Home GÜNCEL MUDANYA’DA CUMHUR İTTİFAKI VAR MI?

MUDANYA’DA CUMHUR İTTİFAKI VAR MI?

- Guncellenme Tarihi: 3 Mart 2021 00:31
9 min read
MUDANYA’DA CUMHUR İTTİFAKI VAR MI? için yorumlar kapalı
0

Hayri Efendinin korkulu rüyası, muhtemel ki her sabah uyandığında ilk aklına gelen kişi, bugün ne yazacak acaba diye ürkerek beklediği Milliyetçi Hareket Partisinin Mudanya meclis üyesi Bülent Erden yine sosyal medya hesabından gerekeni yaptı.

Bülent Erden sağ olsun, Hayri Efendinin yüzünü kara çıkarmıyor, en sıkı konularda, en sorulmayanları tereddütsüz soruyor. Şimdi tek tek Erden’in yazdığı konulara bir göz gezdirelim:

  1. Mudanya Belediyesinin 2 tane kadrolu maaşlı avukatı varken halâ dışarıdan avukatlık hizmeti alıyor musunuz? Avukatlık ücretleri haricinde dışarıdan bir avukata hukuk danışmanlığı karşılığında MAAŞ veriyor musunuz? Bütün bunların üzerine dava üzerinden ücret ödüyor musunuz?

Soru çok güzel, ama elbette Hayri Efendinin bu zor soruya cevap vermeyeceği hepimizin malumu.. Daha önce de vekil Nurhayat Altaca’ya sözleşme iptal edilmiş olmasına rağmen 7 ay ekstra avukatlık ücreti ödediğini hatırlıyorsunuzdur. Al gülüm ver gülüm… Güzel iş..!

  1. Mudanya Belediyesi uydu üzerinden Ulusal yayın yapan Halk Tv, Tele 1 ve KRT’ye verilen reklamlara ne kadar para ödüyor. Korona virüs tedbirleri kapsamında Bursa’ya giriş çıkış yasağı olduğu dönemde bu kanallarda reklam yayınlatılarak ödeme yapılmış mıdır? Bu kanallarda Belediye Başkanının katıldığı programlara ne kadar para ödeniyor? Bir Mudanyalı olarak, Mudanya Yerel Basınına ayırdığınız yıllık bütçe ne kadar? Bursa yerel televizyonları olan AS TV ve Line TV’de Belediye Başkanının katıldığı programlara para ödeniyor mu? Ödeniyorsa, tutarı nedir?

Hakkındaki doğru ama olumsuz haberlere yer veren Mudanya Basınından bazı gazetelere “Sizden randıman alamıyoruz” diyen ve reklam gelirlerini kesen Hayri Efendiden bahsediyoruz. Benim şahsi görüşüm Bursa’nın ve ilçelerinin adının Türkiye çapında duyurulmasında, turizm yatırımı bakış açısıyla karşı durmamak yönünde… Ve fakat Mudanya’ya bir çivi çakmamış, çakılı tüm çivileri sökmüş bir Belediye Başkanından bahsediyoruz, üstelik Mudanya’nın konaklama ve trafik sorunu had safhada iken olmaz yani, gereksiz..! Hoş hangi icraat gerekli ki şu an yapılan, icraat mı diyeceksiniz, doğru o da yok..!

  1. Türkyılmaz her yıl altın şarkılar konseri düzenliyorsunuz. 2019 seçim kitapçığınızın 4. sayfasında yapmayı vaat ettiğiniz Altın Yıllar Yaşam Köyü ne oldu?  Yoksa  Cemevi, 122 dönümlük sokak hayvanları köyü, soğuk hava deposu fuar kongre merkezi, Cumhuriyet meydanı altına yapmayı vaat ettiğiniz otopark projeler gibi  Altın Yıllar Yaşam Köyü vaadinizde palavra mı?

Onun adına ben cevap verebilirim, hem de gönül rahatlığıyla.. Elbette PALAVRA..!

  1. Türkyılmaz Güzelyalı Atatürk Parkı 2. Etabı kanunlara uygun iş yapmadığınız için önce mühürlendi sonra söküldü. İşçilik, malzeme, getir götür masrafları kamuya zarar. Bu zararı cebinizden halkın kasasına ödediniz mi? Ya da bu zararı kim ödeyecek?

Hiç ihtimal veriyor musunuz Allah aşkına ödediğine veya ödeyeceğine..?

  1. Türkyılmaz 2019 seçim kitapçığınızın arka kapağında Sosyal Belediyecilik vaadiniz yerine bugüne kadar sosyal medya belediyeciliğinize şahit olduk. Boş reklamlarla içi 7 senedir doldurulamayan Barışın ve Kardeşliğin Başkenti sloganınızla yaratmaya çalıştığınız algının tam aksi eylemlerle ayrıştırılan bir Mudanya ve ötelenen Mudanyalılar uygulamalarınızı bir kenarı bırakıp ne zaman SOSYAL BELEDİYECİLİK yapacaksınız. Örneğin neden Mudanyalı siyasi başkan yardımcıları atamaktan bu kadar korkuyorsunuz? Neden basın biriminizin başında Mudanyalı Şehit Şükrü Çavuş’un şehadet yıldönümünü unutmayacak Mudanyalıları istihdam edemiyorsunuz? Bu görevleri yapacak pırıl pırıl yetkin Mudanyalı gençlerimiz varken amacınız nedir? Daha doğrusu böylesine pırıl pırıl gençlerimizi çöpe sürerek ziyan ettiniz?

Şimdi şöyle şişirilmiş boş bir çuval düşünün, ayakta durmaya çalışıyor ama her yerinden hava kaçırıyor… Sayın Erden, son maddede yazdıklarınızı hayata geçirmek için vizyon sahibi olmak, sosyal belediyecilik nedir bilmek, kindar ve yandaşsever olmamak,  vicdan barındırmak gerekir… Var mı yok… Eeee daha ne o zaman..?

Sayın Erden, buradan size ve Ak Partili tüm meclis üyelerine sesleniyorum.

Mesela, Mudanya’nın parası nerede, gerçekten bankada mı? Neden bir önerge ile sormuyor, Mudanyalının hakkını aramıyorsunuz?

Bakıyorum Ak Partili meclis üyeleri genel siyaset peşinde, hepsi vekil olacak belli ki..! Sadece siz muhalefet yapıyorsunuz? Cumhur ittifakı kapsamında neden birlikte muhalefet edemiyorsunuz?

Bu arada CHP’den istifa ederek mecliste bağımsız üye olarak Mehmet Er’i kutlamak istiyorum. Evet, yanlış yaptı, MHP meclis üyesine cevap vereceğim derken çizmeyi aştı. Ve gördü ki yanında ne bir meclis üyesi, ne de başkan var, yapayalnız… Çok onurlu bir müesseseyi işletti ve istifasını bastı, gitti partiden… Tuzluk olarak kalmadı, ne mutlu ona..!

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Hakan Fidan: “Senin İçin Buradayız Gökhan…”

Son 10 yılda marka değerinde de ciddi kayıp yaşayan Mudanya’da yerel seçim tüm hareketlili…