Home GÜNCEL Teknik Üniversite UTEK Uçuş Okulu’nda

Teknik Üniversite UTEK Uçuş Okulu’nda

- Guncellenme Tarihi: 1 Mart 2021 14:08
8 min read
Teknik Üniversite UTEK Uçuş Okulu’nda için yorumlar kapalı
0

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir öncülüğünde, öğretim üyeleri ve “Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi Topluluğu” öğrencilerinden oluşan BTÜ heyeti, UTEK Uçuş Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erkan Güngör’ü ziyaret etti. Yenişehir Havaalanındaki tesislerde gerçekleşen ziyarette kurumlar arasında geliştirilebilecek işbirlikleri ve ortak projeler ele alındı.

Rektör Karademir, havacılık ve savunma sanayiinin günümüzün yükselen değeri olduğunu, Türkiye’nin son yıllarda geliştirdiği İHA, SİHA, TİHA gibi ürünler ile Dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdiğini belirterek UTEK gibi uçuş okullularının da pilot yetiştirilmesindeki katkılarının önemli olduğunu dile getirdi. Bursa Teknik Üniversitesi’nin kuruluşundan itibaren havacılık alanındaki çalışmaları desteklediğini söyleyen Karademir; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘Milli Teknoloji Hamlesi’nin bir yansıması olan TEKNOFEST yarışmalarında öğrencilerimiz son yıllarda başta havacılık olmak üzere önemli dereceler elde ettiler. Gençlerimizi teknolojiyi kullanan değil, teknolojik ürünleri tasarlayan ve üreten bireylere dönüştüren TEKNOFEST yarışmalarının stratejik sektörlere işgücü kazandırma potansiyelini çok değerli buluyoruz. Benzer şekilde Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Bursatto) bünyesinde BEBKA ve Osmangazi Belediyesi gibi kurumlarla gerçekleştirdiğimiz iş fikirlerini üretime dönüştürmeyi amaçlayan projelerle girişimcilik ekosistemine de katkı koymaya çalışıyoruz. Bunun bir uzantısı olarak kuruluş onayını aldığımız TEKNOPARK ile de Bursa’nın katma değeri yüksek, teknolojik ürünler üreten bir merkez haline gelmesini amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

UTEK Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erkan Güngör, uçuş okulu fikrinin Bursa Mühendis Mimar ve İşadamları Derneği (BUMİAD) bünyesinde ortaya çıktığını dile getirerek; “UTEK’i uçuş sevdamızdan yola çıkarak ve Bursa’ya yeni bir heyecan kazandırmak amacıyla BUMİAD üyesi işadamlarının ortaklığı ile 2016’da kurduk. Amacımız Bursa ve çevre illerde yaşayan herkese havacılığı sevdirmek bu bağlamda Bursa’nın sanayi gücünü havacılığa entegre edip havacılık faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratmak ve Bursa’mızda bir çekim alanı oluşturmaktır. Çift kişilik üç uçak ile özel pilot lisansı ve hafif hava aracı pilot lisansı eğitimleri vermekteyiz.” ifadelerini kullandı. BUMİAD olarak girişimcilik ve inovasyon konularında da çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Güngör; “Fikir üretmek ve proje geliştirmek günümüzde üretim yapmaktan daha önemli. İş fikirleri ve girişimcilerimizi yurtdışındaki örneklerde olduğu gibi melek yatırımcılarla eşleştirebilecek yapılar kurmamız gerekiyor. Bu konuda Bursa Teknik Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği çalışmaları desteklemek ve ortak projeler geliştirmekten mutluluk duyarız.” ifadelerini kullandı.

BUMİAD üyelerinden Orhan Efe, havacılık ve savunma sanayi alanında BTÜ akademisyenleri ve öğrencilerinin gerçekleştirdiği çalışmaların kendisini gururlandırdığını aktararak “Bursa’da 1950’li yıllarda dört havaalanı vardı. İnegöl havaalanı 1970’li yıllardan sonra sanayi alanı içinde kaldı. Karacabey’deki havaalanı hara alanı içinde. Şu an elimizde sadece Yenişehir ve Yunuseli Havaalanı kaldı. Savunma sanayii ve havacılıktaki gelişmelerden uzak kalmamak adına Bursa kamuoyunun bu hava alanlarına sahip çıkması çok önemlidir.” dedi.

Hangar alanında uçakların incelenmesi ile devam eden ziyarete BursaTTO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Cihan Kaboğlu, Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi Topluluğu danışmanı ve Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Lekesiz, Makine Teknolojileri Robot ve Otomasyon Topluluğu danışmanı ve Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Nurettin Gökhan Adar, Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Emre Demirci, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümünden Arş. Gör. Yunus Emre Sürmen ile Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi Topluluğu öğrencilerinden Orkun Tepeli, Burak Yeşilyapraklı ve İbrahim Dur katıldılar. UTEK Uçuş Okulu’ndan Uyumluluk İzleme Müdürü Murat Öztaş,
Eğitim Müdürü Neslihan Özgür, Uçuş Öğretmeni Barış Özgür ve Öğrenci İşleri Sorumlusu Tamer Kolek hazır bulundular.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…