli iller arasında gösterildiği için kısıtlamaların birçoğu belli kurallar çerçevesinde kaldırıldı. Bundan sonraki süreci de birlikte yöneteceğiz. Bakanlığımızdan gönderilen genelgeyle herkes sorumluyuz. Bu süreçte etkin şekilde sahada olup denetimlerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

VATANDAŞA REHBERLİK EDİCİ DENETİMLMER YAPACAĞIZ
“Bu tabloyu daha iyiye taşımamız gerekiyor” sözleriyle konuşmasını sürdüren Arslan, “Yapacağımız denetimlerde vatandaşlarımıza rehberlik edici, uyarıcı mahiyette denetimler yapacağız. Hiçbir zaman amacımız vatandaşımızı cezalandırmak, yaptırım uygulamak değil. Tek amacımız bu salgın sürecinin bir an evvel sonlanması, maddi ve manevi kayıplarımızın olmaması. Bütün hedefimiz budur. Pandemiyle mücadeleyi sadece kamu kurumlarının yetkilileriyle, birilerinin yapacağı denetimlerle gerçekleştirmeyeceğiz. Bu sorumluluğu birlikte paylaşarak ancak bu sorunu aşabiliriz” açıklamalarında bulundu.

“KONTROLLÜ YAŞAMAYI GEREKTİREN BİR DÖNEMDEYİZ”
Belediye Başkanı Alper Taban ise geçtiğimiz yıl yaşanan normalleşme sürecinden örnekler vererek şöyle konuştu: “Geçen yıl Mart ayı itibariyle vakaların görülmesiyle tedbirlerin alındığını hepimiz hatırlıyoruz. 1 Haziran ile birlikte de normalleşme yaşamıştık. Ancak yine vakaların arttığını hep birlikte müşahede ettik. Güzel yaşamak, engel çıkmadan yaşamak çok güzel. Ancak içinde bulunduğumuz şartlar kontrollü yaşamayı gerektiren bir dönem. Aslında burada çok ciddi bir efor var. Rutin işlerimizi bir kenara bırakıp bu işlere öncelik vermemiz gerekiyor. Böyle bir durumdayız. Bölgemiz baktığımızda az riskli bir bölge. Ancak turuncu renge ulaşmamız belki an meselesi olabilir. Olduğunda hemen kısıtlamalar gelecek. Tamamen artık şehirlerin kendi elinde olan bir sürece girdik. Artık bizim çabamız neyse onun karşılığını görüyoruz.”

“BU SÜRECİ TOPYEKUN ŞEKİLDE AŞACAĞIZ”
“Bizler üzerimize düşen vazifeleri yerine getireceğiz. Ancak bir de vatandaşlarımıza, çevremize, etki alanımıza, dost ve akrabalarımıza bunları geçirebilmemiz lazım. Bunlar öncelikle bizlerin sağlığı için, ailemiz için. Bir efor sabretmemiz gerekiyor en başa dönmemek için. Şuan Türkiye ortalamasına bakıyoruz yine 11 bin küsürlere geldi. Endişe duymuyor değiliz. Bu süreç doğrudan bizlere sirayet eden bir süreç. Dikkatli olmalıyız. Denetim noktasında da hepimize düşen vazifeler var. Topyekun bir şekilde aşacağımız bir süreçteyiz. Sizlerden de destek ve katkı bekliyoruz.”

Konuşmaların ardından bazı kuruluşlarla ilgili sunumların yapılmasıyla toplantı sona erdi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …