Home GÜNCEL Hijyen Ürünleri Sektörü Büyüyor…

Hijyen Ürünleri Sektörü Büyüyor…

- Guncellenme Tarihi: 4 Mart 2021 10:54
8 min read
Hijyen Ürünleri Sektörü Büyüyor… için yorumlar kapalı
0

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ve Yönetim Kurulu, üye ziyaretleri ile sektörlerin nabzını tutmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde İlkom Hijyen Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı İlker Duran’ı ziyaret eden MÜSİAD Bursa Şubesi heyeti, pandemi döneminde önemi bir kez daha anlaşılan hijyen ürünler hakkında Şube üyesi İlker Duran’dan bilgi aldı.

Ziyarette konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, pandemi döneminde çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirtirken, “Bu dönemde bilhassa üye ziyaretlerine çok önem veriyoruz. Üyelerimizin faaliyetlerine devamı başta olmak üzere sektörlerin nabzını tutmak adına böyle ziyaretler çok faydalı oluyor. Üyelerimizi gayretli çalışmaları nedeniyle tebrik ediyoruz” dedi.

MÜSİAD Bursa Şubesi yönetimini firmalarında ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren İlkom Hijyen Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı İlker Duran çalışmaları ile sektörün durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını söyleyen Duran, “Yaklaşık 30 yıldan beri kolonya ve hijyen ürünlerin imali ile ilgili Bursa’da faaliyetteyiz. Bu dönemde maske mesafe ve hijyen olmak üzere üç önemli husus ön plana çıktı ve biz de hijyen ürünler konusunda faaliyet içerisindeyiz. Bu süreçte yurtiçi ve yurtdışı taleplerin karşılanması için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilhassa yurtdışından gelen yoğun talepler karşısında çok farklı ülkelere ihracatımız da devam ediyor” dedi.

Pandemi döneminde kendilerine farklı taleplerin de gerdiğini söyleyen İlkom Hijyen Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı İlker Duran, “Yine bu dönemde farklı taleplerle de karşılaştığımız için kapasite artışı ile birlikte inovasyona yönelik ar-ge çalışmalarımızı da hızlandırdık ve uluslararası alanda sertifikasyon çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. ABD’ye ihracat için FDA izinlerimizi aldık. Aynı şekilde diğer ülkeler için de izinlerimizi aldık” şeklinde konuştu.

Konuşmasında hijyen ürünler sektörünün büyüdüğünü ifade eden ve hijyen ürünler hakkında kullanıcıların bilinçlenmesinin önemine de dikkat çeken Duran sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özellikle geleneksel kültürümüzde yer alan kolonya bu süreçte ön plana çıktı ve tüketicilerin talepleri öncelikle kolonyaya oldu. Burada asıl vurgulamamız gereken konu insan vücudunda en fazla temasın kolay olduğu ve süreklilik halindeki organımız ellerimizdir. Dolayısıyla en hassas ve taşıyıcılık açısından en kritik nokta ellerdir. Haliyle el hijyeninin önemini belirtmek istiyorum. El hijyeni bizim de çalışmalarımızın merkezinde yer almaktadır. Pandemi döneminde El hijyeninde ikinci olarak ön çıkan ürün sıvı el sabunları oldu. El dezenfektanları, ıslak hijyen mendiller de kullanılıyor.”

Bu dönemde hijyen ürünler sektörünün bazı sıkıntılarının da olduğu ve MÜSİAD’ın da desteği ile bunların aşıldığını ifade eden İlker Duran sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu süreçte bazı kimyasalların tedariki konusunda sıkıntılar yaşadık. Bu gibi durumlarda gerek MÜSİAD ve gerekse BTSO bizlerin sıkıntılarını Hükümet ve diğer yetkililer nezdinde paylaşarak çözümü konusunda yardımcı oldular. Bu anlamda MÜSİAD’ın desteği ve yanımızda olması bize ayrı bir güç verdi. Sektörümüz adına Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Sektörümüzün içerisinde bulunduğu sıkıntılardan bir tanesi de özellikle bu süreci bir fırsat bilip çok kısa sürede gayri nizami üretim ve insan sağlığına zararlı kimyasallardan ürünler imal ederek haksız rekabet sağlamak noktasında halkımızın sağlığına uygun olmayan ürünleri izinsiz imal edip farklı fiyatlarla piyasaya sürenler oldu. Merdiven altı diye tabir edilen bu fırsatçı kesimle bu süreçte de karşılaştık. Bu noktada da ve bilhassa doğru ürünlerin doğru firmalar aracılığıyla piyasaya çıkması konusunda MÜSİAD’ın da desteği bizlere güç kattı.”

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması Hizmetlere Temel Oluşturacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 2008 ve 2014 yıllarında yürütülen Türkiye’de Kadına …